rocky Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 http://www.solarexpert.com/fishing/catch-n-release2.html Za kilka lat efektem tych zalotów będą rybki takie jak w tym linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 4 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Polska to taka dziwna kraj zulugula Gdyby po bożemu zadbać o nasze rzeki ,to też łowilibysmy takie rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Przypomnialo mi sie cos odnosnie zanieczyszczen w Wierzycy. Nie wiem czy sytuacja jest wciaz podobna, ale chyba z 10 lat temu bylem pierwszy raz z ojcem nad ta rzeka w okolicach miejscowosci Zapowiednik (@rocky popraw mnie jesli cos krece). Poszedlem na dolny odcinek. Poplatalem zestaw i musialem odgryzc kawalek zylki i zawiazac na nowo. Kilka chwil pozniej zauwazylismy po drugiej stronie na skarpie plynace wprost do koryta Wierzycy fekalia. Nie myslcie sobie, ze to byla jakas delikatna strozka, tylko normalnie syfy z calej wioski. Zrobilo mi sie niesmacznie po przegryzaniu zylki i myslalem ze zwroce wczesniej zjedzony obiad. Wtedy zwrocilismy rowniez uwage na dziwny zapach i juz calkiem odechcialo nam sie lapac. Spotkalismy wedkarza idacego z dolu, ktory na naszych oczach wyjal miarowego pstraga na streamera i wzial go na patelnie. Wszystko to dzialo sie ponizej sciany z szambem. Smacznego... Jestem ciekaw czy cos sie zmienilo, bo to byla nasza pierwsz i ostatnia wizyta na tym odcinku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 6 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Niestety @luko, niewiele się zmieniło Wierzyca nadal jest zanieczyszczana ,fekalia ,gnojówka co jakiś czas lecą do rzeki z okolic poPeGeeRowskich wiosek ale to pikuś.Niestety co parę lat są większe zatrucia poniżej Starogardu-a to polmos coś spuści a to awaria w oczyszczalni ,a to czyszcenie kanału młyńskiego z namułow,No i potem pełno sniętych ryb płynie rzeką .Na szcęście nie jest aż tak żle żeby wszelkie życie zanikło ,bo życie chowa sie do mniejszych ciurków i rowów zasilających rzekę, i częściowo przeżywa kataklizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 @rocky, a skoro juz jestesmy przy tym nieprzyjemnym temacie niszczenia rzek, to jak rozwinela sie sytuacja z Wda? Pamietam, ze na poczatku sezonu pokazales fotki co tam melioranci zrobili. ktos ich zatrzymal, czy dokonczyli swojego dziela? jak to teraz wyglada?Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 6 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Po apokalipsie byłem tam tylko raz.Teraz nie jeżdżę żeby mi serce nie pękło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 piękne fotki, gratuluje i zazdroszcze ci że widziałeś taki misterium. Zawsze chętnie oglądam piękne ryby, oczywiście te żywe, a podglądanie z bliska amorów pstrągowych to chyba coś najpiękniejszego co może się zdarzyć w wędkarstwie.Jeszcze raz gratuluje.( zobaczyć i umżeć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi