Pawgas Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Miałem BR 2,75 5-25 - bardzo przyjemny kijek. Weźcie sobie wychwalanego Super Fasta do ręki i tę Okumę to poczujecie róznicę w wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montano Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Gdzie się pod wahadłem 16 g w nurcie i woblerem ze sterem 20 g także w rzece ta BR 5-25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Gdzie się pod wahadłem 16 g w nurcie i woblerem ze sterem 20 g także w rzece ta BR 5-25?A o co chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montano Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Pisałem z tel - T9, Gnie a nie Gdzie Edytowane 22 Lipca 2014 przez Montano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rico1 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Łowie 20 gramowymi bezsterami i lekko sie ugina jak chcesz sztywny szczyt to kup pałe sandaczową. Szczytówka musi pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Czyli ta 2,75 5-25 jednak lepsza bedzię od tej 3,05? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rico1 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Pewnie że tak 3,05 leci na "pysk" troszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Posiadalem przez chwile taki kijek ogolnie bardzo fajny. Ale peka w nim lakier na omotkach, sprawdzone w praktyce. Niby mala usterka ale z czasem moze powodowac poluzowanie przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Pytanie do posiadaczy jednoczęściowej Okumy 1,98m, 3-18g. Czy da się, a jeśli tak to jak bardzo, przekroczyć górny c.w.? Machałem tą wędką w sklepie i z macanki wynikało, że trochę się da, ale to tylko suche oględziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 (edytowane) Pytanie do posiadaczy jednoczęściowej Okumy 1,98m, 3-18g. Czy da się, a jeśli tak to jak bardzo, przekroczyć górny c.w.? Machałem tą wędką w sklepie i z macanki wynikało, że trochę się da, ale to tylko suche oględziny.Da się.Rzucałem główką 17g +guma 3",wiele razy i to dość dynamicznie.Moim zdaniem,ten kij jest niedoszacowany.Ale jak Ci strzeli to nie bij . Edytowane 30 Lipca 2014 przez drag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Da się.Rzucałem główką 17g +guma 3",wiele razy i to dość dynamicznie.Moim zdaniem,ten kij jest niedoszacowany.Ale jak Ci strzeli to nie bij .Dzięki za odpowiedź. Bić nie będę, przynajmniej się postaram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Łukasz, 25gram ogarnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Takiego czegoś szukam, chcę kupić jakiś lekki kijek swojej kobiecie i nie wiem, na co się zdecydować. Dzięki za rady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Łukasz .... dlaczego 1 cześć . ? Rozumiem że chodzi Ci o długość poniżej 2 metrów...Jeżeli długość ma być typowo na łódkę to są 2 - częsciówki ... 1.98 3-18 , ona będzie za słaba.. Miałem , bardzo miekka jest. Zawyżone cw. Modele 2.13 4/21gr i 2.18 5/25gr są dobrze opisane. Miałem model 5/25gram. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 A bo jakoś tak ostatnio jednoczęściówki mi leżą Ale zastanawiam się również nad wersją 2.18 do 25g, może na nią się zdecyduję, będzie bardziej uniwersalna bo i mniejszego woblera w trollingu pociągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Łukasz .... dlaczego 1 cześć . ? Rozumiem że chodzi Ci o długość poniżej 2 metrów...Jeżeli długość ma być typowo na łódkę to są 2 - częsciówki ... 1.98 3-18 , ona będzie za słaba.. Miałem , bardzo miekka jest. Zawyżone cw. Modele 2.13 4/21gr i 2.18 5/25gr są dobrze opisane. Miałem model 5/25gram. Polecam. To zupełnie inne mamy odczucia.Absolutnie nie powiedziałbym że jednoczęściówka 1,98 3-18 jest miękka.Jest szybka i na pewno nie miękka.Chociaż tego typu oceny są w dużym stopniu subiektywne.Zawyżone cw.?Moim zdaniem wręcz przeciwnie.Górne 18g to absolutnie nie jest granica,można spokojnie przeciążyć i to rzucając dynamicznie.Robiłem tak często w tym i poprzednim sezonie. Takiego czegoś szukam, chcę kupić jakiś lekki kijek swojej kobiecie i nie wiem, na co się zdecydować. Dzięki za rady Nie za bardzo się orientuję co w podobnej klasie oferuje konkurencja,ale jeśli szukasz niedrogiego,lekkiego kijka,krótkiego i w jednym kawałku to omawiana Okuma jest moim zdaniem fajnym wyborem.Zwróc tylko uwagę na dolny cw.,można go włożyc między bajki.Główka minimum 6g+guma jest potrzebna żeby cokolwiek czuć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Stary.. Prosze czytaj ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Stary.. Prosze czytaj ze zrozumieniem Stary...Wytłumacz proszę czego nie zrozumiałem.Pytam poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Napisalem wyraznie ze rzucalem jednoskladem 1,98 3/18gram i byl mocniejszy. Rzucalem z niego 25gram. Odwrotnie z identyczna wedka o identycznych parametrach w 2skladzie. Wedka byla bardzo miekka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Ok,zasugerowałem się pytaniem Łukasza o jednoskład,w Twoim poście nie zauważyłem że pisałeś o dwuskładzie.Moj błąd.Z ciekawości i dlatego że dwuskładu nie miałem nigdy w rękach- aż tak bardzo rózni się od jednoskładu?Opisany jest tez zdaje się jako Fast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Rozni sie, znaczaco. Obecnie korzystam tylko z jednego modelu. Cast 2,13 10/35gram. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Rozni sie, znaczaco. Obecnie korzystam tylko z jednego modelu. Cast 2,13 10/35gram.Pytałem dlatego że ze wzgledów transportowych byłbym zainteresowany dwuskładem(wyjazd z rodziną).Jeżeli jest tak jak piszesz to nie warto mi go nawet macać.Dzięki,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Witam, od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem wersji 5-25 2,75m.Rano odebrałem ją ze sklepu, pierwsze oględziny i testy na sucho OK.Jedna maluczka recz, to minimalnie pobrudzona klejem pianka przy uchwycie kołowrotka.Ale dostałem ją w dorej cenie ze zniżką więc OK.Wieczorkiem przeszła test bolkowy bez bolka (nie chciały współpracować) na Wiśle.Mogę powiedzieć na razie tyle, że dobrze ładuje się od 9 gram i boleniowe pociski w tej gramaturze i większej latają naprawdę daleko.Kij lekki, nie tak bardzo sztywny przy ugięciu widoczne przesztywnienie na łączeniu.Nad Wisłą spędziłem kilka godzin, więc mogę powiedzieć że przyjemnie się nim rzuca i nie męczy ręki i nadgarstka.W tej kasie, ja zaplacilem 240 chyba godny polecenia, plus miły dla oka design.I pianka też fajna w dotyku. pzdr Rafał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakodrako1 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Też kupiłem Okume BR 2.75 5-25gJakie max ciężar wyrzutowy obsłuży ten kijek ? Chciałem kupić sobie kilka większych wobków ,ale nie wiem do jakiej masy szukać Kijek wysyłany z Polski do UK także kilka dni pewnie będzie szedł niestety i do tego czasu parę większych przynęt szczupakowych trzeba kupić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Panowie jaki realny cw okumy 2.45m 5-25? Nada sie na sandacza pod glowki 12-20g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi