Guzu Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3708160.html Szykuja sie zmiany w krajobrazie Guzu p.s. glupota nieogarnieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 ehhhhhhhhhhhhhhhh Polska.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Od RZGW w Warszawie nie ma co się spodziewać czegoś mądrego. To zapatrzone we własne poglądy osoby i towarzystwo wzajemnej adoracji.Dla nich się liczy się tylko przerób i zabijanie rzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Proponuje wysadzic tez przesla mostow, przeplyw wody nie bedzie juz niczym zaburzony.A przy okazji stanie sie konieczne wybudowanie nastepnych mostow, wiszacych, lepszych i drozszych, na ktorych tez mozna niezle zarobic...w mysl zasady, ze im Miś jest drozszy,tym nasz procent wiekszy.Nie tak dawno jeszcze udowadniano o koniecznosci i korzysciach postawienia ciagu tam na Wisle...one zapewne by przeplywu nie zaburzyly...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Mnie radosna działalność RZGW coraz bardziej irytuje. Mieliśmy podobną sprawę z wycinką drzew. Ja się rozeszła fama, że będzie wyrąb to miejscowe chłopstwo ruszyło nad rzeke i rżnęło jak leci. Po protestach wycofano się z tej decyzji. Wieśniak niestety zdążyły wyrżnąć wiele drzew. Tak się zastanawiam co wspólnego z racjonalną gospodarką rybacką mają umowy odpisane pomiędzy RZGW a PZW. Co z tego, że związek musi wpuścić ryby w zadeklarowanej ilości i strukturze, skoro limity PZW w praktyce doprowadza do totalnych spustoszeń w rybostanie. Jak była rabunkowa eksploatacja, tak jest i te marne zarybiania nic tu nie zmienią. RZWG tkwi mentalnie w minionej epoce. Może by tak poszczuć na nich Giertycha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Ja bym ich Gadzinowskim poszczuł.....albo Siemiątkowskim, widziałes jego wzrok kol. @Robercie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 2 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 STOP! To jakaś totalna paranoja.Przecież te krzaki i drzewa właśnie chronią zabudowania przed zbytnim rozprzestrzenianiem się powodziowej wody, a przede wszystkim przed syfem i śmieciami, które nią płynął. Kolejny świetny pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Fakt.Faktem jest również ze Warszawa jako jedyne miasto odwróciła sie od rzeki, juz dawno temu. I miasto chce ten stan zmienic. Pytanie, czy nie da sie tych dwóch rzeczy jakos pogodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Mnie najbardziej szokuje to, że dla RZGW problemem nr 1 nie są śmieci, tylko drzewa na których się one zatrzymują. Jak rozumiem RZGW chce utorować drogę śmieciom, aby szybko i sprawnie spływały do morza. Q... taki debilizm jest możliwy tylko w Polsce. Myślę, że proces, czystek powinien koniecznie objąć władze RZGW. Nawet jak nie znajdzie się na ich miejsce nikt, to Wisła na tym NIC nie ucierpi. Żyję nad tą rzeką od urodzenia i wiem, że im miej się ją „naprawia”, tym dla niej lepiej. Trawestując znane niegdyś hasło, „Precz z rękami od Wisły!!!” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 To pewnie ci sami, ktorzy wysypywali nad brzegami grube smieci w postaci starych lodowek, pralek, gruzu budowlanego, karoserii, udowadniajac, ze tworza sztuczne rafy, zapobiegajace rozmywaniu brzegu.W W-wie jednak, jakby rzeke puscic tam, gdzie ona chce pojsc to by sie moglo okazac, ze na wiosne kilka mostow niepotrzebnych, bo rzeka obok plynie.W miescie trzeba dbac o regulacje ale regulacja kanalowa na calej dlugosci gwarantuje takie szopki, jak sa na Renie.K..a, to ja nie mam tytulu naukowego z przeplywow a wiem, co sie stanie, jak zlikwiduje sie starorzecza, tereny zalewowe i zrobi z rzeki kanal a ludzie z tytulami profesorskimi nie wiedza. Ile jeszcze lat bede musial powtarzac za Panem Jerzym: ...kocham ten kraj..tak, jak sie kocha syna debila...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 My teraz zbieramy żniwo radosnej działalności z ubiegłej epoki. Niestety proponowane aktualnie metody wołają o pomstę do nieba. Na regulację Wisły wydano majątek. Przy okazji zmeliorowano większość pól. Teraz woda opadowa spływa na 3, 4. Skutek to powodzie a po nich susze. Górna Wisła jest kompletnie nieżeglowna. Mam taki odcinek 2 km gdzie muszę wysiadać z łódki i ciągnąc ją aby go pokonać. Najlepszym wzmocnieniem brzegów są właśnie drzewa. Jak się je wytnie to wysoka woda wypłucze glebę i spłyci koryto. Trzeba będzie sypać nowe opaski i ostrogi. Mosty akurat nic nie maja tu do rzeczy, bo są potrzebne i trzeba je remontować. To co wycięto przy ich budowie wystarczy. Zamiast tych idiotycznych pozornych działań trzeba myśleć jak zatrzymywać wodę w glebie. To jedyne sensowne działania na wylewy i susze. Jak to robić wiadomo, bo już we Francji na podstawie starych map odtwarza się pierwotne oblicze rzekom. U nas niestety wielu śni się taki drugi Ren nad Wisłą. Kupa wydanej kasy ( = się bogaci znajomi) i zero skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Jak to zero skutku?Co roku wakacje na Antypodach, nowa fura,...,....Dalej nie ciagne, bo bede powtarzal post z gory i to swoj...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2006 To bardzo dobra wiadomość i mam nadzieję, że dbałość o przyrodę zwycięży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Ciekaw jestem ile w tym zmyłki dla hałaśliwych ekologów i nieświadomego społeczeństwa a ile prawdy?!? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Tak, ale miasto to miasto. Bulwary, kafejki...jak to zrobic, kiedy moze zalac? Nikt niczego sensownego nie postawi, tylko baraki jak te pod rurą co staly...Czy duza bylaby szkoda, gdyby w Warszawie rzeke uregulowac totalnie, a przed i za - nie? Plaza nad Sekwana owszem jest, ale nie przy Ile de France, tylko gdzies pod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Guzu
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3708160.html
Szykuja sie zmiany w krajobrazie
Guzu
p.s. glupota nieogarnieta
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi