wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wartoslaw Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Hmmm to faktycznie ciekawe...jak to tłumaczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Gwarancja 2lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Mam możliwość by odebrać silnik na miejscu i chciałbym go odpalić to chyba jasną sprawa...dla mnie trochę dziwne tym bardziej że to nie jest drobny zakup..chyba że obawiają się że może być coś nie tak a sprzedawca umywa ręce i odsyła do producenta.dziwna politykato nie dziwna polityka tylko naciąganie kupujących, Bo konsument ma prawo wybrać czy producent czy sprzedawca świadczy gwarancję, powiem więcej, to sprzedawca odpowiada za to co sprzedał bo to z nim zawarliśmy umowę kupna sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Zapewne tak, jednak znaleźć "igiełke" albo chociaż zadowalającą zazwyczaj kilkunastoletnią używkę nie mając pojęcia o silnikach nie jest łatwo, do tego mając ograniczony budżet. Dlatego rozważam rożne opcje a przy okazji zbieram opinie dla innych użytkowników PozrawiamMyślałem podobnie do Ciebie, więc kupiłem sea kinga nowego, po jakimś czasie go sprzedałem i kupiłem ponad 40 letniego Evinruda, możesz mi wierzyć, ten 40 letni Evinrude był x razy lepszy pod każdym względem niż ten nowy chinol. Z chinolem co chwila jakis kwiatek wyskakiwał. Mój Evinrud nie sprawił mi nigdy żadnego problemu. Fakt na początek musiałem przy nim trochę zrobić bo miał jedną usterkę związaną z przekładnią na śrubie, mianowicie by delikatnie uszczypany orzech i bieg wyrzucało ale po zrobieniu tego, przez 3 czy 4 lata pływania nie miałem najmniejszego problemu z silnikiem, po zimie zakładałem na gumiaka i palił od góra 2 szarpniącia, po zimie, bo gdy był na bieżąco pływany w sezonie to startował na ćwierć szarpnięcia. Edytowane 15 Czerwca 2018 przez Sołtys 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Znalazłem filmik na którym mamy porównanie Yamahy i prawie Yamahy.O ile z zewnątrz widać różnice to co już jest w środku i z czego zostało zrobione pozostaje zapewne tajemnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wartoslaw Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Po mimo za i więcej przeciw...kupiłem 13,5km 2T. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, solidnie wykonany. No taka prawie Yamaha Dziś krótkie 2h docieranie z gumiakiem pro marine 2,7m. Odpalił za pierwszym szarpnięciem, kopcił bo mieszanka przez pierwsze 10h 1;30 zalecana, a dałem ok 1;25 po godzinie pyrkania manetka troszkę za 1/3 i momentalnie piękny ślizg... z tym pontonem chyba nigdy się nie odważę jej odkręcić za połowę. Ale do łajby 350 i barka 330 we 2 osoby będzie w sam raz Zobaczymy jak dalej będzie się spisywał... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Poznań miasto doznań Graty za odwagę .Niech służy długo i bezproblemowo oraz przynosił wiele frajdy z użytkowania.Gdybyś mógł po jakimś czasie coś o nim napisać to by było fajnie bo zapewne nie tylko ja będę śledził ten wątek. Przy okazji , czy gwarancja wymusza zrobienie pierwszego przeglądu po iluś tam motogodzinach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wartoslaw Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Raczej nie wymusza, a zaleca tabela serwisowa. Nie ma teź prykasu robienia serwisu gdzieś konkretnie. Są tylko zaznaczone pozycje które można wykonać samemu, a które ma zrobić serwis. Pierwszy serwis zalecany po 20mtg, następny po 100. Czyli standard. Na pewno dam znać, jak się silnik sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 hej kupiłeś go z alledrogo czy z jakieś innej lokalizacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wartoslaw Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Olx, pogadałem przez tel, wysyłka za pobraniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robertd Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 jakie wrazenia ma ktos tego storma 7 km dwusow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 18 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) Ja wzialem 4suw 18KM, ciekaw jestem jak to wyjdzie z czasem, jak sie zepsuje po 7 latach to uznam to za amortyzacje kosztow ;]Pierwsze plywanie na poczatku wrzesnia bedzie, bo czekam na lodke to wtedy bede mogl cos wiecej napisac Edytowane 18 Lipca 2018 przez horac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jeżyna Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 ja się zastanawiam nad kupnem Storma 7KM 4suw.Też spostrzegłem że większość opinii (szczególnie negatywnych, ciekawe czemu) pochodzi od tych co osobiście nie posiadali takich silników.Sam miałem nówkę Seakinga 9,8KM 4suw i mogę go śmiało polecić. Używałem 6 sezonów dopóki mi go nie ukradli parę miechów temu.Z serwisem nie było żadnego problemu, części ponoć pasują od Yamahy. Piszę ponoć bo przez te 6 sezonów nie miałem awarii więc i części nie potrzebowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 kurcze teraz sa raty 0 procent na allegro ale widze że po 1 to te silniki troche podrożały a po 2 na nich nie ma rat 0 procent ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wartoslaw Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Pewnie będą coraz droższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 u chińczyków pełno takich silników, trzeba tylko wziąć na klatę ryzyko sprowadzenia, dlatego ten kto zamawia kontener i bierze na siebie ryzyko i serwis ma prawo zarabiaćhttps://www.alibaba.com/product-detail/SAIL-Outboard-motor-4-stroke-2_290027098.html?spm=a2700.7724857.normalList.34.39c177542vcVdthttps://www.alibaba.com/product-detail/YAMAHAs-design-engine-motor-4-stroke_60676993059.html?spm=a2700.7724857.normalList.125.39c177542vcVdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja jeszcze czekam na lodz, Storm 18KM 4suw stoi w pokoju i czeka na dotarcie Jesli bedzie chodzil jak moduly chinskie ESP8622 WiFi to nie widze problemu plywac z naklejka Storm ;] Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 jak Chińczycy kopiują Japońskie silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Przymierzam się do zakupu 7-konnego dwusuwa. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia dotykał, pływał etc... Silnik ma być jako dodatkowy przy RiverFoxie 420 podczas pływania po Wiśle Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wartoslaw Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Kup i wypróbuj sam, myślę że nie będziesz żałować. Ja ze swojego jestem zadowolony. Choć zawsze możesz sugerować się filmikiem powyzej i szukać kilkunasto letniej markowej używki... Masz dwa lata gwarancji, więc czego się wielce bać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hudy76 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Tak się składa że ja miałem Parsuna i tak jak pisałem nowy ok , ale używany nigdy. Poplywaj 10 lat o ile tyle wytrzyma to pogadamy o jakości chińskich silnikówJak wytrzyma 10, to te 250 PLN/rok przeżyję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1000 Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 tutaj mozna sobie obejrzec prace silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 invictus Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Mam Storma 8km 4t i z pontonem 380 Promarine Forsage i ze mną oraz ze sprzętem spinningowym na jeziorze osiagam prędkość 11km/h także szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Dla porównania: Mariner 9.9 (niby tylko 1.9 KM więcej) i Kolibri KM 360D ze mną (+- 85kg, w ciuchach koło 90) + bambetle (ciężarek 11 kg, paliwo 12 l, pierdoły, przynęty) na jeziorze 28-30 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Jak wytrzyma 10, to te 250 PLN/rok przeżyję. Nie wytrzyma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi