wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Tak są tam kucyki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Kolega kupił odemnie Kolibri 280 ja śmigłem z 18 letnia Y 8KM. O zamówil Storma 7KM zobaczymy jak to będzie latać. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hudy76 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Dziś odpaliłem po zimowej przerwie Storma 7km. Załapał po trzecim szarpnięciu.W poprzednim roku miałem problemy z odpalaniem, równą pracą silnika, a nawet odmówieniem posłuszeństwa. Czyszczenie gaźnika i wypalanie paliwa rozwiązało wszystkie problemy. Może nie demon prędkości i nie gentleman kultury pracy (hałas i wibracje odczuwalne w dłoni trzymającej rumpel), ale spokojnie pozwalający się przemieszczać. https://www.youtube.com/watch?v=wfRWolgTcZI Edytowane 29 Marca 2019 przez Koincydencja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robertd Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 ile idzie ??samemu na pontonie mam taki sam silnik kupiony na jesieni w tym roku jeszcze nie palilem go bo nie mam jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hudy76 Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 W tamtym roku gps z telefonu pokazywał mi 23-24 km/h. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 v3ctor Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Wczoraj zataszczyłem do domu nowiutkiego Storma T13.5 Pierwsze wrażenie po wyjęciu z kartonu dobre, a w sobotę ruszam na pierwsze testy Koledzy użytkownicy Stormów, podzielcie się wiedzą na co uważać podczas eksploatacji tych silników, jakie mieliście z nimi problemy itp. Jak docieraliście swoje silniki? Z rozmowy ze sprzedawcą wynika, że te silniki są wstępnie dotarte i jedyne zalecenie jakie otrzymałem to pływanie przez pierwsze 10 godzin na mieszance 1:30 i wymianie oleju w spodzinie po tym czasie. Za wszelakie wskazówki wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 To 2T? Ile taki motorek kosztował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 To 2T? Ile taki motorek kosztował?http://bezwiosel.pl/3-silniki-spalinowe?q=Kategorie-2T+Dwusuwowe+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacek-73 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 M@rcin jeżeli piszesz w tym wątku to pewnie już go prześledziłeś , ale z tego co wyczytałem kategorycznie nie odpalaj na sucho , a nawet w wodzie uważnie kontroluj wypływ wody . Zdażyło się to komuś z forum , że stopił impeler wraz z obudową podczas pierwszej przejażdżki ( brak posmarowanej ośki wirnika przy montażu ) . Jak już go ogarniesz to poproszę o info na forum jak się sprawuje itp.Dodatkowo mam pytanie odnośnie kg. ile waży z płynami ? I gdzie ? Bo były podane różne ceny i wagi (Alledrogo ,strona www. przedstawiciela , czy osobiście w Markuszowie ) Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 v3ctor Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 (edytowane) M@rcin jeżeli piszesz w tym wątku to pewnie już go prześledziłeś , ale z tego co wyczytałem kategorycznie nie odpalaj na sucho , a nawet w wodzie uważnie kontroluj wypływ wody .Zdażyło się to komuś z forum , że stopił impeler wraz z obudową podczas pierwszej przejażdżki ( brak posmarowanej ośki wirnika przy montażu ) .Jak już go ogarniesz to poproszę o info na forum jak się sprawuje itp.Dodatkowo mam pytanie odnośnie kg. ile waży z płynami ?I gdzie ? Bo były podane różne ceny i wagi (Alledrogo ,strona www. przedstawiciela , czy osobiście w Markuszowie ) Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka Wątek przerobiłem cały Co do odpalania, nie planuję odpalania silnika na sucho Jeśli zaś chodzi o stopioną pompę wody, to z tego co pamiętam, problem był z modelem 12 km 4T. Waga podawana przez producenta to 37 kg (płynów jest w nim niewiele bo tylko olej w spodzinie).Motorek kupiłem przez Alledrogo od przedstawiciela w cenie 4399 PLN. Podzielę się jeszcze jedną informacją uzyskaną bezpośrednio u źródła. Otóż podobno czarne modele T13.5 mają mieć 18 km. Taką informację dostałem rozmawiając wczoraj z jednym z pracowników sklepu bezwioseł. Edytowane 30 Maja 2019 przez M@rcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Wczoraj zataszczyłem do domu nowiutkiego Storma T13.5 Pierwsze wrażenie po wyjęciu z kartonu dobre, a w sobotę ruszam na pierwsze testy Koledzy użytkownicy Stormów, podzielcie się wiedzą na co uważać podczas eksploatacji tych silników, jakie mieliście z nimi problemy itp. Jak docieraliście swoje silniki? Z rozmowy ze sprzedawcą wynika, że te silniki są wstępnie dotarte i jedyne zalecenie jakie otrzymałem to pływanie przez pierwsze 10 godzin na mieszance 1:30 i wymianie oleju w spodzinie po tym czasie. Za wszelakie wskazówki wielkie dzięki! Gratuluje - jak będziesz chciał potestować to wiesz gdzie dzwonić [emoji3][emoji12]Slip w Topolinie naprawiony Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 v3ctor Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Gratuluje - jak będziesz chciał potestować to wiesz gdzie dzwonić [emoji3][emoji12]Slip w Topolinie naprawiony Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNo to trzeba będzie się tam znów wybrać Pawęż da radę temu silnikowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Wątek przerobiłem cały Co do odpalania, nie planuję odpalania silnika na sucho Jeśli zaś chodzi o stopioną pompę wody, to z tego co pamiętam, problem był z modelem 12 km 4T. Waga podawana przez producenta to 37 kg (płynów jest w nim niewiele bo tylko olej w spodzinie).Motorek kupiłem przez Alledrogo od przedstawiciela w cenie 4399 PLN. Podzielę się jeszcze jedną informacją uzyskaną bezpośrednio u źródła. Otóż podobno czarne modele T13.5 mają mieć 18 km. Taką informację dostałem rozmawiając wczoraj z jednym z pracowników sklepu bezwioseł.Cuda Panie z tymi chińczykami. Suzuki przy większej pojemności 284 cm3 ma tylko 15 HP a tutaj z 246 cm3 wycisnęli 18 HP. Może turbo jest ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacek-73 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Wątek przerobiłem cały Co do odpalania, nie planuję odpalania silnika na sucho Jeśli zaś chodzi o stopioną pompę wody, to z tego co pamiętam, problem był z modelem 12 km 4T. Waga podawana przez producenta to 37 kg (płynów jest w nim niewiele bo tylko olej w spodzinie).Motorek kupiłem przez Alledrogo od przedstawiciela w cenie 4399 PLN. Podzielę się jeszcze jedną informacją uzyskaną bezpośrednio u źródła. Otóż podobno czarne modele T13.5 mają mieć 18 km. Taką informację dostałem rozmawiając wczoraj z jednym z pracowników sklepu bezwioseł.Natomiast ja słyszałem , że te 13.5 KM mają niby 15 KM ( na brak patentu ) , a ile jest w tym prawdy to nikt nie wie . Jest jeszcze za mało użytkowników , a trzeba by było podpiąć 15 i 18 pod tą samą łódkę , aby się przekonać . Sam mam na niego chrapkę i gdyby faktycznie ktoś sprawdził , że on ma 18 ĶM to by była rewelka w tej cenie . Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Cuda Panie z tymi chińczykami. Suzuki przy większej pojemności 284 cm3 ma tylko 15 HP a tutaj z 246 cm3 wycisnęli 18 HP. Może turbo jest ? A gdzie mierzą moc na śrubę czy silniku?Może chińczycy idą w stronę mocy. Jakością nie wygrają to dołożą 5 kucy i juz lepiej kupującemu na sercu. Pojemność nie jest w dzisiejszych czasach wyznacznikiem mocy. Jak w autach jeden ma V8 z 250 kucy inny jeździ 1.4 twin turbo 210KM. .. A z trwałością... Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukk Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Od zeszłego roku też posiadam Storma 7KM 2T i naprawdę zachowuje się nieźle. Samemu ok, 24km/h w pontonie 3.3m. Po zimowaniu na linii paliwowej zapalił dosłownie za 2 szarpnięciem W zeszłym sezonie raz zdarzył mi się problem z salaniem silniczka przy odpalaniu, ale po oczyszczeniu świecy ładnie odpalił. Poza tym praktycznie bez problemów w przyszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robertd Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 tez mam stoma 7km 2t i jak narazie plywa to ,jeszcze rok poplywam jesli bedzie ok to ten sprzedam i kupie wiekszy ten 13,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Godski, yamaha ma 15hp z 246cm. Nie sądzę, żeby chińczycy byli w stanie ulepszyć tą konstrukcję aż w taki sposób, ale te 15HP jest realnie. Moc silnika zaburtowego obecnie podaje się na wale śruby/pompie. Między innymi dlatego strugi przy bloku od normalnego 50HP mają podawane 35hp. 15hp traci się na pompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Godski, yamaha ma 15hp z 246cm. Nie sądzę, żeby chińczycy byli w stanie ulepszyć tą konstrukcję aż w taki sposób, ale te 15HP jest realnie. Moc silnika zaburtowego obecnie podaje się na wale śruby/pompie. Między innymi dlatego strugi przy bloku od normalnego 50HP mają podawane 35hp. 15hp traci się na pompie.Pawel, znasz jakiś serwis w Mazowieckim, który podejmie się serwisowania „czajników”?Jak @M@rcin będzie zadowolony to może i ja zakupie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Ja mam ponton 380cm 12.5' 15 do wywozenia przynent i doplywania do lodki prawie 200 kg ja bateria paliwo kotwica 40km/h jak nie ma wiatru i duzej fali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Pawel, znasz jakiś serwis w Mazowieckim, który podejmie się serwisowania „czajników”?Jak @M@rcin będzie zadowolony to może i ja zakupie Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkSądzę, że każdy w miarę rozgarnięty serwisant to zrobi. Przecież to nie TLDI na wtrysku bezpośrednim. Serwisu firmowego raczej nie ma. Chociaż serwis podstawowy warto robić samemu. Żadna filozofia. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 v3ctor Opublikowano 2 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 (edytowane) Pierwsze 3h przepływane. Storm T13.5, na pokładzie 2 osoby plus graty, ponton zaczyna slizgac się od 1/3 manetki. Prędkość max 32 km/h. Motorek po wyjęciu z kartonu zaglądał za trzecim szarpnięciem. Na chwilę obecną banan na ryju cały czas. Edytowane 2 Czerwca 2019 przez M@rcin. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukk Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Ciekawie byłoby zobaczyć porównanie T13.5 i T18, czy one faktycznie się różnią czymś jeszcze poza naklejką Pytałem kiedyś sklep skąd różnica w mocy między T15 i T18, skoro na papierze się nie różnią (te same pojemności, te same obroty, te same przełożenia spodziny...). Nie bardzo byli w stanie konkretnie odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pabik Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Może inne śruby stosują i jest różnica w prędkości a nie w mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Dzisiejsze pływanie z żoną. Silnik Storm 7km 2t, ponton Kolibri 330 PP z pseudo kilem po 41 km spalił mi lekko ponad 6 litrów. W 80% prędkości 17-20 km/h 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi