Robert22 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Witam serdecznie.Mam pytanie o dobór wędziska muchowego w miarę uniwersalnego do połowu troci na rzekach Pomorza. Zastanawiam się nad szybką 7 o długość 10 stóp lub 8 o długości 9,6 stopy. Łowiska to rzeki 10- 20 m szerokości. Na szersze mam kupione dwuręczne wędki. Do tej pory stosowałem 7 w długości 9,6 , ale kiedyś ją sprzedałem. Na Pomorzu bywam rzadko bo jestem z południa Polski i nie mam doświadczenia w zakresie połowu troci. Koledzy proszę o pomoc. PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Mam coś co mogłoby Ciebie zainteresować. Jak coś odezwij się na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ja używam Scierre SRX V2 10 ft #8 ,fajny szybki kij, tonącę link wyrywa bez problemu, mam też wędke 9', ale zdecydowanie wolę dłuższą.śmiało moge polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert22 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Dziękuję bardzo za informację , czyli bardziej iść w kierunku 10 stopowej. Dziękuję za ofertę odezwę się na priva w najbliższym czasie . Pozdrawiam serdecznieAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ja tam wielkiego doświadczenia nie mam, ale używam 9,5 ' w #8 klasie Scierra A.N.T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert22 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 A jak spisuje się przy tej długości przy łowieniu na nimfę czy jest Ok? Czy raczej łowisz na streamera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Nimfa też jest raczej "duża" a niekoniecznie mocno ciężka, zatem łowienie nimfą, mokrą muchą czy streamerem nie musi się wiele różnić, oczywiście uwzględniając specyfikę prowadzenia/prezentacji ... oczywiście mogą być wyjątki, kiedy wiemy "coś" o miejscówce i trzeba zastosować "ciężką" nimfę, najczęściej będzie to wariant damselfly nymph, ot choćby taki; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert22 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Dzięki Janusz , fajny film . Będę musiał wrócić do kręcenia much. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Proszę bardzo, choć nie ma za co dziękować, w sieci jest tych filmików mnóstwo, trzeba tylko ocenić, czy ten konkretny wzór sprawdzi się w naszych warunkach. A jak nie, to zawsze możemy zastosować jego wariant ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert22 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 A czy łowisz na środkowej Parsęcie czy też bliżej Kołobrzegu. Ja nigdy nie łowiłem na tej rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Na Parsęcie bliżej Kołobrzegu i na Redze w okolicach Nowielic. Regę łatwiej obławiać jednoręcznym kijem, choć na Parsęcie też jest wiele przyjaznych odcinków ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert22 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Byłem na Redze w tej okolicy faktycznie fajna odcinek , tylko że ze spiningiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Ja używam Scierre SRX V2 10 ft #8 ,fajny szybki kij, tonącę link wyrywa bez problemu, mam też wędke 9', ale zdecydowanie wolę dłuższą.śmiało moge polecić.W zeszłym roku we wrześniu kolega z Poznania wyholował dokładnie tym kijem troć 85 cm po 20 minutowej walce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert22 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 To faktycznie wędka mocna , tylko pogratulować takiej torpedy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 W zeszłym roku we wrześniu kolega z Poznania wyholował dokładnie tym kijem troć 85 cm po 20 minutowej walce.Szymon, to ja miałem tę przyjemność wyholować tą właśnie troć.p.s.Dzięki za nagranie filmu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert22 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buszmenek Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Ja mam daiwę trueflight 8 klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi