Paweł nizinny Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Dzięki, bo ja z tych co tylko klasyki rozumieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Hej hej!, Dzieje się tu coś? U mnie muchówka ostała się tylko jedna i w zasadzie będzie używana w wyjątkowych sytuacjach. Musi się zgrać kilka czynników. Pogoda, woda, zdrowie, bo podupadło, no i wiatr:) Ma być tak jak ostatnio, prawie bezwietrznie. Ryby brały i to jak! Tylko nie takie, jakie bym chciał. Początkowo zbierałem informacje ze spinningiem. Mocno rozochocony efektami zrobiłem przerwę na kolację przy parkingu i wróciłem z muchówką. Na dobry wieczór zakładam jakąś prostą mokrą i po kilku wywijasach zostaje w trawach. Ponad rok bez muchówki, to kara musi być. Założyłem streamera typu Baitfish. Zaliczam kilka pustych brań. W końcu jest! Jest on! Pod nogami ląduje pan krąp:) No kurna. Chyba się nie przebiję przez te głodomory. Wcześniej złowiłem ich rekordową ilość, jak na nocny spinning. Pogubiłem się w liczeniu, ale kilkanaście sztuk by się uzbierało. Myślałem ja niemądry, że mucha coś zmieni. Nie ma zdrowia, by ganiać z miejsca na miejsce w poszukiwaniu tych szlachetniejszych, to zostałem w tym miejscu i delektowałem się tym, co natura dawała. Krąpiami:)Ostatnią godzinę łowiłem na Goddarda. Złowiłem jeszcze 6 sztuk. Kilka zbiórek było nie wciętych. Pogoda idealna. Trochę zbyt duszno. Jednak to było moje marzenie, by takie warunki jeszcze zastać w tym roku. Wędki nie chowam. Może jeszcze się wybiorę. Teraz zmienię miejsce. Może dopadnę jakiegoś klenia lub jazia?Jazia? Jak wspomniałem wcześniej, już po zmroku, robiłem rozpoznanie ze spinningiem i właśnie złowiłem pięknego rekordowego chlapaka. Od teraz mój spinningowy PB będzie wynosił 48 cm. Złowiony na smużącego woblerka Ablet4 Lovec Rapy. pzdr., 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanchir Opublikowano 24 Stycznia 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2025 Witam. Czy ktoś próbował łowić w tym roku klenie pod wieczór. Proszę o poradę dla początkującego muszkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Stycznia 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2025 Witam. Czy ktoś próbował łowić w tym roku klenie pod wieczór. Proszę o poradę dla początkującego muszkarzaja raz, ale chyba nie trafiłem z miejscem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi