asafa Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Czy mo?źecie mi z czystym sumieniem polecić ?źyłkę do spinningu w rozmiarze 0,16 ?(kleń, jaź). Przerabiałem ju?ź sporo ?źyłek i niestety, to jeszcze nie jest to, czego szukam. Było: Trabucco XPS - dość sztywna, szybko traci b. dobrą wytrzymałość początkową Mikado UV - przegrubiona, nie tak gładka jak Trabucco, większa pamięć do kształt?łw od poprzednika, P-Line original - największa pora?źka minionego sezonu. Z odcinka 270m po 3 miesiącach ?źyłka do wyrzucenia. Jeśli chodzi o grubość - rewelacja, do tego gładka, bez pamięci do kształt?łw. Początkowo, zaraz po otwarciu sprawdziłem sobie jej wytrzymałość - po prostu rozciągając ją, u?źywając stopniowo coraz więcej siły - było bez zarzutu. Po nawinięciu około 135m, prze?źyłem szok - ?źyłka rwała się bez problemu, odcinek po odcinku... Odesłałem do sprzedawcy, on natomiast przetestował i stwierdził, ?źe jest wszystko ok, odesłał z powrotem do mnie. Sprawdziłem po odebraniu paczki - znowu wszystko grało... Łowiłem nią, regularnie odcinając końcowe odcinki do momentu a?ź nie straciłem ryby... Przy odjeździe ?źyłka nie wytrzymała. Okazało się, ?źe znowu pojawił się odcinek, kt?łry rwał się jak zwykła nitka... masakra, nigdy więcej tej ?źyłki ani zakup?łw u tego sprzedawcy... Były jeszcze ?źyłki mikado crystal, dragon millenium i inne tańsze monofile. Zacząłem się rozglądać jakiś czas temu za czymś przyzwoitym, ale nie bardzo mam pomysł co tu wybrać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dragon-hm80-g5-a29-p 63-k8344.htmlU?źywałem i u?źywam tej i jestem zadowolony.Najwa?źniejsze aby była świe?źa nie zle?źałała ale tego nie wie nikt . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Polecam SMART Dual Band 150m. U?źywam 0.14 i 0.20 i jest świetna. Sporo kumpli tak samo r?ł?źne rozmiary. Miekka, praktycznie bez pamięci i do tego mocna jak na rozmiar, choć lekko przegrubiona (ale nie o rozmiar). Według mnie ciekawszy od strofta. Szczeg?łlnie, ?źe zdarza się stroft zle?źały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Polecam Smarta i hm 69, świe?źość to podstawa. Reklamowany Stroft był przegrubiony o rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Strofta nie brałem pod uwagę właśnie ze względu na przegrubienie na kt?łre wielu się uskar?źa. Dzięki za dotychczasowe propozycję, obczaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ja polecam Qantuma zylki ba rdo dobre do polowu kleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 U?źywam Ownera Broad 0,22mm pod pstrągi, spisuję się rewelacyjnie.Najlepsza ?źyłka jaką do tej pory miałem.Zakupię takową r?łwnie?ź na klenie 0,18mm. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/owner-owner-broad-g5 -a29-p1155-k6277.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Mnie się dobrze sprawuje Gamakatsu G-line, aczkolwiek P-line te?ź mam, choć jeszcze czeka na u?źycie.Pzdr,Fatso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Polecam Dual Band . Jak dla mnie w tej chwili najlepsza na rynku ,a na prawdę przerobiłem nie jednego producenta i nie jeden model.Dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Dzięki panowie ! Najczęściej p?łki co polecany jest smart, choć przyznam, ?źe trochę mi kolor nie odpowiada (ciemny szary) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 W sumie r?łwnie świetnej jakości jest ?źyłka Smart TT. Ale jest w 100m odcinkach i przynajmniej na papierze słabsza ni?ź por?łwnywalny Dual Band. Aha i Smart TT jest jasny (przezroczysty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Tomciu,powiem tak.Ostatnie dwa sezony miałem nawiniętą 16 i 18 SUFIXA XL strong[starsze wydanie-opakowanie jasno-ciemno zielone].Najlepiej sprawdzała się na zaczepach.Mimo,?źe to 16 to bardzo du?źo razy udało mi się odzyskać moje przynęty z otchłani wody-bez u?źywania odczepiacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Piotruś, to napisz jeszcze jak z pozostałymi parametrami - wymiary, pamięć do kształt?łw ? A i jeszcze jedno - kolor taki jak w przypadku nowszego wydania, czyli platyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Vin maver u?źywam 0,14 jest ok ok. 17 zł za 150m łowię tylko tą ?źyłką polecam z czystym sumieniem mocna, nie przegrubiona z małą pamięcią.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 U?źywałem ?źyłki Dual Band ładnych kilka lat temu i przestałem, poniewa?ź zmieniła się, na gorsze. Teraz tylko Owner Broad albo G-line Gamakatsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 ja z czystym sumieniem polecam HM, co prawda u?źywałem 0,18 jest OK, myślę, ?źe 0,16 tez jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Nale?źy pamiętać, ?źe HM jest przegrubiona.Owner Braid - świetna, mocna, bardzo rozciągliwa.Sufix Duraflex (koniecznie biała a nie zielona) - bardzo dobraSmart (Maver) i Trabucco - bardzo dobre ?źyłki, bo robione gł?łwnie na potrzeby wyczynowego spławiku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Trabucco T-Force spiningowa to obecnie m?łj faworyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 T-Forcem te?ź rzucałem. Fajna ?źyłka, ale zdecydowanie Smart lepszy jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Dzięki za liczne propozycje. Tym razem zdecydowałem się na Ownera a jak on się nie sprawdzi, to na pewno następne w kolejności będą polecane w tym wątku ?źyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Dzięki za liczne propozycje. Tym razem zdecydowałem się na Ownera a jak on się nie sprawdzi, to na pewno następne w kolejności będą polecane w tym wątku ?źyłki Sprawdzi się z pewnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Osobiście kupuję ?źyłkę Dino i robię to często w trakcie sezonu, moje wra?źenia co do jakości ?źyłek są takie, ?źe czy droga czy tania i tak trzeba ją nieustannie zmieniać na nową. Dino jest niesłychanie mocna ale jak ka?źda ?źyłka szybko się niszczy, więc wolę zmieniać tańszą ni?ź dro?źszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Osobiście kupuję ?źyłkę Dino i robię to często w trakcie sezonu, moje wra?źenia co do jakości ?źyłek są takie, ?źe czy droga czy tania i tak trzeba ją nieustannie zmieniać na nową. Dino jest niesłychanie mocna ale jak ka?źda ?źyłka szybko się niszczy, więc wolę zmieniać tańszą ni?ź dro?źszą. Ja mam obecnie inne podejście do tematu. Zamiast kupować ?źyłkę często zdecydowanie przegrubioną od dro?źszych odpowiednik?łw, lubiącą się skręcać, zapamiętywać kształt, wolę doło?źyć dychę więcej i mieć spok?łj w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Niestety większość ?źyłek bez względu na cenę jest przegrubiona osobiście radzę sobie z tym w ten spos?łb, ?źe jeśli chcę łowić rozmiarem 0,16mm to kupuję 0,14mm. U?źywając Dino przez 2-3 wyprawy nie mam problem?łw ze skręcaniem, potem mo?źna ?źyłkę przewinąć i znowu 2-3 by w końcu nawinąć nową. Taki mam spos?łb ale ka?źdy ma inny. Kolega badał rzeczywistą średnicę ?źyłek dostępnych w kraju i tylko jedna czy dwie nie były przegrubione, jeśli dobrze pamiętam kt?łreś od Colmic-a ale te?ź nie wszystkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 jak dla mnie zieloniutki owner, jeszcze sie nie zawiodlem na niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi