bony20 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 A jak jakość wykonania?, gdzieś czytałem że w Okumie lakier słaby, pęka przy przelotkach i dostają delikatnego luzu, a w Mikado rękojeść się ukręca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Nic sie z moim Black Rockiem nie dzieje , mialem kilka tych wedek i wszedzie lakier przy przelotkach, na omotkach caly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Jak dbasz tak masz. Jak się kijkiem wali po krzakach jak maczetą to nie dziwne że pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Kijka nie trzymam w pokrowcu( często używany), w bagażniku podróżuje drugą klasą (w tłoku),łażę po najgorszych krzaczorach i jak do dej pory mam porysowany za sprawą wahadła które wystrzeliło wprost w kijek ! Mikado mam ale stare UV do 35g i złamałem szczytówkę (teraz lepiej się łowi) przy mocowaniu kołowrotka zaczyną pękać (taśma klejąca pomoże) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik7 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam Odświeżam temat bo mam pytanie odnośnie najlżejszego kijka z tej serii czyli do 10g. Miał ktoś z nim do czynienia? Akcja jest slow, więc nie wiem co mam o niej myśleć, bo nigdy nie miałem okazji takiego wędziska w praktyce używać.Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam Odświeżam temat bo mam pytanie odnośnie najlżejszego kijka z tej serii czyli do 10g. Miał ktoś z nim do czynienia? Akcja jest slow, więc nie wiem co mam o niej myśleć, bo nigdy nie miałem okazji takiego wędziska w praktyce używać.Będę wdzięczny za wszelkie opinie.A co konkretnie chcesz odnośnie tej wędki wiedzieć? Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik7 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Chodzi mi o to, czy nadaje się na okonie? Czy akcja slow pozwoli na dobrą współpracę kij - przynęta? Jeśli ma ona akcję paraboliczną, to czy nie będzie przeszkadzała w szybkim zacięciu, czy może jest tego inny pozytywny aspekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Chodzi mi o to, czy nadaje się na okonie? Czy akcja slow pozwoli na dobrą współpracę kij - przynęta? Jeśli ma ona akcję paraboliczną, to czy nie będzie przeszkadzała w szybkim zacięciu, czy może jest tego inny pozytywny aspekt? Pewnie że się nadaje na okonie,zaryzykowałbym nawet stwierdzenie że do tego ten kij jest Ja łowiłem tylko z plecionką,żyłki nie używałem.Po pierwsze,uważam że kij ma przeszacowaną górną granicę wyrzutu.Innymi słowy,nie próbowałem rzucać dziesięciogramowa przynętą,nie czułbym się komfortowo.Po początkowych próbach z główkami jigowymi(max 6g+ paproch)zacząłem tego kija używać do łowienia Caroliną z lekkimi bulletami(tak do 5g) i moim zdaniem świetnie się w tym sprawdza.Jeśli chcesz łowić klasycznie(znaczy z główką)to musisz mieć świadomość że kij faktycznie jest slow.Szczytówka buja się po rzucie dość długo Wszystko to ma swoje plusy-spadów praktycznie zero.Przy Carolinie taka miękka szczytówka to moim zdaniem plus-okoń ma więcej czasu na zassanie gumki,może nawet trochę pomielic w paszczy.Podsumowując,do kijka trzeba się przyzwyczaić jeśli łowiło się wczesniej szybszymi-zupełnie inne łowienie.Ale w pewnych okolicznościach fajnie się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik7 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź - na to liczyłem! Zdecyduję się na nią, bo mam okazję nabyć nówkę w bardzo dobrej cenie. Spróbuję pierwszy raz w tym sezonie Carolinę skoro mówisz, że nie pożałuję. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Kluski sa dobre na okonie, brania tez widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rico1 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No ładnie połowiliście na drop shota gratki Ja kupiłem black rocka 275 5-25 z myslą o bolku jak się sprawdzi niedługo się przekonam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Mam pytanie do użytkowników Okumy Black Rock 7-30g 275cm. Jaki jest realny ciężar wyrzutu (zarówno dolny jak i górny) tego wędziska? I jakie odczucia z jego użytkowania?Poszukuję wędki do gum 3-4'' i główek od 8 do 25g z myślą o rzekach Bug, Wieprz, Wisła oraz czasami wodach stojących.Chciałbym dowiedzieć się co nieco o tym kiju, gdyż niestety nie mogę go znaleźć nigdzie pobliskich sklepach w Lublinie. Edytowane 1 Maja 2014 przez Marcin P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Cześć koledzy, czy ten kijaszek 3,05 5-25 ogarnie takie wobki jak salmo white fish/pike 13?, Alga 2? Miałem Fenwicka 2,90 do 1 oz i zakochałem się w długich kijach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Cześć koledzy, czy ten kijaszek 3,05 5-25 ogarnie takie wobki jak salmo white fish/pike 13?, Alga 2? Miałem Fenwicka 2,90 do 1 oz i zakochałem się w długich kijach?Mam ten kijek pod bolka z tym że w długości 2,75. Ogarnąć ogarnie ale na rzece w uciągu szczytówka będzie sie już sporo gięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silentbob Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam Kupiłem model 2,75 7-30g. Zastanawiam się czy tak powinna być zamontowana ostatnia przelotka: Kija jeszcze nie używałem. Jak to wygląda u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Nie mam takiej Okumy ale według mnie przelotka jest lekko zdeformowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Wrócę do domu z pracy to obczaję swoją ale też mi się wydaje, że jest za mocno zadarta do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Czepiacie się, to nowy tuning najprawdopodobniej w magazynie czymś przydusili. No chyba że takie robią, ale co ja tam widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Miałem BR do 35 i aż tak to ta przelotka zadarta do góry nie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Przelotka jest zdeformowana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montano Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Br 5-25 g skutecznie obsluzy wobki od 5 g do 22 g oraz wahadla do 16 g w rzece? Glownie bolen, czasami glowki 20 g z kopytem 4' max I opad na sandala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 - Panie Honzik, to wasz pies leży na ulicy? - Nie, mój nie był taki plaskaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Z tego co tu czytam, to to, co kiedyś usłyszałem, że BR jest "głuchym" kijem i nie czuć brań nie jest prawdą. Miałem już plan kupić pod bolka millenium HD super fast 2,85 5-25, a teraz będę miał rozterkę między okumą 2,75 7-30 lub 3,05 5-25 a tym super fastem. I co tu wybrać?Okuma lżejsza i ładniejsza. Ale ponoć ta 3,05 leci na pysk? I bądź tu mądry. A w obwodach jest jeszcze okuma br 2,75 5-25.Bolek, Wisła, woblery, wahadła 16 gram.Trudny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Zastanawiałem się nad BR 5-25 o długości około 3m. Dla mnie ten kij w porównaniu z 2,7 jest mało komfortowy podczas łowienia.Miałem jakiś czas temu 5-25 cast i spokojnie latały z niego Algi nr 3 lecz na stojącej wodzie. Na rzece łowiłem gumami 4'+22g i też było bardzo komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rico1 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Posiadam okume br 2,75 5-25 pod bolka bardzo fajny kijek przyjemnie się nim łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi