mlgi Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 To jak będziecie coś wysyłać, o ile kształt nie jest opatentowany, niech zrobią swoją kopię woblerka firmy O.S.P - BentMinnow. Zafascynowany wędkowaniem bass?łw dość sporo filmik?łw oglądam o tej tematyce, odsyłam, wiec do filmik?łw z pracą wobka (radzę przewijać gadanie... chyba, ?źe ktoś rozumie ichni język Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ciekawe linki. Przyneta (jak dla mnie) o dosc nowatorskiej konstrukcji.Miales okazje juz lowic tymi woblerami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Przesledzilem troche te OSP krzywiki.Wyglada ze to tylko przynety powierzchniowe.Ciekawe czy moglyby sie sprawdzic na bolenie w warunkach polskich rzek Pierwszy minus jaki widze to b. mala waga tych przynet : http://www.osp-lures.com/products/bentminnow76f/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 @Guzu wiesz kto lapie na ta przynete!?Javi ten od Barcos !Robert kiedys tym rzucal z brzegu jak ja z Javim pojechalem po cos do wioski w 20 minut zlapal 5 czy 6 basow i dwa szczupaczki i to w samym porcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Chętnie bym połowił tym woblerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 @Guzu wiesz kto lapie na ta przynete!?Javi ten od Barcos !Robert kiedys tym rzucal z brzegu jak ja z Javim pojechalem po cos do wioski w 20 minut zlapal 5 czy 6 basow i dwa szczupaczki i to w samym porcie!!! A widzisz. to nie wiedzialem.Ale to raczej potrzeba lekkiego sprzetu. Szkoda ze nie ma wersji tonacej i pracujacej tak lamiaco sie w opadzie.Dla takiej OD RAZU znalazlbym zastosowanie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Jakieś p?łł roku temu robiłem coś podobnego.Tak dla własnych potrzeb.Poza tym,?źe ta przynęta na powierzchni wyglada jak chora czy martwa rybka to nie ma w niej nic nowatorskiego.Przynęty o takiej pracy z mikrosterkiem lub bez steru ju?ź są długo,dlugo.Całą pracę wykonuje wędkarz,i to od niego zale?źy co ona wyprawia w wodzie.Ja znam kilka modeli o takich wlasciwosciach.Yo-zuri ma takie od minimum nastu lat. Seria Aile,Pin's czy Emperor Ale przypomnialeś mi o nich,mo?źe teraz nad nimi popracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Gdyby ktoś sprowadzał to chętnie się podepnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ta przynęta przypomina trochę Dordo Dead Fish, tylko jest bez steru. http://www.doradotriada.pl/index.php?site=product&subpro d=110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 @Taps, Serie Pins z yo zuri znam i w kilka takich woblerkow w pudelkach sie znajdzie. Miedzy nimi a krzywikami tymi niespecjalnie dostrzegam podobienstwo.Co miales na mysli piszac o podobnych wlasciwosciach ? Emperora jak dotad nie mialem. : Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Kilka lat temu coś podobnego dorado wypuściło. Te?ź wyglądało jak przetrącona rybka( oczywiście bez efektu 3d, zwykłe malowanie jak to w ich woblerach) kupiłem kilka sztuk. Trochę bardziej stonowaną pracę miało. Nie połowiłem na to specjalnie, mo?źe jak bym poszukał w swoich przynętach to bym takiego jednego znalazł jeszcze. Og?łlnie jak ktoś zainteresowany to warto na aukcjach czy w sklepach poszukać takich wynalazk?łw, czasami nawet zapomnianych wobler?łw czy innych przynęt. Ja np. ostatnio minowwy salmo po 11pln trafiłem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Emperor pracuje inaczej, mam te woblery ju?ź bardzo długo. Wcześniej występował tylko w wersji L Minnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 St?łjka po akcji wygląda nader realistycznie sam bym się pomylił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Kilka lat temu coś podobnego dorado wypuściło. Te?ź wyglądało jak przetrącona rybka( oczywiście bez efektu 3d, zwykłe malowanie jak to w ich woblerach) kupiłem kilka sztuk. Trochę bardziej stonowaną pracę miało. Nie połowiłem na to specjalnie, mo?źe jak bym poszukał w swoich przynętach to bym takiego jednego znalazł jeszcze. Og?łlnie jak ktoś zainteresowany to warto na aukcjach czy w sklepach poszukać takich wynalazk?łw, czasami nawet zapomnianych wobler?łw czy innych przynęt. Ja np. ostatnio minowwy salmo po 11pln trafiłem <_< To był super killer na szczupaki z płytkich zbiornik?łw tylko trzeba było łowić nim jak jerkiem a to nie była w?łwczas w Polsce zbyt popularna metoda ?źeby nie powiedzieć nie znana; kr?łlowały gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Celowo napisałem ,?źe całą pracę przynęty wykonuje wędkarz.Guzu -kup sobie pinsa 5cm tonącego(wersja salt)i popracuj szczyt?łwką tak jak na filmie.Plywajace ju?ź tego nie mają.Czasem trzeba odpowiednio ustawić przednie k?łłko,bo nie są one ustawiane(nie mo?źe być za nisko) L-minnow i Emperor mają inną pracę.To są zupełnie inne przynęty.popracujcie przynetami jak jerkami,to bedziecie widzieć o co chodzi.Tu te?ź mam na myśli wersję tonącą.Bo akurat takie bralem nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Celowo napisałem ,?źe całą pracę przynęty wykonuje wędkarz.Guzu -kup sobie pinsa 5cm tonącego(wersja salt)i popracuj szczyt?łwką tak jak na filmie.Plywajace ju?ź tego nie mają.Czasem trzeba odpowiednio ustawić przednie k?łłko,bo nie są one ustawiane(nie mo?źe być za nisko) L-minnow i Emperor mają inną pracę.To są zupełnie inne przynęty.popracujcie przynetami jak jerkami,to bedziecie widzieć o co chodzi.Tu te?ź mam na myśli wersję tonącą.Bo akurat takie bralem nad wodę. Nie musze kupowac . Mam Sprobuje przy najblizszej okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ameryki nie odkryłeś Ze swojej strony mogę polecić Duele w wersji Aile Magnet (F) 105 i 125 mm, znakomicie pracują przy prowadzeniu typowo jerkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ameryki nie odkryłeś Ze swojej strony mogę polecić Duele w wersji Aile Magnet (F) 105 i 125 mm, znakomicie pracują przy prowadzeniu typowo jerkowym. a jak ci ten model sprawdza się na rzece np. na szybkiej rafie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Osobiście nie łowiłem nimi w nurcie. Ale wiem, mniejsze modele dobrze sprawowały się na pstrągach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Benit Minnow na ebay'u kosztuje od 20-25$. Znalazłem jednak podobny wobler robiony przez koreańskie Payo i niecałe 8$: http://www.ebay.com/itm/Payo-Black-Swan-Lipless-Bent-Minnow- lure-White-Flake-Silver-/290657821258?pt=LH_DefaultDomain_0& amp;hash=item43ac8e624a Ju?ź kiedyś pisałem o tej firmie produkującej, w miarę tanie, solidne podr?łby. Mam ju?ź kilka r?ł?źnych przynęt Payo i spisują się nadzwyczaj dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 http://www.ebay.com/itm/Payo-Black-Swan-Lipless-Bent-Minnow- lure-Blue-Gill-/290657821153?pt=LH_DefaultDomain_0&hash= item43ac8e61e1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Wyglda jak tonaca wersja. Dzieki za linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 I sprzedawca sprawdzony, u niego kupowałem Payo w listopadzie i będę kupował nową partię w lutym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Przegladam oferte tych Payo... Tomku, one faktycznie sa takie ciezkie jak podaja w ofercie ? Jak z lotnoscia ? placza sie przy mocnych rzutach ?Niema wszystkie sa tonace albo suspending ? Niektore naprawde robia wrazenie : http://www.ebay.com/itm/Payo-Wee-Gun-Silent-Rolling-Bait-Am- Shad-/290649823757?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43ac14 5a0d#ht_500wt_1288 http://www.ebay.com/itm/Payo-Bite-90SP-Suspending-Deep-Dive- Minnow-Black-Silver-/290647715621?pt=LH_DefaultDomain_0& hash=item43abf42f25#ht_500wt_1288 http://www.ebay.com/itm/Payo-Gunner-Lipless-Crankbait-Sinkin g-Minnow-Sardine-/290655277991?pt=LH_DefaultDomain_0&has h=item43ac6793a7#ht_500wt_1288 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Latają świetnie i nie plączą się. Jedyna ich wada: w niekt?łrych złazi dość szybko farba (tych malowanych). Ale to mi nie przeszkadza, grunt, ?źe dobrze latają i kosztują prawie 1/3 tego, co np. Daiwa Saltiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi