woblerwz Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Trabuco nie polecę. Po roku rwie się jak nitka. Wyjątkowo słaba <_< Chleb zresztą te?ź teraz do d..y robią, trzy tygodnie i albo suchy albo spleśniały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 ja z czystym sumieniem polecam tą ?źyłkę http://www.rybi-ogon.pl/Zylka-Colmic-Power-016mm---310kg-p-2 973.html u?źywam r?ł?źnych średnic i po sezonie łowienia w r?ł?źnych warunkach są jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 ja z czystym sumieniem polecam tą ?źyłkę http://www.rybi-ogon.pl/Zylka-Colmic-Power-016mm---310kg-p-2 973.html u?źywam r?ł?źnych średnic i po sezonie łowienia w r?ł?źnych warunkach są jak nowe Ciekawa propozycja. 200m czyli na dwa razy mogłaby być, trzeba będzie zapamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiddoR Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ja na ten rok z ciekawości kupiłem Jaxon Satori Premium, zobaczymy co jest warta. Na pierwszy rzut oka jest dosyć sztywna i ma zadziwiająco du?źą wytrzymałość, przy 0,16 jest to teoretycznie 6kg. Uwa?źam, ?źe tyle nie wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Bo marketingowi fachowcy na usługach tej firmy podają nie wytrzymałość lecz wagę przybli?źoną ryby mo?źliwej do wycholowania Od jutra za 10pln podaję 6 cyfr mo?źliwych do wylosowania w Lotto <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Weź metrowy odcinek tego Jaxona, zr?łb pętle z dw?łch stron i sprawdź wytrzymałość wagą wędkarską. Jak będzie 2 kg to będzie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiddoR Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Tak jak @godski napisałeś zrobiłem, wytrzymała(średnia z 3 pr?ł 1,7kg. A tata kupił 0,22 kt?łrą te?ź sprawdziłem i przy opisie 11kg wytrzymała 5kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Odkopuję temat: Testuję około 3 miesięcy p-line orginal 0,18 w rzece( średnio tak 25 wypad?łw po 2-4h w miesiącu). Jak dla mnie jest super, mała pamięć,wytrzymała, mocna, ale... czy to normalne, ?źe po większej rybie ( powiedzmy kleń 50cm czy szczupak ) ?źyłka pęka po energicznym pociągnięciu ? Na zaczepie nigdy mi nie pękła bez podstawy, zawsze muszę obwiązać ?źyłkę na ręce, aby urwać, a po rybie pęka jak nitka... Na rybie te?ź nigdy mi nie pękła(największa ryba szczupak 72cm). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Odkopuję temat: Testuję około 3 miesięcy p-line orginal 0,18 w rzece( średnio tak 25 wypad?łw po 2-4h w miesiącu). Jak dla mnie jest super, mała pamięć,wytrzymała, mocna, ale... czy to normalne, ?źe po większej rybie ( powiedzmy kleń 50cm czy szczupak ) ?źyłka pęka po energicznym pociągnięciu ? Na zaczepie nigdy mi nie pękła bez podstawy, zawsze muszę obwiązać ?źyłkę na ręce, aby urwać, a po rybie pęka jak nitka... Na rybie te?ź nigdy mi nie pękła(największa ryba szczupak 72cm). Pozdrawiam Normalne. Osłabia się na węźle w trakcie holu i zapewne tam Ci pęka. Doradzam 1. wykonanie nowego węzła po holu, po mocniejszym zaczepie i - profilaktycznie co jakiś czas nawet jak nie ma holi i 2. popr?łbowanie z r?ł?źnymi węzłami - mo?źe trafisz na taki, kt?łry dla tej konkretnej ?źyłki będzie wytrzymalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 (edytowane) .. Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Tench, dopiero czerwiec a Ty ju?ź 9 szpul przerobiłeś ? I to ownera x2 ? szok Ja przy średnio dw?łch wypadach w tydodniu, 3-4h, cały czas jadę na ownerze i faktycznie idealny nie jest, ale zdecydowanie najlepsza ?źyłka jakiej do tej pory u?źywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Co prawda nie była to 0,16mm a 0,20mm. Po dzisiejszym wypadzie nad Kwisę, z czystym sumieniem mogę chyba podpowiedzieć GAMAKATSU SUPER G-LINE FLEX. Linka miękka, mocna. Świetne właściwości rzutowe. Niewielka pamięć odkształceń. Dobrze maskująca kolorystyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Dragon Millenium Okoń. Zdecydowanie godna polecenia. U?źywam 0,16 i 0,20. W obu przypadkach nie zauwa?źyłem, ?źeby parametry były przekłamane. Nie skręca się jak głupia, trzyma na węźle. I to jedyna ?źyłka, kt?łra wytrzymała sezon mojego łowienia. Dla por?łwnania Trabucco T-Force po tygodniu nadawała się do wyrzucenia, a dodam, ?źe było tak w ka?źdym z 3 przypadk?łw jej zakupu. Polecam to, czego sam jestem pewien. W obu rozmiarach ?źyłka daje nieco komfortu podczas spotkania z jakimś przyłowem Co dziwnym trafem zdarzało mi się dość często podczas jej u?źytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 ... Dla por?łwnania Trabucco T-Force po tygodniu nadawała się do wyrzucenia, a dodam, ?źe było tak w ka?źdym z 3 przypadk?łw jej zakupu. Interesujące. Czy ?źyłka była kupowana u tego samego sprzedawcy? Ja na trabucco nie mogę narzekać, a jak mi się skończy to spr?łbuję ?źyłek Fiume. Jakiś czas temu kupiłem ich ?źyłkę przyponową i zaskoczyła mnie wytrzymałością na zerwanie... i ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ja się zastanawiam jak Wy to robicie, ?źe ?źyłka wytrzymuje sezon łowienia? U mnie ka?źda ?źyłka wytrzymuje nie dłu?źej ni?ź 3-4 wyprawy, potem na ka?źdej, jaka by nie była, widzę postrzępioną powierzchnię i zmatowienia. Tam gdzie ?źyłka nie jest transparentna zawsze następuje du?źe jej osłabienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Mnie te?ź nie wytrzymuje. Syf z Warty czy Odry załatwi ka?źdą. Ale są r?ł?źnice mimo wszystko. Np trabucco strasznie szybko traciła właściwości i musiałem ciąć co chwilę kilka metr?łw. Stroft - fajnie trzyma właściwości, ale jest trochę sztywna i gołym okiem widać, ?źe grubsza od np. sufixa o tej samej deklarowanej średnicy. Do tego nieco sztywna. Sufix - strasznie rozciągliwa, ale mocna. Raczej miękka, nie ma zby du?źej pamięci. U?źywam aktualnie xl strong, ale chętnie przetestuję inne sufixy, bo ta wypadła bardzo pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ja się zastanawiam jak Wy to robicie, ?źe ?źyłka wytrzymuje sezon łowienia? U mnie ka?źda ?źyłka wytrzymuje nie dłu?źej ni?ź 3-4 wyprawy, potem na ka?źdej, jaka by nie była, widzę postrzępioną powierzchnię i zmatowienia. Tam gdzie ?źyłka nie jest transparentna zawsze następuje du?źe jej osłabienie. Co rozumiesz pod pojęciem wyprawa? Czy to są 3-4 wypady po dwa tygodnie? Żyłkę zmieniam mniej więcej 2, czasami 3 razy do roku. Mo?źe mam taką dobrą wodę w mojej Odrze, ?źe nie niszczy mi tak ?źyłki jak w innej wodzie. Kiedyś, jak jeździłem nad Odrę powy?źej Zielonej G?łry to faktycznie ?źyłka wystarczała na dwa dni, a p?łźniej do śmieci. Wtedy kupowałem ?źyłkę Sneck Made in France . Zawsze podobała mi się jej wytrzymałość określona na nalepce na szpuli ... mocno pobudzała wyobraźnię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Dla mnie wyprawa to jeden wypad na ryby, zwykle trwa od 6-12 godzin, czasem łowię dłu?źej ale to tylko jak ktoś przyjedzie do mnie w gości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 W poprzednim sezonie i na początku tego łowiłem na ?źyłkę Dragon Camou Super Match 0.16. Jest to ?źyłka matchowa ale u mnie świetnie sprawdziła się przy spinningu gł?łwnie do łowienia okoni. Ta ?źyłka jest bardzo miękka i rozciągliwa oraz wytrzymała. Wiosną tego roku złowiłem na nią dwa karpie 2-3kg a hol był praktycznie siłowy z powodu trudnego łowiska. Jest bardzo wytrzymała. Pewnie wiele os?łb nie lubi miękkich ?źyłek przy spinningu ale mi taka odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 ... Dla por?łwnania Trabucco T-Force po tygodniu nadawała się do wyrzucenia, a dodam, ?źe było tak w ka?źdym z 3 przypadk?łw jej zakupu. Interesujące. Czy ?źyłka była kupowana u tego samego sprzedawcy? Ja na trabucco nie mogę narzekać, a jak mi się skończy to spr?łbuję ?źyłek Fiume. Jakiś czas temu kupiłem ich ?źyłkę przyponową i zaskoczyła mnie wytrzymałością na zerwanie... i ceną.Co do Trabucco T-Force to mam takie samo zdanie.Polecam Fiume Spinning Super Line u?źywam 0.16 od początku kwietnia a 0,20 od maja i nie mogę narzekać.Średnio ciągliwa mocna bez pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Z moich wypraw spiningowych przede wszystkim pstrągowych mogę polecić Trabucco T-Force Spining, Dragona Team Dragon Spinn, Millenium Okoń, Robinson Primera, według mnie 2 pierwsze mają dobrą relację cena jakość, na wodzie o małej ingerencji czynnik?łw chemicznych potrafię nimi łowić po kilkanaście wyjazd?łw, z czasem tracą swoją wytrzymałość co jest naturalnym procesem, obecnie mam Team Dragon Spinn, opr?łcz wyblaknięcia po ok 20 wypadach tegorocznych większych wad nie stwierdzam (rozmiar 0,18) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Widzę, ?źe off na offie, koledzy opowiadają o ?źyłkach 0,18, 0,20... a miało być o 0,16mm. Wiadomo, ?źe jak ?źyłka 0,20mm straci na wytrzymałości to i tak będzie dość mocna aby nie ostrzelić woblera przy rzucie ale inaczej dostaje w dupę 0,16mm a inaczej 0,22 to chyba zrozumiałe i dotyczy to ka?źdej ?źyłki. Jeśli ktoś ma łowisko wolne od większych zawad to sobie odkręci hamulec i będzie holował rybę 4-5 minut a?ź podniesie wypompowanego flaka ale jak wkręcasz rybę w przelotki to potrzeba nieco innej wytrzymałości i wtedy pojawią się tak du?źe r?ł?źnice w wypowiedziach. Cudownej ?źyłki nie ma a og?łlnie jakość tych dostępnych w kraju jest niska, polecam wypr?łbować monofil Stren-a z USA wtedy będzie pewne odniesienie ale te?ź nie cudowne odkrycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 gucio cię?źko się z Tobą nie zgodzić. Dyskusja zeszła z 0,16 na inne rozmiary i zrobił się offtop, ale dobrze, ?źe chocia?ź dalej rozmawiamy o ?źyłkach , a wiadomo, ?źe na portalu bywa r?ł?źnie . Je?źeli piszesz o nawijaniu ryby w przelotki to jakie chcesz łowić ryby na 0,16????? Dla mnie taka ?źyłka się przydaje jak chcę kiełbie na przepływankę pomęczyć . W spiningu to najl?źej łowię 0,20 z prostej przyczyny, zdecydowana większość ryb to klenie do 40cm.Zaczynam się zastanawiać jeszcze nad inną kwestią. Czy ?źyłka bardziej się starzeje na multiku ni?ź na kołowrotku? Na multiku są chyba większe przecią?źenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Odkad sie pojawila to uzywam T-Force trabucco (przerozne rozmiary), na poczatku jak jeszcze nie znana byla i wchodzila na rynek zaryzykowalem i tak juz zostalo do dzisiaj.Kupuje u jednego sprzedawcy, ktory nie ma zlezalych i w zaleznosci od intensywnosci lowienia to zmieniam na nowe, ale nie staram sie przekroczyc max rocznego interwalu. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi