FidoAngel Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Dzięki, pozdrówki... No i byłem i nie mieli tylko 2,4 do 25g, jakiś dziwny ten swiat Edytowane 27 Października 2012 przez FidoAngel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Miałem dziś okazję pomachac na sucho Okuma Black Rock 2,18 42g.Kijek na pierwszy rzut oka przyjemny,lekki,wmiarę uzbrojony,szybki i ugina sie dosyc gleboko.na lódke powienien byc okej.Natomiast do brzegowego lowienia namierzylem 2,75m 10-35g.Czy opócz tego info na forum ktoś moze cos więcej napisac.Czy te 35g to max?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 No własniePytanie o wersję 10-35g 275cm.Nadaje się ona do bardzo dynamicznych rzutów na duże odległości?Można z niej bardzo dynamicznie pizgnać 30gram?Jak z mocą - ma coś w dolniku? dałaby rade metrowemu sumkowi w nurcie średniej mocy?Mam króciaka pod casta i bardzo go lubię, szukam czegoś "na teraz" na ocean.Polecilibyście ten kij jako wędkę boleniową/do trociowania z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Nikt z userów się nie podzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 I jak panowie dodacie cos wiecej o tych kijkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Używałem kijaszka Black Rock 2,75 7-30 w 2012r. i mogę śmiało polecić! Wędeczka daje radę z wymiarowymi zanderkami, esoxami i niemałymi sumami Brania są bardzo widoczne, nie zauważyłem spadów rybek... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Posiadam model 3,05m do 25g, kupiłem z myślą o "lekkich" szczupakach. Przynęt jakie używałem to Predator 3 cale do max. 10g główkach, wobków typu Salmo Perch 8cm SR i wahadeł do 15g - do gum kij jest miodzio. Najważniejsze, że kij rybny: na pierwszym wyjeździe w pierwszym rzucie jest ryba, nie złowiona przeze mnie (kolega raz chciał machnąć). Do wykonania nie mam żadnych zastrzeżeń, kij nie jest sztywny, można elegancko machnąć na zacną odległość. Kontrola nad wabiem dobra w zarośniętych miejscach, wiadomo, jak to przy długich kijach. Wędka współpracowała z plecionką Power Pro 20lb. Przełowił ze mną połowę sezonu, jak na razie. Nadchodzi nowy sezon, czas pokaże. PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Posiadam wersje 2,75 cw 15-30 . Doskonale sprawdził sie na szczupakach z Drużna oraz wiślanych rapkach i sandałkach .Szczerze polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Posiadam wersje 2,75 cw 15-30 . Doskonale sprawdził sie na szczupakach z Drużna oraz wiślanych rapkach i sandałkach .Szczerze polecam.Nie ma takiego modelu 7-30 albo 10-35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Przepraszam mój błąd 10-35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekjacusjaca Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam!Od wrzesnia ubiegłego roku posiadam kijek 3,05 c.w do 25.Wędkuje nim na Narwii.Zazwyczaj szczupaki i klenie.Kijek fajny,ładnie wykonany(tylko brakuje mi koreczka )Przynęty ,które stosuje to woblerki 4-7cm oraz obrotówki i gumy.Pierwsaze wrazenie troche niejakie bo w ciągu 2 tygodni użytkowania spięły mi się dwa piękne okazy i jakoś mi sie ubzdurało ,że jest to wina kija .Do kijka mam podpięty kręcioł SPRO BLU ARC.Jak narazie wszystko hula.Polecam kijek szczególnie na dziką rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam! Od wrzesnia ubiegłego roku posiadam kijek 3,05 c.w do 25.Wędkuje nim na Narwii.Zazwyczaj szczupaki i klenie.Kijek fajny,ładnie wykonany(tylko brakuje mi koreczka )Przynęty ,które stosuje to woblerki 4-7cm oraz obrotówki i gumy.Pierwsaze wrazenie troche niejakie bo w ciągu 2 tygodni użytkowania spięły mi się dwa piękne okazy i jakoś mi sie ubzdurało ,że jest to wina kija .Do kijka mam podpięty kręcioł SPRO BLU ARC.Jak narazie wszystko hula.Polecam kijek szczególnie na dziką rzekę. Łowiłem na zmeliorowanej i też jakoś hulało PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekjacusjaca Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Salmo miałem na myśli pasy trzcin burty i trudno dostępne miejsca pisząc dzika rzeka Dłuższym kijem lepiej sie operuje w takich warunkach.Pozdro.Jacuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Salmo miałem na myśli pasy trzcin burty i trudno dostępne miejsca pisząc dzika rzeka Dłuższym kijem lepiej sie operuje w takich warunkach. Pozdro.Jacuś. Oczywiście poprzedni post był formą żartu, wybacz. Nie lubiłem tak długich kijów, ale ten dał nadzieję na inną przyszłość. Mógłby być ciutkę sztywniejszy, odrobinkę... PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Panowie, 7-30 Black Rock pod wiślanego Bolka z brzegu? W akcji Thrill i Hermes. Jak to widziecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Ja to widzę kolorowo! Sam się z tym kijaszkiem nastawiam na bolusia a czy hermes będzie w akcji to nie wiem ale Spirit na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Panowie, 7-30 Black Rock pod wiślanego Bolka z brzegu? W akcji Thrill i Hermes. Jak to widziecie? Jakie są teraz boleniowe trendy to nie wiem, ale przy tych wobkach postawiłbym na to co mam - 3,05m do 25g. Ten do 30g i 2,75m jest bardzo sztywny. PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Odświeżam.Jaki jest górny ciężar wyrzutowy tego modelu 2,75m do 35 gr według was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Ja mam do 30gram i łowiłem nim główkami 35gram + 4calowe kopyto i śmigał aż miło... myślę, że 40gram będzie mu nie straszny. Co do 35gram to na pewno ma spory zapas mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Dzięki za odpowiedź Chyba się na tą Okumę zdecyduję, tylko nie wiem czy ten do 30 czy ten do 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Ja wybrałem cw 7-30 bo lżejszy jest i z reguły macham główkami 25-30gram czasami 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 (edytowane) Chcę zapytać posiadaczy wersji 2,18m 14-42g o wrażenia. Jak sprawuje się przy rzecznym opadzie przynętami uzbrojonymi w główki w przedziale wagowym 15-30g. Czy wyrzut tego kija został dobrze oszacowany? Przydatne będą jakiekolwiek informacje. Edytowane 11 Marca 2013 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 @thug- mam wersję 2,18 14-42gr. Zakupione właśnie w celu ciężkiego sandacza na Wiśle z pływadła.Kijek, bardzo cięty z dużym zapasem mocy(opisany jako 20lb i to nie przesada). Według mnie niedoszacowany tzn. dolny wyrzut 14gr to za mało(nie łąduje się odpowiednio przy wyrzucie i słabo sygnalizuje opad), optymalnie 20, zaś górne 42 to zdecydownaie nie wsyzstko co ten kij udźwignie- myślę, że spokojnie powyżej 50gr(max co nim obsługiwałem to Soft 4play 13cm na główce 35gr i to już było trochę za dużo, trzeba było ostrożnie rzucać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 (edytowane) Teraz się waham, czy nie kupić słabszej wersji, bo jednak nie zawsze potrzebował będę główki 20g, nie mówiąc o 30 Ale brakuje mi czegoś w gamie black rocków do około 35g. Bo 25, 28g (?) może być sporo za słaby. Edytowane 11 Marca 2013 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 A ja mam tego 2,18 c.w. 1-10g.Oskrobalem go wymieniłem przelotki na fuji alconite od 20y do 4.5l i wstawiłem pełną korkową rękojeść. Wedka stała sie nie do poznania. Super kosa na garbiki. Niezamieniłbym na żadną inna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi