SpinnONB Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Witam, odgrzeje temat, chce zakupić Okume Black Rock 275cm / 7-30g. I mam pytanie do użytkowników, czytałem że są niedoszacowane, mocniejsze niż opisane. Czy podałby mi ktoś jej realny c.w. od ile się ładuję, i do ilu można rzucać komfortowo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Witam, odgrzeje temat, chce zakupić Okume Black Rock 275cm / 7-30g. I mam pytanie do użytkowników, czytałem że są niedoszacowane, mocniejsze niż opisane. Czy podałby mi ktoś jej realny c.w. od ile się ładuję, i do ilu można rzucać komfortowo ??A do jakich zastosowań chcesz ją przeznaczyć? Posiadam model 3.05 do 25 gram i nie uważam że jest nie doszacowana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinnONB Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Większe obrotówki, woblery, wahadła oraz gumy. Szczupak głównie, ale często czepiają się okonie i różne inne rybki na moim zbiorniku. Na model jestem konkretnie już zdecydowany, chciałem 10-35g ale do moich potrzeb za mocna, wyczytałem że ładnie się ładuję od 15g+ , i stąd pytanie o model 7-30g, szukam czegoś co od 10g ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Proszę o opinie na temat travela okuma 5-25g 1.95m.Przeznaczenie to szczupak i sandacz na lekko.Jaką akcję ma ten kij, czy nie jest przesztywniony na spigotach ,czy nada się do żyłki czy bardziej do sznurka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdulwielkikaptur Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Większe obrotówki, woblery, wahadła oraz gumy. Szczupak głównie, ale często czepiają się okonie i różne inne rybki na moim zbiorniku. Na model jestem konkretnie już zdecydowany, chciałem 10-35g ale do moich potrzeb za mocna, wyczytałem że ładnie się ładuję od 15g+ , i stąd pytanie o model 7-30g, szukam czegoś co od 10g ruszy.ja jestem posiadaczem 7-30 275cm od 2 sezonow wedke katuje z brzegu na timizie i przeroznych zbiornikach ze spokojna woda musze przyznac ze jesli chodzi o wedzisko to dosc szybkie ale CW zanizone ponizej 10g sie nie laduje a spokojnie mozna nia orac przyneta o masie 40g(guma+glowka) moim zdaniem najlepiej pracuje w zestawie 3" predator manns plus glowka 12-15g to jest ideal przy lekkim uciagu. wedka nie jest sztywna pala pomaga w holu nie straszne byly jej szczuple w okolicach metra jak i zarowno 49cm okonie. dobrze przekazuje wszelkie pukniecia (pod warunkiem ze lowisz 10g +) i dbasz o napiecie pletki.Jeden mankament podczas dokrecania kolowrotka swiezo po zakupie ukrecila sie mi jakas licha mala podkladeczka i niestety kolowrotek sie "przyspawal" musze dodac ze nie krecilem na tzw hama. wysylka do serwisu kosztowala by mniejwiecej 75% wedki wiec olalem sprawe mam dodatkowe szpule do mlynka wiec tylko zmieniam w zaleznosci od potrzeby. Generalnie A+ jesli chodzi o relacje cena jakosc ! Ma prawo sie podobac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Ja jestem posiadaczem okumy black rock 305cm 25g i stwierdzam, że jest to kij zdecydowanie pod wobki i żelastwo. Do opadu jak dla mnie zdecydowanie za miękki. Ładnie rzuca już obrotówka nr 1, a komfort to jakies 10g wobki boleniowe, a max to 20g żelastwa. Również popsuł mi się uchwyt. W tej chwili cała rękojeść jest zdemontowana i czekam na DPS 18 i korek. Zrobie pęłną rękojeść co dodatkowo obciązy troche dolnik. W klasycznym ubraniu wędka bardzo leci na pysk. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Lutego 2016 przez Kontemplator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Witam, odgrzeje temat, chce zakupić Okume Black Rock 275cm / 7-30g. I mam pytanie do użytkowników, czytałem że są niedoszacowane, mocniejsze niż opisane. Czy podałby mi ktoś jej realny c.w. od ile się ładuję, i do ilu można rzucać komfortowo ?? 40 gr spokojnie możesz założyć, więcej nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Witam.Odgrzeje kotleta, bo przebiłem się przez temat i raczej nie znalazłem (albo przeoczyłem)konkretnej i rzetelnej informacji na temat kijka BR 2,18 5-25 i 7-28.W szczególności ten 5-25 by mnie interesował.Jakbyście Wy go opisali, czy to taka 15lb czy słabszy?Bo ponoć są one niedoszacowane. Jakie przynęty i główki dobrze obsłuży?Jakby tak ogarnął głowki od 10 do 20 gram + 4 calowy gumiś byłoby super.Może ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Myślę, że i Slidera 10 pociągnie. Miałem 14-42 i nawet nie jęknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Dzięki Kolego Sympatyczny ale do sliderów mam BR casta 10-35.Mnie nie chodziło o BR 14-42 ale 5-25 lub ewentualnie 7-28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Kupiłem w tym roku wersję 218 cm i 7-28g do łowienia gumami na Szkierach "na lekko". Łowiliśmy nimi (ja i 4 moich kolegów) bardzo komfortowo gumami 4,5 cala (LunkerCity Shaker) na główkach 5-7 gr. Większe Shakery tj 6 cali z główką 10g. to moim zdaniem max dla tego kija, ale z wyczuciem się da. Ogólnie za tę kaskę super kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dzięki Kolego,ktoś coś jeszcze podpowie?Może o wersji 5-25, na tym mi najbardziej zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dzięki Kolego,ktoś coś jeszcze podpowie?Może o wersji 5-25, na tym mi najbardziej zależy?Posiadam zalegacza 2,7 5-25 .... co Cię konkretnie interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dzięki bardzo,Ale interesuje mnie tylko ten króciak 2,18.Tego co Ty masz, miałem i sprzedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Miałem również 2,13 5-25 cast więc długość podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Tak, ale mnie o spina chodziło Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Tak, ale mnie o spina chodziło Kolego Długości podobne, blank pewnie ten sam tylko cięty z dołu więc możliwości porównywalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Udało mi się dzisiaj go pomacać w sklepie. Jak dla mnie na sucho mi nie leżał (2,18 5-25)Na sucho jak dla mnie za miękką miał szczytówkę.Będę musiał tą wersję 7-28 pomacać.Chyba, że ktoś użytkuje i coś opowie? Edytowane 28 Września 2016 przez graf74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 A co konkretnie chcesz wiedzieć na temat kija 2,18, 7-28g. ? Napisałem Tobie ogólnie o tej okumce, ale widzę, że potrzebujesz uśrednionej opinii od co najmniej 10 użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Mam tego 5-25 240cm. 25 gram to może i ty zarzucisz ale o komforcie można zapomnieć. Kij miękki, jak pod większego szczupaka to brakuje mu mocy. Ja łowiłem na niego okonie i pstrągi, z jego pracą się do tego nadawał tylko cw. mógłby mieć mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 A co konkretnie chcesz wiedzieć na temat kija 2,18, 7-28g. ? Napisałem Tobie ogólnie o tej okumce, ale widzę, że potrzebujesz uśrednionej opinii od co najmniej 10 użytkowników Nie, nie potrzebuje opinii aż 10 kolegów, bardzo dziękuje za Twoją.Coś takiego jak kiedyś inny kolega mi napisał o MB842-2-MHX napisał byłoby super, cytuje: "To dobry uniwersał zarówno pod gumy, woby i żelazo. Z naciskiem na gumy a te opadowo obsługuje 10-25g+4 calowy gumiś, rzutowo już dobrze się ładuje od 7g+4" z końcem komfortu na 25g+4". Szczyt ma twardszy niż SJ842-2 ale przy różnych przynętach to działa tylko na jego plus, jest bardziej wszechstronny. Do tego ma przyjemne ciepłe ugięcie, w szczególności zbrojony w KR." Taki opis mnie się bardzo podoba. Ale i za Twój bardzo dziękuje. I raczej po Twoim opisie i wczorajszym macaniu w sklepie wersji 5-25Wybór padnie na mocniejszą 7-28 wersje. Ta 5-25 opisana jako 14lb. Jak dla mnie to ona jest w maksie 12lb. I ma miękki szczyt. Mam tego 5-25 240cm. 25 gram to może i ty zarzucisz ale o komforcie można zapomnieć. Kij miękki, jak pod większego szczupaka to brakuje mu mocy. Ja łowiłem na niego okonie i pstrągi, z jego pracą się do tego nadawał tylko cw. mógłby mieć mniejszyDzięki kolego, moje wrażenie jest podobne. Choć tylko na sucho w sklepie. Ja bym go opisał 5-18g i 10lb mocy.Wydaje się że do takich zastosowań jak napisałeś będzie lepszy.Mnie chodziło żeby ogarniał główki 10-20gram + gumiś 3,4".Ale jak widać wersja 5-25 raczej nie ogarnie.Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc89 Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Nie, nie potrzebuje opinii aż 10 kolegów, bardzo dziękuje za Twoją.Coś takiego jak kiedyś inny kolega mi napisał o MB842-2-MHX napisał byłoby super, cytuje: "To dobry uniwersał zarówno pod gumy, woby i żelazo. Z naciskiem na gumy a te opadowo obsługuje 10-25g+4 calowy gumiś, rzutowo już dobrze się ładuje od 7g+4" z końcem komfortu na 25g+4". Szczyt ma twardszy niż SJ842-2 ale przy różnych przynętach to działa tylko na jego plus, jest bardziej wszechstronny. Do tego ma przyjemne ciepłe ugięcie, w szczególności zbrojony w KR." Taki opis mnie się bardzo podoba. Ale i za Twój bardzo dziękuje. I raczej po Twoim opisie i wczorajszym macaniu w sklepie wersji 5-25Wybór padnie na mocniejszą 7-28 wersje. Ta 5-25 opisana jako 14lb. Jak dla mnie to ona jest w maksie 12lb. I ma miękki szczyt. Dzięki kolego, moje wrażenie jest podobne. Choć tylko na sucho w sklepie. Ja bym go opisał 5-18g i 10lb mocy.Wydaje się że do takich zastosowań jak napisałeś będzie lepszy.Mnie chodziło żeby ogarniał główki 10-20gram + gumiś 3,4".Ale jak widać wersja 5-25 raczej nie ogarnie.Dzięki za pomoc.BR 10-35 według mnie się zaczyna od 15 gram + guma, wtedy czuć dobrze opad. Może ten 7-30 byłby lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Pewnie tak, byłby lepszy. Ale najpierw bym go chciał pomacać.Tego BR casta 10-35 mam, i tak jest jak napisałeś.Do 50 gram ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Cześć. Szukam kija na plywadełko i jakoś naszło mnie żeby zapytać szanowne grono o 2 kije ze stajni BR. Operować będę główkami od 10-20g i gumami od 3-5cali dlatego myślę nad modelem 2,18 o cw. 7-28 lub 14-42. Nie chciałbym żeby był to kij od miotły ale też żeby miał znośną pracę pod ryba i obsługiwał przynęty w/w. Chyba że możecie polecić jakieś inne kije o podobnych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Tym 2 rzucałem i szarpałem Sliderami 10S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi