Olo1970 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Byłem dzisiaj dwie godzinki na lewo od plaży, bo wiatr wiał w tym kierunku i liczyłem, że coś przygoni. Skończyło się na kilku okoniach +- 30 cm. Ogarnąłem trochę swoją miejscówkę i zebrało się tego dwa worki po 60l śmieci. Ale żeby nie było tak, że tylko inni śmiecą podrzucam foto dzisiejszego znaleziska, ewidentnie postawione dzisiaj, bo bez śladu brudu i suche. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Słabo... Wstyd, że ktoś nie potrafi po sobie posprzątać. Z czysto wędkarskich spraw - w połowie maja, w przeciągu 5 dni miałem 3 okazje by poprawić swoje szczupakowe (mimo wszystko dosyć skromne) pb. Niestety w dwóch przypadkach nie udało mi się odpowiednio zaciąć ryb i po krótkim czasie spadały. Trzecią miałem już na wyciągnięcie ręki. W ostatnim zrywie, tuż pod nogami ryba się spięła. Niewiele brakowało a dostałbym 12 cm jerkiem w łeb [emoji849] Wczoraj skok adrenaliny zafundował mi karp, którego przypadkowo podhaczyłem. To moja pierwsza majówka na DD. Pomimo niepowodzeń i tak jestem zadowolony z faktu, że miałem kontakt z przyzwoitymi rybami. Niemniej chyba już pora odłożyć ciężki sprzęt i przerzucić się na okoniowy zestaw. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwiraz Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Cisza w wątku to może ją zakłucę fotką pierwszego drapieżnego leszcza jakiego złowiłem na spinning. Może ktoś z Was pochwali się swoimi efektami? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) Mi się jeszcze nie zdarzyło złowić lecha na spina, za to za kapotę kilka się powiesiło. W ubiegłym roku taka 60 zapięta za górną płetwę powoziła mnie z 20 minut na okoniowym zestawie. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Lipca 2020 przez Olo1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Cisza w wątku to może ją zakłucę fotką pierwszego drapieżnego leszcza jakiego złowiłem na spinning. Może ktoś z Was pochwali się swoimi efektami? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu TapatalkaCoś się tam trafia[emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Są jakieś szanse na zmiane regulaminu odnosnie lowienia z łodzi? Ktos wie jak tam sytuacja wyglada?Ile obecnie jest osob w kole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Oby nigdy do tego nie doszło.Po wynikach jakie tam ostatnio były to zajadą tą wodę w moment.Presja byłaby większa niż na Turawie podczas otwarcia sezonu sandaczowego. No chyba, że włodarze pomyślą i zrobią z tego interes i będą sprzedawali powiedzmy za 1tyś. licencję za połów z łódki, z oczywistym C&R.Myślę, że chętnych by nie brakowało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Są jakieś szanse na zmiane regulaminu odnosnie lowienia z łodzi?Raczej nie. Sam nawet robiłem wstępną wersję regulaminu łowienia z łodzi ale po głębszym zastanowieniu porzuciłem moje starania w tym temacie. Dla członków Koła są zawody spiningowe z łodzi 6 razy w roku - to musi wystarczyć. Wszystko po to aby woda była atrakcyjna na dłużej. Niestety nikt nie jest w stanie upilnowac takiego kawałka wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 W sumie jakby nie patrzeć 6 dni w roku to nawet spoko, udało mi sie byc w tym roku na dwoch i nawet PB pobiłem. A ilu członkow liczy koło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Oby nigdy do tego nie doszło.Po wynikach jakie tam ostatnio były to zajadą tą wodę w moment.Presja byłaby większa niż na Turawie podczas otwarcia sezonu sandaczowego. No chyba, że włodarze pomyślą i zrobią z tego interes i będą sprzedawali powiedzmy za 1tyś. licencję za połów z łódki, z oczywistym C&R.Myślę, że chętnych by nie brakowało.Pełna zgoda. Oby nigdy do tej chorej decyzji nie doszło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Na początku mojej przygody z DD też byłem zwolennikiem udostępnienia wody do łowienia z łodzi. Jednak widząc jaki jest deficyt rybnych wód w Polsce zgadzam się z przedmówcami, że trzeba utrzymać to co jest. Zawody traktuję jak święto, w innym czasie obławiam pozostałe wody. Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Ja właśnie chciałem w najbliższą niedzielę pierwszy raz wziąć w nich udział ale nie mam swojego pływadła niestety:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Najlepiej zrobić rezerwat. Wtedy ryb będzie, że ho ho. Na dzień dzisiejszy, ta woda jest dostępna z łodzi, w ograniczonym czasie, dla nielicznej grupy członków kola. Jest to o tyle nie fair, że na innych wodach, na których można łowić z łodzi, jest to dostępne dla wszystkich posiadających zezwolenie.Moim zdaniem, jak już jest tak, że można łowić tylko na zawodach, to zrobić je w formule open. Jak bym był członkiem koła np. w Pyskowicach to bym się czuł lekko zniesmaczony widokiem kogoś z Taciszowa, łowiącego z łodzi na Pławniowicach. Tu nie było by takiej presji jak na Turawie, z prostej przyczyny, tam można zabierać ryby, a na DD nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Zapisz sie do naszego koła i po problemie. Bo w sumie to co daje Ci obecne koło, w którym jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) Ja jestem w tym kole. W niedzielę startuje. Edytowane 12 Listopada 2020 przez klosskuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 No i dobrze. Dzieki temu przepisowi, jest nas coraz wiecej w kole i może da to do myślenia związkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 No i dobrze. Dzieki temu przepisowi, jest nas coraz wiecej w kole i może da to do myślenia związkowiJasne, że da, np. pomyślą, że poprzez ograniczenie dostępu do wody przy połowie z łodzi, tylko dla członków kola 29, następuje drenaż ludzi z innych kół, i reakcja władz okręgu może nas zdziwić. My tam mamy duuużo wrogów, szczególnie tych, którzy nie są zadowoleni z tego, że im ludzi w kołach ubywa. I to oni na zarządzie mają większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Można byłoby dopuścić część zbiornika do weekendowego połowu z łodzi, powiedzmy tą część od plaży w lewo, jest mniej atrakcyjna wędkarsko i lepsza do upilnowania. Zawsze to już coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Można byłoby dopuścić część zbiornika do weekendowego połowu z łodzi, powiedzmy tą część od plaży w lewo, jest mniej atrakcyjna wędkarsko i lepsza do upilnowania. Zawsze to już coś. Kto miałby tego pilnować?Inaczej, kto skutecznie miałby pilnować tej wody?Wierzysz, że jest to do zrobienia?Zbyt wiele widziałem, pazerność zabiłaby tą wodę. Szczerze zazdroszczę Wam tego zbiornika, chciałbym mieć takie coś u siebie.Gdyby coś takiego u mnie powstało byłbym za łowieniem z łodzi tylko i wyłącznie na zawodach.Swojego zdanie nie zmienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Można byłoby dopuścić część zbiornika do weekendowego połowu z łodzi, powiedzmy tą część od plaży w lewo, jest mniej atrakcyjna wędkarsko i lepsza do upilnowania. Zawsze to już coś.Rozumiem że jesteś chętny aby w każdy weekend przyjechać i robić kontrole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Jestem prawie w każdy weekend, nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klosskuba Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Co jakiś czas dowiadujemy się o udanej akcji straży, która łapie mięsiarzy na brzegu ze zberetowaną rybą. Wg argumentacji kolegów, należałoby zakazać połowów z brzegu, bo są wśród nas kłusownicy i jak widać nie da się ich upilnować. I zapewniam was, że na brzegu jest duuużo łatwiej przyczaić rybę niż w łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Niektórzy wędkarze na DD nie są w stanie upilnować własnych śmieci, bo dziwnym trafem przed samym wyjazdem gubią je z oczu, więc jak by mieli pilnować innych? Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Niektórzy wędkarze na DD nie są w stanie upilnować własnych śmieci, bo dziwnym trafem przed samym wyjazdem gubią je z oczu, więc jak by mieli pilnować innych? Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu TapatalkaNa grupie na FB co chwilę pojawia się post że ktoś zostawił podbierak albo znalazł wędki więc zapomnieć śmieci to mały pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Niektórzy wędkarze na DD nie są w stanie upilnować własnych śmieci, bo dziwnym trafem przed samym wyjazdem gubią je z oczu, więc jak by mieli pilnować innych? Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka Bo śmieci nie są C&R . Ciekawią mnie losy tego zbiornika, dumnie ogłoszone zbiornikiem bez zabierania ryb, teoretycznie prężne koło które się nim opiekuje, często odniesienia na forach wędkarskich o rybności wody. Ciekaw jestem, jak to wyjdzie w ciągu kilku lat ze strukturą rybostanu, aktywnością członków, czystością w strefie brzegowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi