Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe

Kuba Standera

Pytanie

Witam

Od pewnego czasu chodzi mi po głowie taki pomysł - przesiadki z mojego szklaka na aluminium, ale nurtują mnie pewne wątpliwości, a tutaj wszyscy używają szklaów i niezby ktoś coś wie na ten temat.

-Stabilność i możliwość pływania na dużej fali - tak trochę ponad metrowej

-Trwałość

-Jaki kształt??

-jakiego producenta moglibyście polecić?? Tu ceny są tak zaporowe, że nie wiem czy latem wracając z Polski nie zgarnąć czegoś po drodze.

Aha i łódż której szukam powinna mieć minimum 16 stóp długości i obsługiwać do 30hp, niekoniecznie musi być z kierownicą :mellow:

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzięki robiłem co mogłem i umiałem, został jeszcze do zabudowania tył za ławka.

to w sumie fajna łódka i nie gorsza od Lindera .Miałem kiedyś Marine 330 nitowaną i nigdy nie było problemu z przeciekami .żałuje że nie kupiłem ponownie aluminium  tylko laminat..

• 0

Nareszcie mam i ja[emoji41][emoji41][emoji476]40443e967773f249ab7cf4d26a5a0ead.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Jeżeli ściągałeś z USA to opiszesz cały proces i koszty takiej operacji? Chciałbym się dowiedzieć na ile jest to opłacalne w porównaniu z zakupem łodzi na polskim rynku.

• 0

Jeżeli ściągałeś z USA to opiszesz cały proces i koszty takiej operacji? Chciałbym się dowiedzieć na ile jest to opłacalne w porównaniu z zakupem łodzi na polskim rynku.

Łódka przyjechała z usa ale nie ja ją sprowadzałem do europy...

Ogólnie na dzień dzisiejszy jest ciężko kupić coś sensownego w stanach bo rynek jest pusty jak bęben dochodzi do tego wzrost cen stali... Covid zrobił swoje... Ceny są kosmiczne w porównaniu do lat poprzednich. Ale zdarzają się rodzynki które warto kupić...

Jesli nawet coś uda się znaleźć to kontener, cło, vat, opłaty portowe to jakieś 50% wartości łodzi.

No i fajnie jak masz zaufanego ludka w usa który Ci to obejrzy i załaduje na kontener. [emoji6]

Tyle wiem.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1