popper Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) Możecie polecić jakąś dobrą żyłkę spiningową o jak najmniejszej rozciągliwości?? Średnica 0,16-0,18mmU mnie wyświetla jakieś 11 stron o "dobrej żyłce". Przeczytałeś już?Niezmiennie polecę http://allegro.pl/zylka-smart-dual-band-0-16mm-3-60kg-150m-i3947086583.html Edytowane 4 Lutego 2014 przez popper 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erwinnf Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 U mnie wyświetla jakieś 11 stron o "dobrej żyłce". Przeczytałeś już? 12. Przejrzałem ale z każdą kolejną stroną wiem coraz mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Owner Broad cena adekwatna do jakości, polecam koledze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 ale czy zylka ownera nadaje sie do spinningu-jak z jej rozciagliwoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Przydałaby się jakaś ankieta, gdzie każdy mógłby zaznaczyć jakiej używa żyłki (poleca) nie trzeba by było przegrzebywać 12 stron wiadomości z czego polecanych żyłek uzbierały by się może 2-3 strony... ale to mogą zrobić tylko wybrani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 12. Przejrzałem ale z każdą kolejną stroną wiem coraz mniej...I bądź pewny, że z każdą kolejną ponad 12 będziesz wiedział jeszcze mniej...., po prostu kup którąkolwiek z proponowanych i spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwadziesciaszesc Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 witam po przeglądnięciu tematu mam pytanie doprecyzowujące:trabucco T-force - ale która? spinning z wizerunkiem szczupaka (ciemno zielona)spinning z wizerunkiem sandacza ( jasno szara)xps ridge plus ( czerwona) ja mogę polecić zdecydowanie xps (łowiłem 0,14 i 0,16),za to Team Dragon już nigdy nie kupię po zeszłorocznych doswiadczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niktważny Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Kupiłem żyłkę Mikado Sensei Perch 0.16 mm i powiem Wam, że mam problem ją zerwać w rękach !Zobaczymy jak sprawdzi się nad wodą, duży plus, że kosztowała 8,60zł/150m Z tego co czytałem co dobra żyłka. Edytowane 12 Lutego 2014 przez niktważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Kupiłem żyłkę Mikado Sensei Perch 0.16 mm i powiem Wam, że mam problem ją zerwać w rękach !Zobaczymy jak sprawdzi się nad wodą, duży plus, że kosztowała 8,60zł/150m Z tego co czytałem co dobra żyłka. Moja ulubiona Nawijaj i testuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 ogólnie to teraz każda 016 cięzko rozerwac w rekach bo pewnie ma 018 albo i lepiej najważniejsze jak wytrzymuje na węźle. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Suhhar, obadaj tą żyłkę, ja nie mam problemu z zerwaniem jej w grubości 0,16mm , ale muszę przyznać, ze jest mocna...dla porównania HM80 oznaczony 0,14 odpowiada tej "16tce", 0,16 Dragona jest jak 0,18 Mikado 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Ta mikado to akurat chyba lepiej niż 0,18, dość gruba jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) A żyłeczki Nano Core Spin Robinsona ktoś używał? Edytowane 15 Lutego 2014 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) http://daiwaprodukty.fcg.com.pl/product/image/181/1.jpghttp://daiwaprodukty.fcg.com.pl/product/image/179/1.jpg Problem jest tylko z jej zakupem bo ponoć ciężko dostać.Znajomy łapał przez dwa sezony, używał do spina 12 ,14 i 16 i nie zauważył by w drugim sezonie użytkowania spadły jej parametry. Edytowane 17 Lutego 2014 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 http://daiwaprodukty.fcg.com.pl/product/image/181/1.jpghttp://daiwaprodukty.fcg.com.pl/product/image/179/1.jpg Problem jest tylko z jej zakupem bo ponoć ciężko dostać.Znajomy łapał przez dwa sezony, używał do spina 12 ,14 i 16 i nie zauważył by w drugim sezonie użytkowania spadły jej parametry.Na pewno masz na myśli "drugim sezonie", a nie drugiej godzinie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Na pewno masz na myśli "drugim sezonie", a nie drugiej godzinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Kup to się przekonasz ile jest warta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Dziś na rzece łowiłem na świeżo zakupioną 0.16mm Van Den Eynde, jak o 0.22 nie mogę powiedziećzłego słowa tak 0.16 to jakaś absolutna pomyłka, po paru godzinach bez problemu zrywam ją okręcając o palce.Węzeł przy zaciskaniu działa jak gilotyna. Jutro kurs po coś nowego, albo wystosuję priv do @Psułka ..Jestem ciekawy, mieliście z nią podobnie czy trafiłem na ,,nieświeży towar"? Edytowane 28 Lutego 2014 przez Panek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Milem kiedyś VDE, właśnie 0,16 była super i to dość długo potem poszła na podkład i po ok 3 latach jak się znowu pokazała to ciagle była mocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stunter Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Również posiadałem żyłkę VDE ale 0.18. Rwała się jak nitka i skręcała się więc zamieniłem ją na Trabucco T-force. Używam ją od dwóch sezonów (0.16 i 0.22) i mogę ją polecić W tym roku mam zamiar używać żyłek P-line Extrusion. Mam nadzieję, że będę z nich zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Dziś na rzece łowiłem na świeżo zakupioną 0.16mm Van Den Eynde, jak o 0.22 nie mogę powiedziećzłego słowa tak 0.16 to jakaś absolutna pomyłka, po paru godzinach bez problemu zrywam ją okręcając o palce.Węzeł przy zaciskaniu działa jak gilotyna. Jutro kurs po coś nowego, albo wystosuję priv do @Psułka ..Jestem ciekawy, mieliście z nią podobnie czy trafiłem na ,,nieświeży towar"?Ja na Wieprzu łapałem kilkanaście razy i była OK, później pojechałem na Wisłok i po kilku godzinach nie nadawał się do wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jak 0,16 to ostatnio używam dragon Maxima, i jest git, szczerze mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elel Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Ja na Wieprzu łapałem kilkanaście razy i była OK, później pojechałem na Wisłok i po kilku godzinach nie nadawał się do wędkowania.To samo można powiedzieć o Trabucco T-Force: naprawdę świetna żyłka, ale na Wisłoku nie wytrzymuje kilku godzin...Coś mamy w tej wodzie, aż strach pomyśleć co to jest. Ale T-Force polecam mimo wszystko, używałem właśnie 0,16 przez ostatnie 2 sezony (wszędzie poza Wisłokiem). Na Wisłok mam ostatnio jakiegoś Amundsena (Mistrall) i daje radę, choć jest słabsza na węzłach. A poza tym - witam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 p-line , trzyma wymiar , 0,16 to pajęczynka , porównując z większością żyłek o tej samej według opisu średnicy, wychodzi dużo cieńsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ja równeż polecam T-Force. Co prawda uzywam jej na pstragi ale jest mocna, elastyczna i gładka.A przede wszystkim jest idealnie nawinieta na szpuli jak się ja w sklepie kupuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi