Skocz do zawartości

OSP Bent Minnow

mlgi

Rekomendowane odpowiedzi

To jak będziecie coś wysyłać, o ile kształt nie jest opatentowany, niech zrobią swoją kopię woblerka firmy O.S.P - BentMinnow. Zafascynowany wędkowaniem bass?łw dość sporo filmik?łw oglądam o tej tematyce, odsyłam, wiec do filmik?łw z pracą wobka (radzę przewijać gadanie... chyba, ?źe ktoś rozumie ichni język

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Przesledzilem troche te OSP krzywiki.

Wyglada ze to tylko przynety powierzchniowe.

Ciekawe czy moglyby sie sprawdzic na bolenie w warunkach polskich rzek :unsure:

Pierwszy minus jaki widze to b. mala waga tych przynet :

http://www.osp-lures.com/products/bentminnow76f/index.html

@Guzu wiesz kto lapie na ta przynete!?Javi ten od Barcos !Robert kiedys tym rzucal z brzegu jak ja z Javim pojechalem po cos do wioski w 20 minut zlapal 5 czy 6 basow i dwa szczupaczki i to w samym porcie!!! :huh:

A widzisz. to nie wiedzialem.

Ale to raczej potrzeba lekkiego sprzetu.

Szkoda ze nie ma wersji tonacej i pracujacej tak lamiaco sie w opadzie.

Dla takiej OD RAZU znalazlbym zastosowanie <_<

Jakieś p?łł roku temu robiłem coś podobnego.Tak dla własnych potrzeb.

Poza tym,?źe ta przynęta na powierzchni wyglada jak chora czy martwa rybka to nie ma w niej nic nowatorskiego.Przynęty o takiej pracy z mikrosterkiem lub bez steru ju?ź są długo,dlugo.

Całą pracę wykonuje wędkarz,i to od niego zale?źy co ona wyprawia w wodzie.Ja znam kilka modeli o takich wlasciwosciach.Yo-zuri ma takie od minimum nastu lat. Seria Aile,Pin's czy Emperor

Ale przypomnialeś mi o nich,mo?źe teraz nad nimi popracuje.

Kilka lat temu coś podobnego dorado wypuściło. Te?ź wyglądało jak przetrącona rybka( oczywiście bez efektu 3d, zwykłe malowanie jak to w ich woblerach) kupiłem kilka sztuk. Trochę bardziej stonowaną pracę miało. Nie połowiłem na to specjalnie, mo?źe jak bym poszukał w swoich przynętach to bym takiego jednego znalazł jeszcze. Og?łlnie jak ktoś zainteresowany to warto na aukcjach czy w sklepach poszukać takich wynalazk?łw, czasami nawet zapomnianych wobler?łw czy innych przynęt. Ja np. ostatnio minowwy salmo po 11pln trafiłem <_<

Kilka lat temu coś podobnego dorado wypuściło. Te?ź wyglądało jak przetrącona rybka( oczywiście bez efektu 3d, zwykłe malowanie jak to w ich woblerach) kupiłem kilka sztuk. Trochę bardziej stonowaną pracę miało. Nie połowiłem na to specjalnie, mo?źe jak bym poszukał w swoich przynętach to bym takiego jednego znalazł jeszcze. Og?łlnie jak ktoś zainteresowany to warto na aukcjach czy w sklepach poszukać takich wynalazk?łw, czasami nawet zapomnianych wobler?łw czy innych przynęt. Ja np. ostatnio minowwy salmo po 11pln trafiłem <_<

To był super killer na szczupaki z płytkich zbiornik?łw tylko trzeba było łowić nim jak jerkiem a to nie była w?łwczas w Polsce zbyt popularna metoda ?źeby nie powiedzieć nie znana; kr?łlowały gumy :mellow:

Celowo napisałem ,?źe całą pracę przynęty wykonuje wędkarz.

Guzu -kup sobie pinsa 5cm tonącego(wersja salt)i popracuj szczyt?łwką tak jak na filmie.Plywajace ju?ź tego nie mają.Czasem trzeba odpowiednio ustawić przednie k?łłko,bo nie są one ustawiane(nie mo?źe być za nisko)

L-minnow i Emperor mają inną pracę.To są zupełnie inne przynęty.popracujcie przynetami jak jerkami,to bedziecie widzieć o co chodzi.Tu te?ź mam na myśli wersję tonącą.Bo akurat takie bralem nad wodę.

Celowo napisałem ,?źe całą pracę przynęty wykonuje wędkarz.

Guzu -kup sobie pinsa 5cm tonącego(wersja salt)i popracuj szczyt?łwką tak jak na filmie.Plywajace ju?ź tego nie mają.Czasem trzeba odpowiednio ustawić przednie k?łłko,bo nie są one ustawiane(nie mo?źe być za nisko)

L-minnow i Emperor mają inną pracę.To są zupełnie inne przynęty.popracujcie przynetami jak jerkami,to bedziecie widzieć o co chodzi.Tu te?ź mam na myśli wersję tonącą.Bo akurat takie bralem nad wodę.

Nie musze kupowac . Mam :D Sprobuje przy najblizszej okazji :D

Benit Minnow na ebay'u kosztuje od 20-25$. Znalazłem jednak podobny wobler robiony przez koreańskie Payo i niecałe 8$:

http://www.ebay.com/itm/Payo-Black-Swan-Lipless-Bent-Minnow- lure-White-Flake-Silver-/290657821258?pt=LH_DefaultDomain_0& amp;hash=item43ac8e624a

Ju?ź kiedyś pisałem o tej firmie produkującej, w miarę tanie, solidne podr?łby. Mam ju?ź kilka r?ł?źnych przynęt Payo i spisują się nadzwyczaj dobrze.