wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 (edytowane) Leszku, mam storma 13,5 kolor srebny bo w sumie taki chciałem ale teraz patrząc na specyfikację tych 13,5 tokolor srebny - Śruba napędowa: tak, 3-9 1/4"x8" a czarny - Śruba napędowa: tak, 3-9 1/4"x9" No i teraz sam nie wiem jaką mamy różnicę. w/g słów sprzedającego czarny to 18 KM z etykietą 13,5 KM a szary to rzeczywiste 13,5Zobacz jak wyglądało moje pudełko A tak wyglada tabliczka znamionowa silnika Edytowane 24 Września 2019 przez Czechofil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Pokićkałeś z przełożeniem @Czechofil? Ja znalazłem takie info, że przełożenie jest takie w 15 2t (27/13 czyli 2.08 ) czyli takie jak w yamaha 2t lub np honda 4t to vmax z 6% uślizgiem wynosi 21mph czyli 34-35 km/h Jeśli zaś, info z sieci jest z błędem i faktycznie ma 23/13 = 1.78 to wówczas vmax -6% uślizgu = 25mph = 40 km/h Tak masz rację przełożenie to 27/13, napisałem z błędem ale dobrze policzyłem. Przy 27/13 z 5'500 obr silnika wychodzi 2'648 obr śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 w/g słów sprzedającego czarny to 18 KM z etykietą 13,5 KM a szary to rzeczywiste 13,5Zobacz jak wyglądało moje pudełko A tak wyglada tabliczka znamionowa silnikaMi sprzedawca powiedział ,że 13.5 KM jest oznakowany ( tabliczka i naklejki na czapie) po to aby można było pływać bez patentu ale w rzeczywistości jest to 15 KM. Mi chodziło o śrubę napędową bo są dostępne dwa rodzaje zarówno w silnikach ( tak samo oznakowanych mocą ) jak i również są one do kupienia osobno, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rasstaman Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Czy ktoś z was już wysyłał silnik na serwis gwarancyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 A jest gwarancja na storma?jak cos to ile kurier do Chin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 A jest gwarancja na storma?jak cos to ile kurier do Chin?Oczywiście że jest. 24 miesiące dla indywidualnego a 12 dla firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Mam pytanie o pojemność silnika i rodzaj śruby w silnikach 2T 13,5 KM. Czy w wersji grafitowej ala Yamacha i czarnej pojemność skokowa i śruba są identyczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rasstaman Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Gwarancja 24 miechy pod warunkiem że silnik przejdzie płatny serwis gwarancyjny pod Lublinem. Pytam czy ktoś z was już wysyłał, co tam z silniczkiem robią. Jeśli chodzi o Chiny to jak najbardziej są Stormy pod oryginalną nazwą Hangkai, ale cena nie wiele niższa za to wysyłka tysiąc pincet ???? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukk Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Dla Storma 7KM 2T nie było w instrukcji żadnych informacji o koniecznym przeglądzie dla zachowania gwarancji. Gdy zdarzył się problem (cieknący zaworek paliwa) to nakręciłem krótki filmik pokazujący problem, a sklep od razu podesłał nowy zawór na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 compi Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 (edytowane) Coś takiego znalazłem na końcu opisu. Kolekcjonerski i do wyścigów. Jakiś haczyk? Edytowane 12 Października 2019 przez compi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Coś takiego znalazłem na końcu opisu. Kolekcjonerski i do wyścigów. Jakiś haczyk?Omijają zakaz sprzedaży nowych 2T w UE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 compi Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Tak , doczytałem w środku wątku. Czytam dalej, może wyścigowe zalety znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rasstaman Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 To co ja zrobię, jak kontrola z komisji UE złapie mnie na wodzie z moim skromnym 4 konnym? Jak się wytłumaczę że to wyścigowe cacko ??? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 To co ja zrobię, jak kontrola z komisji UE złapie mnie na wodzie z moim skromnym 4 konnym? Jak się wytłumaczę że to wyścigowe cacko ??? Te przepisy dotyczą importerów, nie użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Czemu nikt nie importuje Suzi 15KM 2T... :/ Nie chciał bym dawać komuś na gębę 8000 żeby mi od wujka Łukaszenki przywoził. Wolał bym przez firmę/allegro itp. Zawsze to jakieś zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 A jest gwarancja na storma?jak cos to ile kurier do Chin?Podobno taniej jak wysyłka Yamahy czy innego Tohatsu na serwis do Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Generalnie mocno zastanawiam się nad zakupem takiego 13,5 KM ale jedno mnie mocno powstrzymuje. Co z częściami zamiennymi będzie jak sprzedawca zniknie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hudy76 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 (edytowane) A czy to nie są kopie Yamahy? Coś mi się tak obiło o uszy, że części są kompatybilne. Edytowane 13 Października 2019 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Generalnie mocno zastanawiam się nad zakupem takiego 13,5 KM ale jedno mnie mocno powstrzymuje. Co z częściami zamiennymi będzie jak sprzedawca zniknie ???myślę że jak coś w tym silniku walnie to nie będzie co naprawiać trza kupić drugi nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sina2 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 raczej nie tylko długo trwa, ja kupowałem silnik bezposrednio z chin i dostałem tez cennik części zamiennych, to opłacałoby sie naprawiać, cena wszystkich części do główki i stopy to wyszło około 300 $ przy cenie silnika 750 $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rasstaman Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Te przepisy dotyczą importerów, nie użytkowników.Ryszardzie - żartowałem, wiem że to bramka dla importerów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukk Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Ryszardzie - żartowałem, wiem że to bramka dla importerówżart żartem, ale kolejny może być zakaz użytkowania. Nie wiadomo co UE wymyśli. Generalnie mocno zastanawiam się nad zakupem takiego 13,5 KM ale jedno mnie mocno powstrzymuje. Co z częściami zamiennymi będzie jak sprzedawca zniknie ???Kopia Yamahy, więc z częściami nie ma problemu. Czy sklep działa czy nie to tanie części bezpośrednio od Chińczyka można kupić na Ali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 żart żartem, ale kolejny może być zakaz użytkowania. Nie wiadomo co UE wymyśli. Kopia Yamahy, więc z częściami nie ma problemu. Czy sklep działa czy nie to tanie części bezpośrednio od Chińczyka można kupić na Ali. Masz link do tego sprzedawcy? Na 100% pasują do Stormów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukk Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 To już trzeba by poszukać pod konkretną część, ale np. tu https://www.aliexpress.com/store/5109100?spm=a2g0o.detail.1000008.3.977482d3MzibLo widzę że mają części do tego silnika. Gdybyś zapytał o rysunek złożeniowy to powinni podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Storm to parsun wiec wiekszosc czesci pasuje od Yamaha ruscy przy remontach urzywaja yamachowskie podzespoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi