Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam możliwość by odebrać silnik na miejscu i chciałbym go odpalić to chyba jasną sprawa...dla mnie trochę dziwne tym bardziej że to nie jest drobny zakup..chyba że obawiają się że może być coś nie tak a sprzedawca umywa ręce i odsyła do producenta.dziwna polityka

to nie dziwna polityka tylko naciąganie kupujących, Bo konsument ma prawo wybrać czy producent czy sprzedawca świadczy gwarancję, powiem więcej, to sprzedawca odpowiada za to co sprzedał bo to z nim zawarliśmy umowę kupna sprzedaży

• 0

Zapewne tak, jednak znaleźć "igiełke" albo chociaż zadowalającą zazwyczaj kilkunastoletnią używkę nie mając pojęcia o silnikach nie jest łatwo, do tego mając ograniczony budżet. Dlatego rozważam rożne opcje a przy okazji zbieram opinie dla innych użytkowników :) Pozrawiam

Myślałem podobnie do Ciebie, więc kupiłem sea kinga nowego, po jakimś czasie go sprzedałem i kupiłem ponad 40 letniego Evinruda, możesz mi wierzyć, ten 40 letni Evinrude był x razy lepszy pod każdym względem niż ten nowy chinol. Z chinolem co chwila jakis kwiatek wyskakiwał. Mój Evinrud nie sprawił mi nigdy żadnego problemu. Fakt na początek musiałem przy nim trochę zrobić bo miał jedną usterkę związaną z przekładnią na śrubie, mianowicie by delikatnie uszczypany orzech i bieg wyrzucało ale po zrobieniu tego, przez 3 czy 4 lata pływania nie miałem najmniejszego problemu z silnikiem, po zimie zakładałem na gumiaka i palił od góra 2 szarpniącia, po zimie, bo gdy był na bieżąco pływany w sezonie to startował na ćwierć szarpnięcia.

Edytowane przez Sołtys
  • Like 2

• 0

Po mimo za i więcej przeciw...kupiłem 13,5km 2T. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, solidnie wykonany. No taka prawie Yamaha :lol: Dziś krótkie 2h docieranie z gumiakiem pro marine 2,7m. Odpalił za pierwszym szarpnięciem, kopcił bo mieszanka przez pierwsze 10h 1;30 zalecana, a dałem ok 1;25 :ph34r:  po godzinie pyrkania manetka troszkę za 1/3 i momentalnie piękny ślizg... z tym pontonem chyba nigdy się nie odważę jej odkręcić za połowę. Ale do łajby 350 i barka 330 we 2 osoby będzie w sam raz :D Zobaczymy jak dalej będzie się spisywał...

• Like 5

• 0

Poznań miasto doznań :)

Graty za odwagę .Niech służy długo i bezproblemowo oraz przynosił wiele frajdy z użytkowania.

Gdybyś mógł po jakimś czasie coś o nim napisać to by było fajnie bo zapewne nie tylko ja będę śledził ten wątek.

Przy okazji , czy gwarancja wymusza zrobienie pierwszego przeglądu po iluś tam motogodzinach?

• Like 1

• 0

Raczej nie wymusza, a zaleca tabela serwisowa. Nie ma teź prykasu robienia serwisu gdzieś konkretnie. Są tylko zaznaczone pozycje które można wykonać samemu, a które ma zrobić serwis. Pierwszy serwis zalecany po 20mtg, następny po 100. Czyli standard. Na pewno dam znać, jak się silnik sprawuje B)

• 0

ja się zastanawiam nad kupnem Storma 7KM 4suw.

Też spostrzegłem że większość opinii (szczególnie negatywnych, ciekawe czemu) pochodzi od tych co osobiście nie posiadali takich silników.

Sam miałem nówkę Seakinga 9,8KM 4suw i mogę go śmiało polecić. Używałem 6 sezonów dopóki mi go nie ukradli parę miechów temu.

Z serwisem nie było żadnego problemu, części ponoć pasują od Yamahy. Piszę ponoć bo przez te 6 sezonów nie miałem awarii więc i części nie potrzebowałem.

• Like 1

• 0

• 0

Kup i wypróbuj sam, myślę że nie będziesz żałować. Ja ze swojego jestem zadowolony. Choć zawsze możesz sugerować się filmikiem powyzej i szukać kilkunasto letniej markowej używki... Masz dwa lata gwarancji, więc czego się wielce bać?