bialy_zielony Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Z ?źyłek mi najlepiej sprawdza się polecana zresztą powy?źej SMART Dual Band, chocia?ź u?źywam grubszej. Ostatnio miałem przyjemność rozsupływać „brodę” kt?łrą udało mi się zrobić przy dalekich rzutach pełną szpulą w pogoni za trotką z pla?źy i przyznam szczerze , ?źe tak łatwo nie poszło mi jeszcze z ?źadną ?źyłką. Było to świe?źe nawinięcie, jedna broda, potem ?źyłka się uło?źyła i lata ju?ź bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Nie znalazłem w wątku legendarnego dla mnie Strofta.Kiedyś, jak łowiłem ?źyłkami był niesamowity w por?łwnaniu do innych. I trwałość miał te?ź spokojnie na jeden sezon.Jak ta ?źyłka dzisiaj się zachowuje? Łowiłem Mistralem FC 16-tką ale wczoraj całe 150 metr?łw podarłem w rękach choć to mo?źe być wina ostatniego łowienia przez godzinę w smr?łdce na Rędzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ja słyszałem ?źe są pletki mistrala spin wytrzymałe nie za sztywne i mało ścieralne chyba ?źe mi się coś porąbało,chyba KubaS1 miał takę tak?źe niech się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksa Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Wiele lat temu, jak łowiłem gł?łwnie na ?źyłki ... O ile z dragonem rozstanie utrzymuję... No, to wynika z twojej wypowiedzi, kol. Mikołaju, ?źe masz stare i nieaktualne dane i nie jesteś na bie?źąco: ?źyłki Dragona o nazwach Millenium (pakowane pr?ł?źniowo), seria HM, Team Dragon, Guide Select są bardzo dobre, na rynku są ju?ź na pewno 3-ci rok. U?źywam te ?źyłki, więc znam je z własnej praktyki.Plecionek Dragona nie u?źywam, więc nie wiem co i jak. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Stroft, kupuję na metry w renowowanych sklepach i nie mam zastrze?źeń do jakości, wytrzymałości i przegrubień (?!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Chcecie to się śmiejcie, osobiście od paru ładnych lat u?źywam tylko i wyłącznie pomarańczowego yorka , po trzech dniach łowienia w rzece w pełnym słońcu cienko piszczy ka?źda ?źyłka,chyba ?źe przed ka?źdym łowieniem smarować ją kremem z filtrem spf-60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Chcecie to się śmiejcie, osobiście od paru ładnych lat u?źywam tylko i wyłącznie pomarańczowego yorka , po trzech dniach łowienia w rzece w pełnym słońcu cienko piszczy ka?źda ?źyłka,chyba ?źe przed ka?źdym łowieniem smarować ją kremem z filtrem spf-60 Tak szczerze, to nie wiem z kt?łrej części Twojej wypowiedzi się śmiać?... pomarańczowego yorka ...... po trzech dniach łowienia w rzece w pełnym słońcu cienko piszczy ka?źda ?źyłka ......przed ka?źdym łowieniem smarować ją kremem z filtrem spf-60 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ja tak jak wcześniej pisałem, skusiłem się na ownera. Na razie zaliczyła tylko dwa wypady, ale testowałem ją domowymi sposobami i wszystko gra. Jedno co się rzuca w oczy - na pewno jest grubsza od P-Lina, ale przynajmniej nie rwie się jak nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Stroft, kupuję na metry w renowowanych sklepach i nie mam zastrze?źeń do jakości, wytrzymałości i przegrubień (?!). No przecie?ź , dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 A pamiętacie Premium Tectan,stary Siglon,to były ?źyłki ,a Gorzowska Tęcz?łwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 No i pozostaje końskie włosie z ogona splecione na udzie pięknej dziewczyny A co do tematu do wygrzebałem ostatnio w akcie desperacji ubiegłoroczną Trabucco T-Force 0.16 i powiem ,?źe ta ?źyłka jest jeszcze przyzwoita.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Tectan to dla mnie legenda . Kosztowała tyle, ?źe dla mnie, młokosa było to zbyt du?źy wydatek.. nigdy nie miałem, tylko do niej wzdychałem patrząc na p?łłę sklepową.Tato kupował gorzowską, się nawijało i jazda. 100m z czego 50 w tym roku, a 50 w kolejnym... czyli przewijka na drugą stronę .Pamiętam jaki dumny szedłem mając pełną szpulę Damyl Steel Power .. p?łźniej wy?źszy stopień wtajemniczenia ... Stroft... wtedy to był szpan na miarę dzisiejszej Stelli )))))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Tectan Premium 0.20 miałem na szpuli i powiem, ?źe wtedy była dla mnie rewelacja. Pamiętam ją jako cholernie mocną ( na tamte czasy ),cieńszą od innych ?łwczesnych dwudziestek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 HM80 mono z domieszka fluorocarbonu ktoś stosował?Jakieś opinie n/t trwałości,małej wg.mnie jak na ?źyłkę tej średnicy rozciągliwości..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Kolego ja uwa?źam ?źe lepiej kupić ?źyłeczke tanią a zmieniać ją raz w miesiącu bo ka?źda ?źyłka od 0.12 do 0.18 przeciera się bardzo szybko i traci swoje właściwości naprawde przekonałem się ?źe nie warto wydawać pieniędzy na drogie ?źyłki a lepiej kupować 100 metrowe odcinki i często wymieniać ja u?źywam jaxona crocodile 0.12 i 0.14 przy częstych zmianach nigdy nie mam z nią problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) ... Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek_1990 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 A powiedzcie mi jak to u Was bywa z ?źyłkami tej grubości.Ja w tamtym roku kupiłem trabucco z okoniem 0.16 po zastosowaniu najpopularniejszych węzł?łw przy szarpnięciu gołą ręką się rwała. Kupiłem teraz Dragon HM69 i r?łwnie?ź przy szarpnięciu pęka na węźle.Kt?łry węzeł waszym zdaniem na takie cienkie ?źyłki jest najwytrzymalszy ? Co do wytrzymałości HM69 sprawdzałem owijając na rękach przez szmatki ?źeby się nie pokaleczyć i naprawdę cię?źko urwać, czasami nowe 0,18 bywały słabsze. Zawsze tak testuje po zakupie. Dlaczego więc takie słabe na węźle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Po prostu zły węzeł stosujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) ... Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek_1990 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zawsze wią?źę przy u?źyciu śliny.Palomar - znam ten węzeł i jest to najmocniejszy i najsolidniejszy węzeł do plecionki u?źywany m.in przez sumiarzy. R?łwnie?ź u?źywam tego węzła do plecionki i jeszcze nigdy mnie nie zawi?łdł. Z mojego doświadczenia na cienkiej ?źyłce jednak nie spełnia on swojej roli i jest słabszy od pozostałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) .... Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek_1990 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Aczkolwiek sam nie pr?łbowałem, p?łźniej spr?łbuje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 ...Kupiłem teraz Dragon HM69 i r?łwnie?ź przy szarpnięciu pęka na węźle. Kt?łry węzeł waszym zdaniem na takie cienkie ?źyłki jest najwytrzymalszy ? ... Od tamtego roku u?źywam HM-a 0,14 wią?źę Palomarem i nigdy nie miałem problem?łw ze słabym trzymaniem na węzłach - mo?źe cholera coś źle robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3miasto Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 stroft gtm,przegrubiony jak wszystkie w/wym, je?źeli świe?źy bezkonkurencyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Trabuco nie polecę. Po roku rwie się jak nitka. Na chwilę obecną numero uno to zdecydowanie Smart Dual Band. Tylko nie wiem czy Ci kolorek spasuje bo robią ją chyba tylko niebieską. Bardzo cię?źko ją zauwa?źyć szczeg?łlnie wieczorową porą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi