maguras Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 Witam. Kiedy i gdzie można opłacić u Was składki na 2019? Czy przenosząc się z koła Gliwice miasto muszę spełnić jakieś jeszcze wymogi? Czy można u Was zrobić dopłatę za opolskie lub kanał? Pozdrawiam ŁukaszTu masz numer do Pani skarbnik, można się z nią umówić w prawie każdej porze Wystarczy kartoteka ze starego kołaEwa Richter 721 696 507 Panowie no niestety na ten rok nie ma możliwości połowu z łodzi, wniosek nie przeszedł. Jedyne co udało się załatwić to wędkowanie z łódki w czasie zawodów. Przewidziane jest około osiem takich imprez, plus treningi przed zawodami, może dać to sporą możliwość połowienia fajnych okoni, czy też szczupaków. Największy udział w zawodach przewidziany jest dla członków koła. Coraz bardziej dojrzewam aby przenieść się do tego koła tym bardziej, że coraz częściej bywam w tych okolicach.Zawodów z łodzi będzie przynajmniej 11, imprez z koła jest 8, reszta to duże imprezy...Jest progres, a i z brzegu były piękne wyniki w 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudzik Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Witam, czy na Dzierżnie dużym, można spinningować za okoniem przez cały rok,czy zgodnie z regulaminem od maja.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Spinnig w tym okresie niestety tylko na rzekach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonek63 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Czy łowisko będzie wyłączane na dłuższe okresy ( 5-6 dni ) z powodów zawodów i mistrzostw karpiowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Jeśli będzie to raczej nie w całości. Jest to na tyle duza woda ze jeden brzeg zawsze powinien być dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Dzierżno Duże czyli DD, bo tak je będę później określał to naprawdę magiczna woda. Jezioro, które w przeszłości było oczyszczalnią ścieków połowy Śląska, obroniło się i przetrwało, a dalej dzięki grupie zapaleńców powstało jedne z pierwszych i jak dotąd nielicznych łowisk no kill (ja osobiście nie słyszałem, o drugim tak dużym) na południu Polski. Kilka lat nie przetwarzania ryb na kotlety daje wymierne efekty. Okonie +40 nie są żadnym zaskoczeniem, a pajki +100 też nie należą do rzadkości. Miałem dylemat towarzyszący każdemu, kto chce podzielić się informacją o rybnym łowisku, bo niby zaraz przyjadą, nałowią i zjedzą. Jednak DD jest przykładem, że formuła no kill się sprawdza i myślę, że powinno stać się kierunkowskazem dla wędkarstwa w Polsce. Zachęcam miłośników DD do dzielenia się swoimi sukcesami, być może oświeci to kilka głów i DD nie będzie już takim wyjątkiem. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Witam. Próbowałem otworzyć odrębny wątek na temat DD, ale kolega Sławek Nikt oświecił mnie, że takowy już istnieje, za co bardzo dziękuję. Ale jak widzę od pół roku tu cisza, pewnie dlatego, że wszyscy na rybach [emoji3]. A ryby na DD biorą. Ja wprawdzie, latem nie jeździłem, ale od września byłem chyba z 7 czy 8 razy i za każdym razem wracałem do domu z rogalem i wypiekami na twarzy. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 W tym roku slabizna. Szczupaka trafić to trzeba mieć szczęście. O dobrego okonia też coraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 zjedzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Nie wiem jakie są oczekiwania, ale ja z ostatnich wyjazdów jestem raczej zadowolony. Jeżeli regularnie w ciągu 3-4 godzin łowię kilka okoni około 30 cm to jestem happy, a i szczupak się ostatnio trafił. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Witam Jakich to czarów czy zaklęć użyto, że taka woda ma status "Złów i wypuść" ?Gdyby kto obeznany w temacie zechciał odpowiedzieć byłbym bardzo wdzięczny:) Pozdrawiam Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 ładnie ubarwiony , gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Dzisiejsza zdobycz mojego przyjaciela. DD Power[emoji123][emoji16] Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Z okoniami ciężko, dużo takich pod trzydzieści, wczorajszy miarowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straszymorda Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Właśnie z uwagą przeczytałem wątek, bardzo chętnie od 2020 przeniosę się do Was. Kilka pytań:- czy temat łodzi się rozwiązał lub czy cokolwiek wskazuje na to, ze od 2020 się rozwiąże?- do tej pory pzw opłaciłem raz 2 lata temu (koło Knurów) - na co dzień wędkuję poza PZW, jak trzeba (głównie wypady z tatą na łódkę na Pławniowice) zwyczajnie robię jednodniówki. Jak w takiej sytuacji wyglądają formalności? Muszę coś z Knurowa wydobyć? Czy wystarczy przyjechać do Was i zapłacić składkę?- w wątku pisaliście o śpiochach... Dysponuję spodnio-butami z gumy, takimi najprostszymi do klatki na szelkach. Czy to mi wystarczy do brodzenia w warunkach zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Właśnie z uwagą przeczytałem wątek, bardzo chętnie od 2020 przeniosę się do Was. Kilka pytań:- czy temat łodzi się rozwiązał lub czy cokolwiek wskazuje na to, ze od 2020 się rozwiąże?- do tej pory pzw opłaciłem raz 2 lata temu (koło Knurów) - na co dzień wędkuję poza PZW, jak trzeba (głównie wypady z tatą na łódkę na Pławniowice) zwyczajnie robię jednodniówki. Jak w takiej sytuacji wyglądają formalności? Muszę coś z Knurowa wydobyć? Czy wystarczy przyjechać do Was i zapłacić składkę?- w wątku pisaliście o śpiochach... Dysponuję spodnio-butami z gumy, takimi najprostszymi do klatki na szelkach. Czy to mi wystarczy do brodzenia w warunkach zbiornika?-prezes okręgu nie zgodzi się na połów z łodzi do puki będzie przy władzy,-musisz coś wydobyć z Knurowa jeśli chcesz zmienić koło,- na okres letni gumowe spodnio-buty wystarczą. Fajną opcją była by możliwość opłacenia tylko samego zbiornika bo to jedyny zbiornik na śląsku gdzie można coś regularnie połowić.Wczoraj wieczorem udało się wyciągnąć dwa sandacze, chociaż słowo sandacz to zbyt wiele powiedziane, właściwe to sandaczyki 25cm. i 35cm. Jak są małe być możliwe, że są duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 C&R to jedno, wiele daje tutaj zakaz połowu z łódki.Żeby nie było, byłem na tej wodzie dwa razy, łowiąc z łódki na zawodach.Woda świetna, z mega potencjałem. Szczupaki są dzikie, silne i grube.Nie jakieś tam wydmuszki, wielkością i walecznością dorównują rybom, które łowię na Rugii.Oby woda nadal miała status C&R i zakaz łowienia z łodzi (nawet kosztem niedopuszczenia łowienia z łodzi na zawodach)Jakaś sprawiedliwość musi być Fajnie jest wiedzieć, że są w Polsce jeszcze takie wody.Gdy tylko będę miał taką możliwość, z pewnością tam wrócę, ta woda aż "śmierdzi" grubą rybą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 C&R to jedno, wiele daje tutaj zakaz połowu z łódki.Żeby nie było, byłem na tej wodzie dwa razy, łowiąc z łódki na zawodach.Woda świetna, z mega potencjałem. Szczupaki są dzikie, silne i grube.Nie jakieś tam wydmuszki, wielkością i walecznością dorównują rybom, które łowię na Rugii.Oby woda nadal miała status C&R i zakaz łowienia z łodzi (nawet kosztem niedopuszczenia łowienia z łodzi na zawodach)Jakaś sprawiedliwość musi być Fajnie jest wiedzieć, że są w Polsce jeszcze takie wody.Gdy tylko będę miał taką możliwość, z pewnością tam wrócę, ta woda aż "śmierdzi" grubą rybą Teee, bo przestaniemy się kolegować! Ten zbiornik musi być otwarty do łowienia z łodzi - idealna meta na kajak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Taki dzisiejszy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Piękny grubas, chyba, że rączka niewielka[emoji3] Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Nie zgodzę się z kolegą Chojny83. To jest zbiornik skrojony po łodzie, otwarty, z każdej strony Cię widać, jeden slip, gdzie każdy musi spłynąć. Zakładanie, że spiniole na łodziach zaczną zabierać ryby, jest tak samo uprawnione, jak twierdzenie, że robią to karpiarze pochowani w swoich zatoczkach. Z pewnością znajdą się czarne owce, ale nie będą mieli łatwo, bo pozostali będą ich obserwować. DD jest przykładem, który wyznaczy kierunek wędkarstwa w Polsce. Inne koła gospodarujące na kilku wodach (takie dochodzą mnie sygnały) myślą o tworzeniu zbiorników no kill. Najważniejsze jest pilnowanie wody przez samych wędkarzy, SSR sama nie da rady, wędkarze na łodziach będą pilnować się wzajemnie, najważniejsze, by ryba wróciła do wody. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) I dzisiaj taki przyłów za kapotę na okoniowej wędce, było z 15 minut dobrej zabawy, natomiast okonie słabo współpracowały. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu TapatalkaTaki się trafił, ale jak widać banana na twarzy wywołał [emoji16] Wywołał, ale i zasłonił[emoji3] Edytowane 17 Października 2019 przez Olo1970 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 A my mamy nadzieję, że zakaz wędkowania z łodzi uda nam się utrzymac 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Jak się uda, to jeszcze w grudniu przyjadę wyciągnę moje papiery z obecnego koła w Mysłowicach i przenoszę się na Dzierżno, będę miał pewność, że chociaż odrobina pieniędzy pozostanie na zbiorniku, gdzie są normalne zasady i normalne ryby. Tak że tego, do zobaczenia w rybaczówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Panowie pytanie. Jest opcja w jakimś miejscu połowić okoni, nawet niedużych, bez konieczności brodzenia? Dzieciaki chcą połapać a wolałbym uniknąć wodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi