wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 M@rcin - pływałeś w ten weekend? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Kolego a jak zachowuje się podłoga w twoim 330pp po dołożeniu kila? Mam taki sam ponton i stoję przed wyborem silnika spalinowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Trochę fale rozbija, ale na pewno nie tak jak łódka. Wcześniej było gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hudy76 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Tak się składa że ja miałem Parsuna i tak jak pisałem nowy ok , ale używany nigdy. Poplywaj 10 lat o ile tyle wytrzyma to pogadamy o jakości chińskich silnikówW sumie to miałem to napisać w innym wątku. Dzisiaj miałem okazję oglądać ćwiczenia Straży Pożarnej na miejskim zalewie. Do pontonu podpięty był 10-cio letni 4-ro suwowy Parsun 9.8 km. Niestety strażacy nie byli w stanie odpowiedzieć mi ile godzin przepracował. Ale za to dowiedziałem się, że był wykorzystywany do walki z powodzią w 2010 w Wilkowie (lubelskie). Po zwodowaniu jednostki odpalił za pierwszym razem. Silnik pracuje bardzo cicho zarówno na wolnych jak i wysokich obrotach. Ponton Kolibri (min 330) z dwiema osobami momentalnie wchodził w ślizg. Jak dla mnie bardzo interesująca propozycja od pływania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Jedyny problem to ze 4-suwowy 9.8 Parsuna to 50kg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zandermafija Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Pływał może ktoś na Kolibri KM280-300PP z stormem 6km? Jeśli tak jakie były prędkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 7 km z pontonem 330 PP sam do 25 km/h, z żoną do 20 km/h Sam Z żoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Podłoga w Twoim 330pp mocno w ślizgu "wychodzi do góry"? Faluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Podłoga w Twoim 330pp mocno w ślizgu "wychodzi do góry"? Faluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Czasem się zdarzy, ale nie często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz! Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Warto zakupić najmniejszy silnik dwusuwowy 3,5 km ? Ktoś posiada i może napisać jak z pracą tego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sez Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Znajomy kupił do swojego pontonu 320cm ponad rok temu 3.5km i jak do tej pory bez żadnej awarii czy "zawiechy". Z plusów na pewno cena - lekko ponad tysiak za nowy silnik. Waga - przy pierwszym odpaleniu prawie wrzuciłem silnik z pawęży na przód pontonu.Z minusów to pływając na 2.5km czterosuwowej yamaszce mamy podobne osiągi jak na stormie 3.5. Detale typu "min" to największa moc, "max" to najmniejsza - pewnie chińczykowi przykręciło się pokrętło na odwrót No i po pierwszym pływaniu miałem wrażenie lekkiej "plastikowatości" wykończenia, ale jak popływałem na w/w yamaszce to w sumie było podobnie.Z miejsca na miejsce pcha, chodzi cicho i równo. Edytowane 11 Czerwca 2019 przez sez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz! Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Dziękuję za wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pablo_NL Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Pytanie do znawców tematu:Czy Storm F4 i Kolibri KM-300 pp pozwoli na ślizg przy jednej osobie z małym szpejem? Pływanie po kanałach, żwirowniach i polderach. Czasami dłuższa wycieczka w dwie osoby typowo rekreacyjna i powolna, czasami jednak trzeba przycisnąć przy powrocie z łowiska w pojedynkę. Niestety nie mogę przypiąć 6km, kara za przekroczenie 20 km/h bez patentu jest bardzo dotkliwa (kolega zabulił 750 euro... za 32 km/h) a kontrole dość częste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robertd Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 nie wejdzie w slizg moim zdaniem ,roche zanizone te konie sa w tych stormach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pablo_NL Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Ale chyba, czy z pewnością? Czy ktoś ma ten silnik powieszony na Kolibri 300 pp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pablo_NL Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Analogiczny temat w sprawie ślizgu i nie przekraczania prędkości ok. 20 km/h. Właśnie się dowiedziałem, że kolega z teamu zakupił nową łódź Wigry 355 w podstawowej wersji. Jaki Storm tutaj zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Najmocniejszy jaki przewidział producent. To chyba 15kw ma Wigry czyli 18KM bo 20KM nie widzialem w ofercie Storma w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Pytanie do znawców tematu:Czy Storm F4 i Kolibri KM-300 pp pozwoli na ślizg przy jednej osobie z małym szpejem? Pływanie po kanałach, żwirowniach i polderach. Czasami dłuższa wycieczka w dwie osoby typowo rekreacyjna i powolna, czasami jednak trzeba przycisnąć przy powrocie z łowiska w pojedynkę. Niestety nie mogę przypiąć 6km, kara za przekroczenie 20 km/h bez patentu jest bardzo dotkliwa (kolega zabulił 750 euro... za 32 km/h) a kontrole dość częste.Patent zrób ,teraz kursów weekendowych od groma,zdaje 99 % uczestników. Finalnie pewnie z przejazdami do kraju taniej wyjdzie jak wysoka kara . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Z pontonem 330 "leci" 11 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pablo_NL Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Patent zrób ,teraz kursów weekendowych od groma,zdaje 99 % uczestników. Finalnie pewnie z przejazdami do kraju taniej wyjdzie jak wysoka kara . Uhm, tyle że nie honorują tutaj "obcych" patentów (po 3 miesiącach traci ważność, w tym czasie jednostka musi mieć banderę itd), a zrobienie holenderskiego patentu graniczy z cudem dla kogoś, kto się tutaj nie urodził...Niestety to nie prawo jazdy, które wymienia się prawie od ręki za drobną opłatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 ISSA Inland Power Yacht Skipper zrobisz w Polsce, sprawdź tylko czy na pewno honorowany w Hollandii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pablo_NL Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Podzwoniłem i się dowiedziałem, że na ISSA wydanym w innym kraju można pływać "okazjonalnie i turystycznie" z pewnymi ograniczeniami. Jednak mnie, jako rezydenta i tak obowiązuje ISSA holenderskie (minimum tutejsze to: KVB1). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kocur Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Witam zastanawiam się czy na tablicy znamionowej silnika storm 13,5km jest podana moc 13,5 czy morze 15? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi