Skocz do zawartości
  • 0

Łodzie aluminiowe

Kuba Standera

Pytanie

Witam

Od pewnego czasu chodzi mi po głowie taki pomysł - przesiadki z mojego szklaka na aluminium, ale nurtują mnie pewne wątpliwości, a tutaj wszyscy używają szklaów i niezby ktoś coś wie na ten temat.

-Stabilność i możliwość pływania na dużej fali - tak trochę ponad metrowej

-Trwałość

-Jaki kształt??

-jakiego producenta moglibyście polecić?? Tu ceny są tak zaporowe, że nie wiem czy latem wracając z Polski nie zgarnąć czegoś po drodze.

Aha i łódż której szukam powinna mieć minimum 16 stóp długości i obsługiwać do 30hp, niekoniecznie musi być z kierownicą :mellow:

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

wydaje mi się, że oznacza masę łódki jaką odbierasz od producenta, bez silnika i Twojego gratów typu wędki, przynęty, paliwo, akumulatory. Dlatego tez jest drugi parametr jak maksymalna nośność czyli masa jaka możesz bezpiecznie włożyć na łódź, czyli silnik , załoga i szpej

• 0

To zaczekam aż samo zniknie :)

Gdybyś miał łódkę zbudowaną z odpowiedniego aluminium i zabezpieczeną nigdy byś tego nie widział. Kupiłem kiedyś używaną, miałem kilka lat i nigdy czegoś takiego nie widziałem ani u siebie ani u znajomych, a łódka cały sezon na zewnątrz.

• 0

Takie cudo pojawiło mi się na kadłubie. Po sezonie łódka brudna wstawiona do garażu. Teraz brud się zmywa a to zostaje. Co sądzicie? Czy to jakiś rodzaj korozji?

Kolego Buster to porządna marka i oni wiedząco robią dokładnie pytanie który rok produkcji tego bustera ?

Myślę  że nie masz co się przejmować cała Skandynawia na tym pływa  i się nic im nie dzieje buster jest tam uważany za mercedesa podobno tak mi jeden Szwed powiadała takie plamy to takzwana satynacja  chyba.

• Like 1

• 0

Przy soli tak będzie, materiał nie ma znaczenia, chyba że go pomalujesz. Paradoksalnie trzymanie na dworze na to pomaga, bo deszcz spłucze sól i po sprawie. A w garażu wyschnie i takie kwiatki się robią. Najlepiej by było przed wstawieniem na zimowanie spłukać myjką.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek
  • Like 3