popper Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Niezmiernie rzadko łowię tak delikatnie ale 0,14 mm Smart Dual Band zaskoczyła mnie nad wyraz pozytywnie.Uważam, że jest godna polecenia. Upsss. Chyba już o niej wspominałem Edytowane 13 Listopada 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Owner Broad 0,14 mm u mnie rozgina okoniowe haki Owner Nr 8. Jeśli to nie świadczy dobrze o mocy żyłki, nie wiem, co lepiej spełni tę rolę 0,16 mm jest odpowiednio "lepsza" w tym zakresie. Cechą, z której występowaniem trzeba się liczyć, jest znaczna rozciągliwość. Cechą, gdyż w zależności od potrzeb, będzie to albo wada, albo zaleta. P-Line Extrusion miała być u mnie mega objawieniem, a okazała się być najgroszą żyłką, przy pomocy jakiej dane było mi łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Balzer Siglon Premium- wg mnie wspainała żyłeczka za niewielką cenę. Jest mocna na węźle i bez pamięci. Jak na razie jedna z lepszych które testowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio79 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Miał ktoś może styczność z żyłeczką Quantum - exofil? Mam zamiar ja przetestować w przyszłym sezonie od lekkego spiningu.Ostatnio używałem Quantum Quattron i powiem tylko tyle, że za te pieniądze to żyłeczka rewelacyjna. Szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Witam. Z żyłką o której piszesz styczności nie miałem ale(sorry za OT) plecionki ww.firmy pozytywnie mnie zaskoczyły .Jeśli żyłki będą się spisywać tak dobrze jak pletki to może być to ciekawa alternatywa dla wcześniej w tym wątku wymienianych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Podbiję stary wątekTestowaliście Panowie coś nowego wartego uwagi ? Pojawiło się coś ciekawego na rynku przez rok ? Pozdrawiam Edytowane 3 Stycznia 2014 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 P-Line Extrusion miała być u mnie mega objawieniem, a okazała się być najgroszą żyłką, przy pomocy jakiej dane było mi łowić.Może dlatego że trzyma średnicę i jest mało rozciągliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 O cholerka jaki ja jestem staroświecki z moim Stroft-em.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 O cholerka jaki ja jestem staroświecki z moim Stroft-em.. Co Ty. Wg mnie świetna żyłka, tylko trzeba pamiętać, że o te 0,02 mm przegrubiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Trzeba mieć również sprawdzone źródło, stroft jest świetny, ale musi być świeży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 stroft jest świetny, ale musi być świeży.Pełna zgoda, choć wg mnie ta zasada tyczy się każdej żyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Tak. To raczej oczywiste, niemniej jednak żyłki droższe dłużej zalegają w sklepach i o skuchę łatwo.Przejechałem się już kilka razy na strofcie właśnie i na ownerze, który świeży, jest moim zdaniem fenomenalną żyłką.Niestety dostać, nawet w stolicy, trudno o takie cuda, dlatego gdy muszę, a mam łowiska gdzie tylko żyłka wchodzi w grę nie kupuje już droższych marek tylko zawsze sucho, zawsze pewnie, zawsze świeżo ... mikado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Świeże zawsze u @Psułka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Do kiedy miałem dojście do świeżej Owner Broad, to była najlepsza (no może jeszcze dobra była sufix - nie pamiętam nazwy - w takich niebieskich pudełkach metalowych po 600m - spokojnie wystarczała na dwa sezony - a i starczyła dla kolegów) . Z tym że najwięcej używałem takiej koło 0,20 na pstrągi.Do teraz nie trafiłem tak dobrej. Widzę ją czasem w niektórych sklepach, ale jak się przyjrzeć to widać że zalega - czasem nawet nie odkurzona - starej nie wezmę.Czy możecie polecić jakieś pewne źródło świeżych żyłek Owner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 A ja skusiłem się na takiego Ownera 0,20 z poprzedniego sezonu (2012), cena to była 10PLN no i żyłka rewelacja pomimo leżakowania półkowego, mam ją jeszcze na szpuli, cały sezon na nią łowiłem (kilkadziesiąt wyjazdów), chyba najlepsza jaką miałem do lekkiego spinna/pstągowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Kiedyś Stilon robił taką śmieszną tęczówkę, była też żółta 15-tka o dość wątpliwej wytrzymałości, ale jakoś przecież się łowiło, gdy na lepsze grosza brakowało Owner i Dragonki godne polecenia, ale to już każdy wie. Ja na jednym kijaszku mam 0,18 York Shock i może to mało popularne, ale ta żyła naprawdę jeszcze mnie nie zawiodła. Wytrzymuje nawet siłowe ciągnięcie z zaczepów, na rybie jeszcze nie puściła, a prawie cały sezon ją maltretowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 A ja skusiłem się na takiego Ownera 0,20 z poprzedniego sezonu (2012), cena to była 10PLN no i żyłka rewelacja pomimo leżakowania półkowego, mam ją jeszcze na szpuli, cały sezon na nią łowiłem (kilkadziesiąt wyjazdów), chyba najlepsza jaką miałem do lekkiego spinna/pstągowania.nowa xt dragona jest znacznie lepsza niż przechodzony japan. Ja jedna zylke uzywam maksymalnie 5x i zmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Pytanko co do żyłki Owner broad ;Z tego co widzę są dwa rodzaje jedna nawijana na kwadratowej szpuli druga na okrągłej.Która lepsza? A i może ktoś ma namiar na sklep ze świeżą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Pytanko co do żyłki Owner broad ;Z tego co widzę są dwa rodzaje jedna nawijana na kwadratowej szpuli druga na okrągłej.Która lepsza? A i może ktoś ma namiar na sklep ze świeżą?Poczekaj na trójkątną i wtedy bierz...na pewno będzie świeża. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) ... Edytowane 14 Stycznia 2014 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Wspominany York - którego miałem - przy fi z pudełka 0,18 w rzeczywistości sprawiał wrażenie grubszego niż zielony owner 0,22 - pewnie stąd ta moc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) ... Edytowane 14 Stycznia 2014 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0ntliner Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Ja używam na co dzień serii millenium dragona okoń/szczupak.Hermetyczne pakowanie daje spokój w głowie o świeżość.Jeszcze się nie zawiodłem a wytrzymała nie jedno siłowe zatrzymanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam kolegę ja przerobiłem już trochę żyłek pod spin spławik i grunt ale jeśli chodzi o spin to dla mnie nie ma lepszych od Dragon hm80 lub Owner o którym wspomina kolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Ważne jest aby żyłkę nawijać na mokro ,ja wrzucam szpulkę do miski z wodą wtedy się dobrze rozwija a jeszcze do tego przez mokrą szmatkę .Do połowu bolenia jest dobra Gamakatsu G-line z tym że są dwa rodzaję .Typowy spin jest lekko bronzowy a ja używam tej drugiej jest praktycznie nie widoczna niezależnie od nasłonecznienia i przejżystości wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi