wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Trochę studzi takie zużycie paliwa moją ochotę na ten silnik, więc już 2 wady:wagazużycie paliwaA Yamaha 15 KM 2 T to jaką ma wagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rasstaman Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 A Yamaha 15 KM 2 T to jaką ma wagę ?Nie mam pojęcia ????, ale jeszcze raz powtarzam, nie jestem fanbojem Yamahy, jeśli już to Kawasaki ????. A szukam ideału w temacie silnika do mojego pontonu, a Stormy są blisko tego przynajmniej jeśli chodzi o cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 A Yamaha 15 KM 2 T to jaką ma wagę ? 36kg, najlżejsza wersja z krótką stopą (sucha, bez oleju w spodzinie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Z nowych markowych silników najlżejsze 2T 15 km to Suzuki 33 kg - pojemność skokowa 284 cm3 . Jest jeszcze Selva Naxos 15KM o pojemności skokowej 260 cm3 - 30 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukk Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) potwierdzam, właśnie w tym roku wymieniłem Storma 7KM na Selvę Naxos, szukając czegoś mocniejszego ale lekkiego.Niestety przy Stormach trochę łatwiej z dostępnością części Edytowane 19 Listopada 2019 przez lukk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 potwierdzam, właśnie w tym roku wymieniłem Storma 7KM na Selvę Naxos, szukając czegoś mocniejszego ale lekkiego. Niestety przy Stormach trochę łatwiej z dostępnością części Brałeś nową? Trochę jak dinozaur wygląda i kłopot przy odsprzedaży ale aktualnie w Czechach dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Miałem naxosa 9.9, to samo co 15.Dobry silnik, porządnie wykonany.Nigdy nie zawiódł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Mam Nexos 15, solidny silnik na licencji Yamahy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Wolf Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Mam 7KM 2t. Ogólnie skończyło się docieranie. Nie ma sie o co przyczepić w czasie pracy ale mam kłopoty z odpalaniem. Nidy sie nie zdażyło żeby nie odpalił ale odpala dopiero po kombinacjach ze ssaniem i pozniej manetką na pół gazu bez ssania. na koniec pływania wypalam benzyne z gaźnika - rozumiem że po ponownym spuszczeniu na wode mogą być problemy ale np. Przypływamy namiejscówke i stoimy 1,5h. Chce skoczyć dalej i nie odpala bez ssania, musze włączyć ssanie - też nie odpala. Jak pokombinuje z menetką to strzeli. Czy po wymianie oleju po 10h i zmiejszeniu mieszanki powinno być lepiej?Miał ktoś takie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Czy tak było zawsze czy dopiero teraz jak jest zimno? Ja zauważyłem to u siebie. Jeśli stoję na miejscówkę dłużej jak pół godziny to teraz jak woda ma 10’C silnik bardzo szybko się wychładza i muszę odpalać na ssaniu, ale potem już bez najmniejszego problemu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukk Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Brałeś nową? Trochę jak dinozaur wygląda i kłopot przy odsprzedaży ale aktualnie w Czechach dobra cena.używkę, w mega niskiej cenie, ale trochę sponiewieraną i z problemami z odpalaniem. Po wyczyszczeniu (z zewnątrz, gaźnika), wymianie śruby, przewodów i fajek zapłonowych i wyregulowaniu śmiga ładnie, 4 osoby w ślizgu lecą na Honwave T32IE. Gdyby się trafił Storm 13.5-18HP używany w dobrej cenie to też bym rozważył mimo większej wagi (doświadczenia z 7KM miałem pozytywne), ale trafiła się dobra okazja na Selvę (razem z częściami, i linią paliwową które dokupowałem wyszło poniżej 2k). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rasstaman Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Mam 7KM 2t. Ogólnie skończyło się docieranie. Nie ma sie o co przyczepić w czasie pracy ale mam kłopoty z odpalaniem. Nidy sie nie zdażyło żeby nie odpalił ale odpala dopiero po kombinacjach ze ssaniem i pozniej manetką na pół gazu bez ssania. na koniec pływania wypalam benzyne z gaźnika - rozumiem że po ponownym spuszczeniu na wode mogą być problemy ale np. Przypływamy namiejscówke i stoimy 1,5h. Chce skoczyć dalej i nie odpala bez ssania, musze włączyć ssanie - też nie odpala. Jak pokombinuje z menetką to strzeli. Polecam wymienić świecę na dedykowaną do silnika irydową. U mnie było to samo, na ssaniu nie odpal wcale, po zmianie świecy odpala bez ssania przy minimalnym przekręceniu manetki. Bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 niby cyber monday a silniki nie potaniały ;/ ktoś trafił na jakieś promo z silnikami do 6km ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Wolf Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Polecam wymienić świecę na dedykowaną do silnika irydową. U mnie było to samo, na ssaniu nie odpal wcale, po zmianie świecy odpala bez ssania przy minimalnym przekręceniu manetki. Bez problemu. Czy wiesz jaki to typ świecy i gdzie ja mozna dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 panowie użytkuje ktoś 6km 2takt jak po sezonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Podaj numer swiecy jaka masz teraz a znajde ci iridium jezeli jest dostepna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rasstaman Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Podaj numer swiecy jaka masz teraz a znajde ci iridium jezeli jest dostepnaI nic dodać, nic ująć, a kupić można w każdej hurtowni motoryzacyjnej albo w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 A ile kosztuje różnica w cenie ? kg/pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Świeca zapłonowa standard vs irydowa http://www.motogen.pl/Przewaga-irydowej-swiecy-zaplonowej-nad-standardowa,25688.html Jeśli ten obrazek pokazuje prawdę to silnik przy takim zapłonie powinien mieć mocniejszego kopa Edytowane 6 Grudnia 2019 przez M a r a s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 To nie jest wygląd całego cylindra i zapłonu mieszanki, tylko widok na elektrody. Jak w praktyce wpływa to na spalenie całej mieszanki to nie wiem. Podejrzewam, że nieistotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Podaj numer swiecy jaka masz teraz a znajde ci iridium jezeli jest dostepna Cześć możesz mi podać jaką mam kupić świece irydową?teraz mam założoną zwykłą o numerze NGK BPR7HS będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Podaj numer swiecy jaka masz teraz a znajde ci iridium jezeli jest dostepna Cześć możesz mi podać jaką mam kupić świece irydową?teraz mam założoną zwykłą o numerze NGK BPR7HS będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Cześć możesz mi podać jaką mam kupić świece irydową?teraz mam założoną zwykłą o numerze NGK BPR7HS będę wdzięczny za odpowiedź.BPR7HIX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 BPR7HIX Dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 panowie użytkuje ktoś 6km 2takt jak po sezonie ?Przyłączam się do tego pytania, a może lepiej 4T, jeżeli tak to dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi