mlgi Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam,jako, ?źe wśr?łd u?źytkownik?łw sporo jest znanych osobistości ze świata wędkarskiego mo?źe ktoś z was miał przyjemność brać udział w testach? W przyszłym roku jak plan się powiedzie, rozpocznę przygodę z castingiem i interesuje mnie model właśnie Okumy w wersji 2,13 dł., 10-35g Cena bardzo interesująca (z pewnego źr?łdła wiem, ?źe w normalnych sklepach nie powinny być dro?źsze jak 300zł). Dziękuję z g?łry za pomoc. Pozdrawiam,Maykel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Cześć. Kilka dni temu nabyłem taką okumę ale nie w wersji castingowej tylko zwykłego spina. M?łj ma 2.45 i 5-25 wyrzutu. Akcja fast. Do przynęt w wymienionym przedziale wagowym kijek bardzo fajny. Czuć nawet najdelikatniejsze puknięcia. Cieniutki blank i ciekawe wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Witam, miesiąc temu zakupiłem kijaszka Black Rock 2,75 7-30cw, kijaszek bardzo czuły m?łj z akcją super szybką i leciutki złapał pare okoni i szczupaczk?łw jak do tej pory . Myślę ?źe grono wędkarzy kt?łrzy go zakupią się powiększy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 I ja pare dni temu zakupiłem model 2,75 10-35gr. Ma mi słu?źyc do cię?źkiego opadu. Pierwsze wra?źenia jak najbardziej okej. Teraz szykuje sie do zakupu jakiegoś dobrego kręciołka. Mo?źe ma ktoś coś ciekawego do zaoferowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 boseib, czy ty i osoba powy?źej to jakieś rozdwojenie jaźni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 hehehe:) Ja jestem boseib a m?łj sąsiad z bloku booseib. Pozdrawiam i gratki za spostrzegawczość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronaxx Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 chłopaki co maja model 275cm... jaka jest odległość od n?ł?źki kołowrotka do końca dolinka? dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Nabyłem wczoraj do przetestowania kijek pod multiplikator 2,13m do 25gr. Wykonanie na 1 rzut oka dość przyjemne, nie jedzie całkowitą chińszczyzną, nieco cię?źkie przelotki, wsadzili Sic. Sparowałem go z curado 51e ze szpulką aviala i hamulczykiem magnetycznym. Bardzo fajnie rzuca od 4,5gr, aglia 2 leci na wystarczającą odległość, g?łrną granicą był predator 3 z 12gr gł?łwką, przy tej masie bardzo dynamiczne rzuty mogą przeładować kija i splątanie gotowe. Jak na taki tani kij blank ma zaskakującą czułość, ka?źde puknięcie wyraźnie czuć. Gdyby tak przezbroić i zało?źyć l?źejsze przelotki byłby to fajny patyk na lekko. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 a skoro mowa o CU51E avail + magnes... Nie wiem jak u Ciebie, ale ja zauwa?źyłem swego czasu ze to combo po prostu NIE LUBI dynamicznych rzutow... energiczne ladowanie kija mocno sprzyjalo w brodowaniu Ciekawe czy te?ź to zauwazyles czy u ciebie inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Wcześniej miałem nawiniętą sufixa 832 ale po jakimś czasie, ok 3 mc-ach u?źywany odcinek strasznie się zu?źył, pojawiły się dość wyraźnie widoczne wystające włoski, nawijanie przynęt stawiających du?źy op?łr np. agresywnie pracujące wobki lub obrot?łwka powodowały zakleszczanie się linki, linka cię?źko się wysnuwała czuć było to pociągając ją z kołowrotka z otwartym kabłąkiem i faktycznie dynamiczne rzuty powodowały natychmiast brody. Wczoraj nawinąłem PP 8 Silk 10lb i jak to z nową plecionką wygląda to zupełnie inaczej, dynamiczne rzuty przy tych samych ustawieniach hamulca nie stanowią większego problemu, dopiero przeładowanie kija powodowało brody. Ale zauwa?źyłem ?źe dynamiczne rzuty z Curado + avial + magnetyk wcale nie powodują znacznego zwiększenia odległości. Delikatny rzut z za plec?łw podaje przynętę praktycznie tak samo daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 to fakt - tez zwrocilem uwage ze to kombo nie reaguje na dynamike - to zestaw dla dostojnych panow ew patykow z akcja miekkiego szklaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Macał ktoś tę jednoczęści?łwkę? Ja nie mogę dopaść jej nawet w sklepie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Jack pisałem Ci w innym wątku, ?źe mam jednoskład Okumy BR(3-18g).Kijek jest cięty, wykonanie przyzwoite, estetyka do przyjęcia, pewne sprawy wolałbym mieć trochę inaczej wykonane, ale za tę cenę no c?ł?ź, nie wydziwiam i oko przymykam.Og?łlnie to kijka nie polecam purystom wyrosłym na wędkach z pracowni, ale ja się szczeg?łłami wykonania nie przejmuję bo wędka słu?źy mi do łowienia a nie onanizowania się nad jej srebrnymi omotkami i ustawiania napisem w stronę znajomych.Cokolwiek więcej myślę ?źe mo?źna napisać po sezonie łowienia (wraz z u?źywanym osprzętem), bo produkt jest dość nowy i chyba na razie niewiele os?łb skusiło się na jego zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zwierzu, dzięki za info, Tw?łj wcześniejszy post chyba przegapiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 I jak panowie okumki się sprawdzają? Sam myślę nad zakupem modelu 2,70 do 25 lub 30 gram. Ma mi posłu?źyć na warcianego sandacza. Gł?łwki 5 do max 12 gram + guma 7-9cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 I jak panowie okumki się sprawdzają? Sam myślę nad zakupem modelu 2,70 do 25 lub 30 gram. Ma mi posłu?źyć na warcianego sandacza. Gł?łwki 5 do max 12 gram + guma 7-9cm. Daje rade kijaszek,pstryczki ładnie poczujesz ale 2,70 nie ma lecz 2,75. Co do wyrzutu, jak łowisz na lekko to do 25gram Tobie styknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 A szczyt?łwka jest dosyć miękka? Ładnie sygnalizuje brania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketnik Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 WitamJaki rodzaj kija wybrać pod Bolenia/klenia 2.75 czy 3.05?Łowie na Wiśle na woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Coś mnie ostatnio sandasie za często w konia robią i chyba trzeba mocną wklejkę kupić.OKUMA BLACK ROCK 2,45 5-25g mi w oko wpadła po opisach i cenie .Jak to by na Oderkę pasowało pod plećkę?Gdzie we Wrocku jest do pomacania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) A to może i dobrze, że nie wklejka . Jakoś nigdy ich nie lubiłem.Do główek powyżej 20g mam coś innego a ostatnio przy niżówkach to główka 10-15g spokojnie daje radę. Szukam czegoś z czułą szczytówką i chyba krótszego niż 2,7 bo chyba tu raczej tkwi problem. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 A to może i dobrze, że nie wklejka . Jakoś nigdy ich nie lubiłem.Do główek powyżej 20g mam coś innego a ostatnio przy niżówkach to główka 10-15g spokojnie daje radę. Szukam czegoś z czułą szczytówką i chyba krótszego niż 2,7 bo chyba tu raczej tkwi problem. Nie zdążam z zacięciem Będąc dzisiaj w krokodylu poraz kolejny przyglądałe sie kijowi MIkado NAZUMA X-PLODE ZANDER (EVA) 2,15cm. Jednoskład naprawde ciekawy kij. Ugięcie na 4 ostatnie przelotki bardzo sztywny dolnik. Kij szybki i dobrze wyważony. Sam na niego sie czaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 I to już wszyscy?!!! Nikt więcej nie łowił tym kijem?Jak z czułością? Nie gniecie ten dolnik w przedramię bo taki jakiś ostry się mi wydaje. Jak pracuje z plecionką? Jak z główkami ok 10-15gram?No proszę was.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Łowiłem Okumą Black Rock 2,13 cw 10-35 gram, ale w czteroskładzie. Za takie pieniadze to calkiem przyzwoity kij, natomiast czteroskład z całą pewnoscią jest różny od "mniejskładów". Uchwyt mi nie bardzo podchodzi, ale niektórzy takie preferują. Teoretycznie modny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyQ Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Nabyłem ostatnio Okumę Black Rock 5-25g, 1,95m w 4 częściach jako "wędkę do wszystkiego" na wypady w nieznane lub kiedy nie mogę sobie pozwolić na zabranie dłuższych wędek. Łowiłem ją dopiero dwa razy. Wg mnie dobrze współpracuje z plecionką. Fajnie czuć na niej delikatne brania sandaczy. Realna maksymalna wyrzutność to moim zdaniem około 20g.PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Fido, mozesz iść do fishing24 i tam pomacasz Black Rock'i. Ostatnio jak byłem to nie mieli tylko jednoczęściówki, która akurat mnie interesowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi