Olo1970 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Ja machałem pół niedzieli i także na zero ... raczej ryba zeszła już na głęboką wodę.Tak czy inaczej jeszcze dam sobie kilka razy szanse Machaj wędą rybki będą [emoji3] Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Ktoś jeździ? Czemu jest taka cisza w tym wątku? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Ktoś jeździ? Czemu jest taka cisza w tym wątku? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Bo nie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Takie coś znalazłemhttps://www.youtube.com/watch?v=o4p4MOVOtGk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Właśnie oglądam drugą częśćhttps://www.youtube.com/watch?v=ml1xzi6AeKo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Panowie 21.12 o 15.00w Taciszowie walne zebranie koła. Kto będzie? https://m.facebook.com/questions.php?question_id=1388877604608388&ref=group_browse Edytowane 23 Listopada 2019 przez kefaspirit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 No i jesteśmy po zawodach na Dzierżnie.O rybę było bardzo trudno. Na 21 teamów przypadło 29 szczupaków, pewnie z 20 sandaczy i ponad setka okoni. Największe ryby to szczupaki 104.8 100.2 sandacze 77 77 okonie 46.6 i 46.1.O rybę jak zawsze było bardzo ciężko. Ryby fajne tam są bo zawsze kilkanaście ciekawych ryby tam się złowi. Mimo to śmiem twierdzić, że jest to bardziej wida sandaczowa niż szczupakowa.Przy najbliższej okazji postaram się tam wrócić ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 No i jesteśmy po zawodach na Dzierżnie.O rybę było bardzo trudno. Na 21 teamów przypadło 29 szczupaków, pewnie z 20 sandaczy i ponad setka okoni. Największe ryby to szczupaki 104.8 100.2 sandacze 77 77 okonie 46.6 i 46.1.O rybę jak zawsze było bardzo ciężko. Ryby fajne tam są bo zawsze kilkanaście ciekawych ryby tam się złowi. Mimo to śmiem twierdzić, że jest to bardziej wida sandaczowa niż szczupakowa.Przy najbliższej okazji postaram się tam wrócić Gratulacje za trzecie miejsce nie zwalniacie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 To prawda, że ryb bardzo dużo nie padło, tylko czy z punktu widzenia zawodnika, a sam nim raczej się nie nazywam, korzystniej jest gdy ryby jest dużo, ale drobnej i zębaty 70 to już okaz, a okonie musisz przebierać, aby złapać wymiarowego, czy też jak tym razem mniej, ale dużych, gdzie do ostatniej godziny zawodów jedna ryba może decydować o wygranej? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Z mojego punktu widzenia wolę aby podczas zawodów woda pokazała swój potencjał.A ten jest cały czas nieodgadniony Wolałbym aby wszyscy połowili dużo i grubo bo z takim nastawieniem człowiek tam jedzie.Wtedy właśnie grube ryby miałyby duży wpływ na wynik końcowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Tutaj można sobie zobaczyć ile ryb zostało złowionych:https://xtramarlin.pl/cycle.php?cycle=17Złowiono 29 szczupaków, 14 sandaczy i 173 okonie.To według mnie i tak za mało ale to moje zdanie.Cały czas czekam aż woda pokaże swoje prawdziwe oblicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Upasione te szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Z mojego punktu widzenia wolę aby podczas zawodów woda pokazała swój potencjał.A ten jest cały czas nieodgadniony Wolałbym aby wszyscy połowili dużo i grubo bo z takim nastawieniem człowiek tam jedzie.Wtedy właśnie grube ryby miałyby duży wpływ na wynik końcowy.Zgadza się ... również uważam że wyniki pozostawiają pewien niedosyt. Tym bardziej, że do rywalizacji stawiło się, było nie było, 20 najlepszych teamów - wędkarzy z nie jednego pieca chleb jedzący. Nieobliczalna ta ichtiofauna Edytowane 25 Listopada 2019 przez K.Kalisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Upasione te szczupaki Oj tak.Mają co tam jeść.Takich stad dużych płoci i ogromnych leszczy ok.70cm nie widziałem nigdzie indziej.Dodam, że Dzierżno to jedyny zbiornik, na którym widziałem tarło dużych karpi. Piękny widok.Na zawodach też został złowiony jeden karp, zassał gumkę, sazan taki z 80cm Edytowane 25 Listopada 2019 przez chojny83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Pięknego białorybu ten zbiornik na pewno nie może się powstydzić.70 cm leszcz to zdecydowanie godna ryba, na Dzierżnie nie wzbudza większych emocji ... nie brakuje większych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Oj tak.Mają co tam jeść.Takich stad dużych płoci i ogromnych leszczy ok.70cm nie widziałem nigdzie indziej.Dodam, że Dzierżno to jedyny zbiornik, na którym widziałem tarło dużych karpi. Piękny widok.Na zawodach też został złowiony jeden karp, zassał gumkę, sazan taki z 80cm Tez kiedyś mialem tę przyjemność. Tarło razem z leszczami robi wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Fajnie by bylo zeby przynajmniej udostepnic łowienie z plywadelka jakies ograniczenie w okolicach lini brzegowej...ale to max,bo udostepnienie tej wody bez ograniczen z lodek na bank by ja zniszczylo,zjechało by sie pewnie poł polskihmm moze jednak lepiej bez lodek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 A może by tak powiedzmy zezwolenie na 10 łodzi na dobę, a w weekend 15. Mogły by nawet być jakoś płatne, powiedzmy 10 czy 15 zł. Robisz rezerwację, przelew do koła i potwierdzenie masz w telefonie. Ilością zezwoleń koło ogranicza presję tak jak to robią np na Chechle. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Wszystkie te tematy były przerabianie. Obecnie w kole nie ma chętnych na takie tematy... Poglądy nasze się zmieniły i nikt nie jest za łowieniem że środka pływającego. Presja zniszczy każda wodę... Nawet no kill... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Chętni na pewno są. Nie wędkujący z łodzi będą w całości przeciwni, drudzy, przynajmniej w części są za ograniczoną możliwością łowienia że środków pływających. Tyle w temacie. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 (edytowane) Z tym ograniczeniem i iloscia,to tez srednie rozwiazanie,byla by wojna i zwada ty dostales czemu nie ja,ty masz plecy i znajomosci ja nie,lepiej niech zostanie jak jest,z brzegu tez mozna polowic;)jest sprawiedliwie. Edytowane 17 Maja 2020 przez volfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Na Rybniku jest tzw. "kierownica", betonowy wał wchodzący w jezioro, oddzielający zrzut ciepłej i zimnej wody. Jedna z najlepszych miejcówek na Rybniku. Kilka lat temu, bo nie wiem jak jest teraz dniówka kosztowała tam 30 zł, a wydawano ich tylko chyba 10, i tłumów nie było. Podobne rozwiązanie można by wprowadzić na DD. Dla koła dodatkowa kasa, 30, 50 czy ile by to miało kosztować to dodatkowe fundusze na działalność. Kilka łodzi na zbiorniku nie zrobi mu krzywdy, zwłaszcza że ryby wrócą do wody. Oczywiście można podnieść lament, że łodzi nie da się upilnować, ale zapytam ile razy ktoś Was kontrolował na brzegu w ubiegłym roku, bo mnie nikt, a trochę bywałem. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 20 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) W kole jest dużo karpiarzy, im jest połów z łodzi nie na rękę, to jest podstawowy powód. Obawa o presje, kłusownictwo itp. to tylko wymówka. To jest strasznie ciasne myślenie. Jak nie można łowić za pomocą środków pływających, to zaproponować zakaz wywózki, zobaczycie jaki będzie lament.Zakazy to nie jest metoda, mentalność rodem z PRL, jak ktoś chce zberetować rybę, to z brzegu łatwiej to zrobić, wrzucić w krzaki i palić głupa, jak by co.Ja się do tego kola przeniosłem, bo mi się idea no kill tego zbiornika spodobała, ale jakoś tak teraz czuję się olewany. Na Pławach czy na Chechle mogę połowić z łodzi, tu jestem piątym kołem u wozu, a i pierwszym podejrzanym o kłusownictwo. Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że to koło jest za małe aby sprawnie zarządzać taką wodą. Edytowane 20 Maja 2020 przez klosskuba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Wszelkie wnioski na temat zmian w kole i na zbiorniku można zgłaszać na walnym zebraniu. Ja jestem tam co roku. Swoją cegiełkę dołożyłem... Karpiarze wcale nas nie blokują, tylko okręg. Krokiem w przód są zawody z łodzi, które się odbywają kilka razy w roku. Jeżeli ktoś chce zmian, trzeba działać, nic samo się nie zrobi. Poglądy grupki spininngistów z koła trochę się zmieniły po tym co się dzieje na zbiorniku. Koło robi bardzo dużo... Oby inne koła tak dbały o swoje wody. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Paweł, masz rację co do tego, że nic się samo nie zrobi, a ja na walnym nie byłem. O okręgu się nie wypowiadam, bo szkoda nerwów. Koło robi dużo, ale jest małe i nie ma siły przebicia, poza tym składa się w większości z karpiarzy, a ci nie mają żadnych ograniczeń, czy zakazów co do metod połowów, w związku z tym może i nie są do nas w opozycji, ale też "zabijać się" za nas nie będą. Poglądy grupki spiningistów zmierzają, mam wrażenie do jak największej separacji tej wody od wędkarzy "obcych", a to jest zła droga, i nic dobrego z tego nie wynika. Nikt z Polski nie przyjedzie tu z zamiarem złowienia mięsa, a miejscowy, czemu nie.Przed tą wodą są większe problemy, np. tarło szczupaka, czy zmiana idiotycznego operatu. Albo leszcz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi