wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 v3ctor Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Storm to parsun wiec wiekszosc czesci pasuje od Yamaha ruscy przy remontach urzywaja yamachowskie podzespoly Storm to nie Parsun tylko Aiqidi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Ok jak zwal tak zwal sa to kopie yamahy lub tohatsu ruscy urzywaja orginalnych czesci do remontow lub chinskich w zaleznosci od dostepu lub czasu oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 compi Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 2-takt 13,5KM waży 38kg 4600zł4-takt 12KM waży 41 kg 5900złWaga pierwszego chyba cokolwiek spora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) Panowie przewertowałem 17 stron i mało opini o stormie 3.5km albo 4km pierwszy sto dwusów. Ktoś używa jakieś wielkie róznice w spalaniu i osiągach bo róznica w cenie 1000zł. Chodzi mi o silnik do łodki max 3.3m waga 80kg lub ponton 3.6m dobra widziałem filmik na YT 3.5km chodzi jak motokosa Edytowane 20 Października 2019 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rasstaman Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Panowie przewertowałem 17 stron i mało opini o stormie 3.5km albo 4km pierwszy sto dwusów. Ktoś używa jakieś wielkie róznice w spalaniu i osiągach bo róznica w cenie 1000zł. Chodzi mi o silnik do łodki max 3.3m waga 80kg lub ponton 3.6m dobra widziałem filmik na YT 3.5km chodzi jak motokosa Mam Storma 4 (dwusów) i chwalę, w tym sezonie mnie nie zawiódł, wymieniłem świecę na irydową i poprostu działa, pływam często, min. 2-3 razy w tygodniu po rzece i poprostu działa. Nie jest demonem prędkości, ale za tę pieniądze wygodny, lekki, i mało pali. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 przy czym ten silnik pływa ? nie miałeś rozkminy czy nie lepiej wziąść 6km dwusów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 a czym się różnią te stormy między kolorami silnika ? jest Storm 6km 2suw kolor szaryna ich stronie firmowej a na aledrogo jest Storm 6km 2suw kolor czarny. Ktoś wie o co kaman ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 compi Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Zalobbuję i podpowiem, że na magazynie są już ostatnie sztuki 9.8 i 9.9 KM. Różnią się kolorem pokrywy i ceną. Dosyć znacznie. Ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Mam pytanie do speców od silników storm 6km 2takt ma pojemność 103cm a storm 6km 4takt ma pojemność 125cm. Dlaczego tak jest ? Czy ta sama deklarowana moc silnika 6k przez różnice ich pojemności będzię się na coś przekładać ? (prędkość, hałas, zużycie paliwa?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Mam pytanie do speców od silników storm 6km 2takt ma pojemność 103cm a storm 6km 4takt ma pojemność 125cm. Dlaczego tak jest ? Czy ta sama deklarowana moc silnika 6k przez różnice ich pojemności będzię się na coś przekładać ? (prędkość, hałas, zużycie paliwa?).Hałas na bank. 4T będzie cichszy i mniej paliwożerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Mam pytanie do speców od silników storm 6km 2takt ma pojemność 103cm a storm 6km 4takt ma pojemność 125cm. Dlaczego tak jest ? Czy ta sama deklarowana moc silnika 6k przez różnice ich pojemności będzię się na coś przekładać ? (prędkość, hałas, zużycie paliwa?).Dwu-suwy i Czetro-suwy to silniki o zupełnie innych konstrukcjach i częściowo zasadzie działania i nie można ich porównywać 1:1. Generalnie:2-suwya) są lżejsze i mniej skomplikowane nie maja miski olejowej ani filtra ( olej leje się do paliwa) i nie wymagają corocznego serwisuc) głowica ma inną konstrukcję bo nie ma zaworówd) mają mocniejszy dół i szybciej wchodzą na obrotye) palą zdecydowanie więcej przy małych obrotach gdyż cześć paliwa jest wyrzucana ze spalinami a nie spalanaf) są głośniejsze i bardziej dymią bo z paliwem jest spalany olej 4-suwya) są zdecydowanie cięższe dla porównywalnej mocy mają mniejsza dynamikę bo w dolnym zakresie obrotów mają niższy moment obrotowyc) są cichsze a ich praca jest bardziej stabilnad) należy je zawsze kłaść i przewozić zgodnie z instrukcja w przeciwnym wypadku wyleje się olej z miski olejowej i wszystko zapaskudzie) są bardziej ekologiczne i bardziej przyjazne środowisku To tak na szybko co mi przyszło do głowy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Dwusuw ma dwa razy więcej cykli spalania niż czterosów i pojemność może być mniejsza. Dlatego zazwyczaj są lżejsze - mniejszy blok. Zresztą stąd wzięła się nazwa - jedno spalanie na dwa suwy tłoka, w czterosuwie jedno spalenie na cztery suwy tłoka. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 no i wysprzedali się z alledrogo nic już nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Firma przeprowadza zmiany na allegro i wszystkie produkty bedą znów dostępne 05.11.2019.Tak przynajmniej piszą na Facebooku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Firma przeprowadza zmiany na allegro i wszystkie produkty bedą znów dostępne 05.11.2019.Tak przynajmniej piszą na Facebooku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Mam pytanie o pojemność silnika i rodzaj śruby w silnikach 2T 13,5 KM. Czy w wersji grafitowej ala Yamacha i czarnej pojemność skokowa i śruba są identyczne ?W moim 2T 13,5 KM poj. 246ccm , ala Yamaha jest taka śruba no i wysprzedali się z alledrogo nic już nie ma Mają jeszcze swoją stronę www..... Takie małe info. W tej chwili mój czajnik ma nalatane 650 kilometrów i jak na razie wszystko jest ok.Pali od strzała i nic nie cieknie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Chińskie zamienniki śrub Yamaha mają bardzo kruchą powłokę lakierniczą , w przeciwieństwie do oryginału nie ściera się lakier a odpada płatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Chińskie zamienniki śrub Yamaha mają bardzo kruchą powłokę lakierniczą , w przeciwieństwie do oryginału nie ściera się lakier a odpada płatamiPo jakim przebiegu są te objawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 W moim 2T 13,5 KM poj. 246ccm , ala Yamaha jest taka śruba sruba 2t 13,5.jpg Mają jeszcze swoją stronę www..... Takie małe info. W tej chwili mój czajnik ma nalatane 650 kilometrów i jak na razie wszystko jest ok.Pali od strzała i nic nie cieknie Grafit czy czarny ? Przy czym śmiga i jakie prędkości uzyskujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Grafit czy czarny ? Przy czym śmiga i jakie prędkości uzyskujesz?Kolor grafitowy. Reszta w poście #96 http://jerkbait.pl/topic/110911-silniki-storm/page-5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Po jakim przebiegu są te objawy ?Kilka wypadów nad Wisłę myślę że 100km zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Śruby są montowane losowo.Jeden dostanie ten silnik z 8 a drugi może dostać 9 lub 11 kwestia szczęścia.Tego się dowiedziałem od sprzedawcy jak swój kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Śruby są montowane losowo.Jeden dostanie ten silnik z 8 a drugi może dostać 9 lub 11 kwestia szczęścia.Tego się dowiedziałem od sprzedawcy jak swój kupowałem.Najlepsza do 13,5 2T pewnie taka jak u Marasa czyli 9 1/4 x 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Śruba 11 jest jak dla mnie najlepsza.Mierzyłem obroty silnika i przy tej śrubie silnik jest odpowiednio obciążony i nie ma strat na mocy.Ale to trzeba samemu zmierzyć bo pewnie przy innych łodziach czy pontonach może będzie potrzebny inny skok śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 compi Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 To zdradź parametry swojego pływadła jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi