klosskuba Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 tlook, tylko że my nie chcemy zmiany regulaminu zawodow, bo dla nas nie liczą się punkty, tylko możliwosc lowienia z lodzi. Proszę się za mnie nie wypowiadać. Kilka osób w tym kole, też wolałaby pewnie samemu artykułować swoje zdanie.Ja nie widzę nic złego w towarzyskiej formule zawodów, ba, nie widzę sprzeczności w jednoczesnym czerpaniu satysfakcji z możliwości połowu z łodzi i udziale w zdrowej, koleżeńskiej rywalizacji, gdzie lubiący łowić różne gatunki ryb są tak samo traktowani. A ci którzy nie chcą się ścigać, to przecież nie muszą, i też jest fajnie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Tak sobie myslę koledzy że chyba za dużo w dupach macie i sie trochę w głowie przewraca. Proponuję żebyście zrobili sobie zawody na zbiorniku Poraj i będziecie miec wtedy tak jak chcecie. Małe okonki i sczupaki które jednocześnie będą największymi okoniami i szczupakami A poważnie to szczerzę zazdroszczę takiej wody. Piękny duży zbiornik z olbrzymin potencjałem i pięknymi rybami. Do tego no kill. Że czasem nie biorą Tak bywa. Był by ideał gdyby nie te śmieci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 No właśnie śmieci. W tym roku z powodu covid19 nie było akcji sprzątania, ale skoro udało się rozegrać zawody to i pewnie dało by się trochę posprzątać. Trzeba załatwić kontener i zebrać się w któryś weekend. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Kto jest włascicelem terenu wokół zbiornika? A dokładnie to plaży i okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 Wody Polskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 Koło wystawia parę kontenerów, ale nie tędy droga. Po pierwsze duża presja i wędkarze śmieciarze. Po drugie dużo biwakowiczów i plażowiczów. Ale są miejsca niedostępne, wolne od śmieci ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacky24 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Witam kolegów. Wiadomo coś o zebraniu w kole i czy będzie ewentualnie podnoszony temat łowienia z łodzi? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Nie było mi dane jeszcze łowić w tym roku na DD ale dochodzą do mnie informacje że woda jakaś zgniła i śmierdząca. Na zakwity chyba trochę za wcześnie. Ktoś może to potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Nie było mi dane jeszcze łowić w tym roku na DD ale dochodzą do mnie informacje że woda jakaś zgniła i śmierdząca. Na zakwity chyba trochę za wcześnie. Ktoś może to potwierdzić?Fakt, jest zielona. Widoczność bardzo mała. Też zastanawiam się co się stało, najpewniej coś Kłodnicą spłynęło. Niedawno robili teksty szczelności kanalizacji i odpływów wpuszczając jaskrawo zielony barwnik (podobno nieszkodliwy), może to jest przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Jest taka sama jak w zeszłym roku,,dobra na sandacze,,. Pewnie znowu śluzę podnieśli i wpłynęło co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Jest taka sama jak w zeszłym roku,,dobra na sandacze,,. Pewnie znowu śluzę podnieśli i wpłynęło co nieco.Dobra dla sandaczy, czy dla łowców sandaczy?[emoji4] Moim zdaniem późna wiosna spowoduje, że sandacz jeszcze w czerwcu może pilnować gniazd, na DD to nie problem, bo co najwyżej będzie trochę pokłuty i wróci do wody, ale na innych zbiornikach, jak np Turawa to może być rzeź. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 https://www.facebook.com/127126817328753/posts/5387321187975930/ Powyżej link gdzie można zobaczyć zielona Ostropke, nie wiem gdzie ona wplywa ale pewnie będzie tam zielono. Na DD jest woda w kolorze whisky ale już jest lepiej niż było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carpfishing Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Czy na Dzierżno Duże można już wędkować z łodzi gdzie znajdę aktualny regulamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacky24 Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 15 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 WIELKIE SPRZĄTANIE ZBIORNIKA DZIERŻNO DUŻE Drodzy wędkarze, pragniemy przekazać informację iż obecność na akcji sprzątania zbiornika zadeklarowali Prezes Zarządu Głównego PZW Kol. Teodor Rudnik Jr. oraz delegacja Zarządu Okręgu PZW w Katowicach wraz z fotografem. Akcja sprzątania startuje o godzinie 08:00 z miejsca wyznaczonego jako zbiórka PZW. Po porannym sprzątaniu śmieci zapraszamy wszystkich na Dziką Plażę w miejscowości Rzeczyce gdzie odbędzie się wspólny piknik wraz z atrakcjami dla najmłodszych. Szykuje się naprawdę gruba akcja [emoji123][emoji123] [emoji779]️Zróbmy to razem 19 czerwca[emoji779]️ Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 Serdecznie zapraszamy na pierwszą edycję teamowych zawodów DD Spin MasterZawody z łodzi odbędą się w dwóch siedmiogodzinnych turach 11 i 12 września 2021r na zbiorniku Dzierżno Duże. Limit drużyn: 40Liczba osób w drużynie: 2Koszt startu drużyny to 280zł Prawo do udziału w zawodach mają prawo członkowie PZW (o dopuszczeniu do zawodów decyduje kolejność zgłoszeń) Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres mailowy zgloszeniazawodydd@wp.pl Zgłoszenia przyjmowane są do dnia 3.09 do godziny 18:00 Jeżeli maksymalna liczba drużyn zostanie zgłoszona przed tym terminem poinformujemy o tym fakcie na grupie C&R Dzierżno Duże ZGŁOSZENIA PRZYJMOWANE TYLKO I WYŁĄCZNIE W FORMIE MAILOWEJ. W tytule Maila prosimy o wpisanie: DD Spin Master 2021 i Nazwę TeamuW treści maila prosimy o podanie:1. Nazwy Drużyny2. Imiona i nazwiska osób startujących, numery legitymacji PZW Plan zawodów: 11 Września 2021do godz 6.30 Wodowanie łodzigodz. 6.30 Odprawagodz. 7:00 – 7:15 Wypłynięcie na łowiskogodz. 7:30 – 14:30 Łowieniegodz 14.00-14.30 czas na spłynięciegodz 15:00 Obiad 12 Września 2021godz. 6.30 Odprawagodz. 7:00 – 7:15 Wypłynięcie na łowiskogodz. 7:30 – 14:30 Łowieniegodz 14.00-14.30 czas na spłynięciegodz 15:00 Obiadgodz 16:00 Ogłoszenie wyników Szczegółowy Regulamin zawodów oraz nr konta zostaną podane w osobnym komunikacie. Organizator zapewnia:1. Obsługę sędziowską (aplikacja)2. Obiady dnia pierwszego i drugiego zawodów3. Pamiątkowe puchary dla pierwszych trzech drużyn4. Ochronę łodzi od godziny 15:00 dnia 11.09 do godziny 7:00 dnia 12.09 Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carpfishing Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego na Dierżnie Dużym nie można wędkować z łodzi na co dzień a na zawodach to już tak.Czym się ktoś kieruje tworząc takie przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Czy ktoś mi może wytłumaczyć dlaczego na Dierżnie Dużym nie można wędkować z łodzi na co dzień a na zawodach to już tak.Czym się ktoś kieruje tworząc takie przepisy?Zapis o zakazie wędkowania z środków pływających w zamyśle twórców ma przede wszytkim zablokować możliość zabierania ryb z łowiska.O ile kontrole na brzegu zadarzają się często, upilnować łowiących z łodzi jest o wiele trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carpfishing Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Tak samo da się to przypilnować.Tylko trzeba kontrolować łódki nie te które są na wodzie (bo nie wiadomo jak długo będą wędkować) a te które spływają na slipy i po portów.Wystarczy zakaz łowienia po zmroku i upilnujesz jak trzeba. Sami przypłyną o wyznaczonej godzinie do kontroli :-)Wszystko się da zrobić.Poszkodowani takim przepisem są wędkarze bo mięsiarze i tak sobie poradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Marcin, nie da się, nie w tym kraju. Zobacz ile mają tam problemów z upilnowaniem ludzi z brzegu.Cały czas widać, że są osoby, które za nic mają zakaz zabierania ryb.Dorzuć do tego łodzie i będziesz miał jeszcze więcej rzeczy do pilnowania.Ciekawe ilu ludzi trzeba by zatrudnić (etat) aby to upilnować, nawet tylko w dzień? To nie wina koła, że takie zapisy muszą być, to winna tylko i wyłącznie wędkarzy.Wprowadzone zapisy tylko pokazują, że takie regulaminy przynoszą efekt, bo ryba tam jest i dopóki będzie to zbiornik C&R z zakazem połowu z łodzi nadal tak będzie. Ja mogę jedynie żałować, że nie ma w Polsce większej ilości zbiorników z takimi przepisami. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Tak samo da się to przypilnować.Tylko trzeba kontrolować łódki nie te które są na wodzie (bo nie wiadomo jak długo będą wędkować) a te które spływają na slipy i po portów..To będą spływać w inne miejsce schować ryby i na pusto wracać na slip. Niestety na obecne czasy to jedyne sensowne rozwiązanie aby jakoś chronić ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 To będą spływać w inne miejsce schować ryby i na pusto wracać na slip. Niestety na obecne czasy to jedyne sensowne rozwiązanie aby jakoś chronić ryby. Dokładnie tak! Przecież jest mnóstwo innych zbiorników gdzie można łowić z łodzi, więc nie wiem w czym problem Nawet w bliskim sąsiedztwie mamy Dzierżno Małe oraz Pławniowice. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Jak tam po zawodach? Chwalcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Chyba nie ma czym. Dzierżno Duże jak to Dzierżno, nie otworzyło się ???? ze szczupakiem 98cm (pierwszego dnia) i okoniem 30cm (drugiego dnia) zajęliśmy 5te miejsce ???? jedynka to dwa szczupaki pierwszego dnia (100 i 74) i jeden szczupak drugiego dnia (84) Brań jak na lekarstwo, jedna ekipa trafiła daa fajne sandacze 86 i 78.Ryby tam jest, widać piękne zapisy ryb wychodzących za przynętą ale gryźć raz do roku nie chcą ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 1. Ilość złowionych szczupaków: 11 (największy 107cm)2. Ilość złowionych sandaczy: 9 (największy 86)3. Ilość złowionych okoni: 6 (największy 31) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi