Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe

Kuba Standera

Pytanie

Witam

Od pewnego czasu chodzi mi po głowie taki pomysł - przesiadki z mojego szklaka na aluminium, ale nurtują mnie pewne wątpliwości, a tutaj wszyscy używają szklaów i niezby ktoś coś wie na ten temat.

-Stabilność i możliwość pływania na dużej fali - tak trochę ponad metrowej

-Trwałość

-Jaki kształt??

-jakiego producenta moglibyście polecić?? Tu ceny są tak zaporowe, że nie wiem czy latem wracając z Polski nie zgarnąć czegoś po drodze.

Aha i łódż której szukam powinna mieć minimum 16 stóp długości i obsługiwać do 30hp, niekoniecznie musi być z kierownicą :mellow:

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czytam, patrzę na te ceny to jakaś masakra - pomimo dodatkowego podatku na lodzie z USA zdecydowanie wolałbym coś przytargać.

Sharkfishing - przed wczoraj kupilismy z bratem łódeczkę tracker pro guide 175 sc 2015 r 115 hp Mercury 54 mth, dziobowka 80 lbs, dwie windy kotwicze 40, 3 echa w tym 2 naprawdę fajne, 2x bakista żywe ryby, 2x schowek na wędki itd itd itd 16 tys $. W Polsce ta Łódź wychodzi 95-100 tys :)

Edytowane przez womaly23
  • Like 2

• 0

Ja napisałem kwotę na gotowo pod domem po opłatach.... Przez ostatnie 2 tyg przejrzałem tych ogloszen naprawdę dużo i kilka kuszących okazji naprawdę się pojawiło - ale to co kupilismy przebiło wszystko inne :)

Niemniej jednak za 12 tys dolarów 2014r do 2016 z silnikiem 60 km jest dość sporo przeważnie 16 ft

Edytowane przez womaly23
  • Like 1

• 0

A jaki związek z tematem wątku mają te posty?

Reklama rynku w US czy własnej działalności w tym zakresie? Czy coś jeszcze innego?

????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ogólnie tak po Polsku,sam sobie najlepiej zrobię ????

• 0

A jaki związek z tematem wątku mają te posty?

Reklama rynku w US czy własnej działalności w tym zakresie? Czy coś jeszcze innego?

Żadna reklama, nie prowadzę również żadnej działalności w tym zakresie, i nic innego, poprostu pisze jak jest. Czytając te posty o jakości, o cenach na moje oko nie opłaca się tego kupować.

Nie, nie z żadnej aukcji z lokalnego ogłoszenia, Łódź w 100% cała, nie tknieta itd :)

https://www.sylacaugamarine.com/inventory/2015-tracker-pro-guide-v-175-sc-sylacauga-al-35150-10735420i

Edytowane przez womaly23
  • Like 1

• 0

Żadna reklama, nie prowadzę również żadnej działalności w tym zakresie, i nic innego, poprostu pisze jak jest. Czytając te posty o jakości, o cenach na moje oko nie opłaca się tego kupować.

Nie, nie z żadnej aukcji z lokalnego ogłoszenia, Łódź w 100% cała, nie tknieta itd :)

https://www.sylacaugamarine.com/inventory/2015-tracker-pro-guide-v-175-sc-sylacauga-al-35150-10735420i

Jaki jest koszt transportu takiego cuda do Polski?

• 0

a widział ktoś Migostal Silax?

Cytat ze strony:

Silax 420. Łódź wykonana w pełni z aluminium idealna na rzeki i jeziora. Łódź posiada komory wypełnione pianką co czyni ją niezatapialną

Ja bym podziękował za tą piankę

• 0

Cytat ze strony:

Silax 420. Łódź wykonana w pełni z aluminium idealna na rzeki i jeziora. Łódź posiada komory wypełnione pianką co czyni ją niezatapialną

Ja bym podziękował za tą piankę

????????????????????????????????????????????????????

Co widzisz złego w piance?

Edytowane przez @Brig