Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Leszku, mam storma 13,5 kolor srebny bo w sumie taki chciałem ale teraz patrząc na specyfikację tych 13,5 to

kolor srebny - Śruba napędowa: tak, 3-9 1/4"x8"

a czarny - Śruba napędowa: tak, 3-9 1/4"x9"

No i teraz sam nie wiem jaką mamy różnicę.

w/g słów sprzedającego czarny to 18 KM z etykietą 13,5 KM a szary to rzeczywiste 13,5

Zobacz jak wyglądało moje pudełko

e1f1099fc751bc8627c1683dcffea9db.jpg

A tak wyglada tabliczka znamionowa silnika

ef7d447fdf73377f08712c5a9d461a46.jpg

Edytowane przez Czechofil

• 0

Pokićkałeś z przełożeniem @Czechofil?

Ja znalazłem takie info, że przełożenie jest takie w 15 2t (27/13 czyli 2.08 ) czyli takie jak w yamaha 2t lub np honda 4t to vmax z 6% uślizgiem wynosi 21mph czyli 34-35 km/h

Jeśli zaś, info z sieci jest z błędem i faktycznie ma 23/13 = 1.78 to wówczas vmax -6% uślizgu = 25mph = 40 km/h

Tak masz rację przełożenie to 27/13,  napisałem z błędem ale dobrze policzyłem. Przy 27/13 z 5'500 obr silnika wychodzi 2'648 obr śruby

• 0

w/g słów sprzedającego czarny to 18 KM z etykietą 13,5 KM a szary to rzeczywiste 13,5

Zobacz jak wyglądało moje pudełko

e1f1099fc751bc8627c1683dcffea9db.jpg

A tak wyglada tabliczka znamionowa silnika

ef7d447fdf73377f08712c5a9d461a46.jpg

Mi sprzedawca powiedział ,że 13.5 KM jest oznakowany ( tabliczka i naklejki na czapie) po to aby można było pływać bez patentu ale w rzeczywistości  jest to 15 KM.

Mi chodziło o śrubę napędową bo są dostępne dwa rodzaje zarówno w silnikach ( tak samo oznakowanych mocą ) jak i również są one do kupienia osobno, 

• 0

Gwarancja 24 miechy pod warunkiem że silnik przejdzie płatny serwis gwarancyjny pod Lublinem. Pytam czy ktoś z was już wysyłał, co tam z silniczkiem robią. Jeśli chodzi o Chiny to jak najbardziej są Stormy pod oryginalną nazwą Hangkai, ale cena nie wiele niższa za to wysyłka tysiąc pincet ???? ????

• 0

Dla Storma 7KM 2T nie było w instrukcji żadnych informacji o koniecznym przeglądzie dla zachowania gwarancji. Gdy zdarzył się problem (cieknący zaworek paliwa) to nakręciłem krótki filmik pokazujący problem, a sklep od razu podesłał nowy zawór na wymianę.

• 0

Ryszardzie - żartowałem, wiem że to bramka dla importerów

żart żartem, ale kolejny może być zakaz użytkowania. Nie wiadomo co UE wymyśli. 

Generalnie mocno zastanawiam się nad zakupem takiego 13,5 KM ale jedno mnie mocno powstrzymuje. Co z częściami zamiennymi będzie jak sprzedawca zniknie ???

Kopia Yamahy, więc z częściami nie ma problemu. Czy sklep działa czy nie to tanie części bezpośrednio od Chińczyka można kupić na Ali. 

• 0

żart żartem, ale kolejny może być zakaz użytkowania. Nie wiadomo co UE wymyśli. 

Kopia Yamahy, więc z częściami nie ma problemu. Czy sklep działa czy nie to tanie części bezpośrednio od Chińczyka można kupić na Ali. 

Masz link do tego sprzedawcy? Na 100% pasują do Stormów?

• 0

To już trzeba by poszukać pod konkretną część, ale np.  tu https://www.aliexpress.com/store/5109100?spm=a2g0o.detail.1000008.3.977482d3MzibLo widzę że mają części do tego silnika. Gdybyś zapytał o rysunek złożeniowy to powinni podesłać.