wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Powiem wam jeszcze o sytuacjach dla mnie śmiesznych jakie mnie spotykają nad wodą.Ja przy moim silniku zamieniłem naklejki ze Storma na naklejki Yamaha (bez oznaczenia mocy silnika)jest ona napisana na stopie silnika wiec dla jakieś kontroli jest do wglądu,i powiem wam że już kilka osób mnie się pytało "Panie ile ta Yamaha ma koni"to za każdym razem śmiać mi się chce że ludzie myślą że to oryginał i nie mają pojęcia że to kopia ale kopia dość przyzwoicie zrobiona,oczywiście niektórym bardziej ciekawskim mówię co to za silnik i są naprawdę zaskoczeni że widzą kopię a nie oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Ja przy moim silniku zamieniłem naklejki ze Storma na naklejki Yamaha W jakim celu jeśli można wiedzieć? Szyk ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Naklejki Storma nie podobały mi się wiec taka decyzja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Nawet w sklepie przy zakupie sprzedający mi powiedział że dużo ludzi zmienia naklejki na inne ponieważ nie każdemu się podoba nazwa,i jak przywożą do nich silniki na serwis to czesto bez naklejek pierwszego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 W jakim celu jeśli można wiedzieć? Szyk ? Aby był bardziej atrakcyjny dla złodzieji ?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Aby był bardziej atrakcyjny dla złodzieji ?? Może troszkę racji masz,ale nie trzymam zestawu przy jakieś przystani czy na dworze tylko w miejscu garażowanym więc kradzież raczej w moim przypadku znikoma.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Jaki olej stosujecie do swoich chińczyków 2T i dlaczego? Czy jest serwis w Warszawie który zrobi mi przegląd gwarancyjny silnika Capral abym nie musiał go odsyłać do Białegostoku?Może to być dowolny serwis silników zaburtowych nawet bez żadnej autoryzacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Jaki olej stosujecie do swoich chińczyków 2T i dlaczego? Czy jest serwis w Warszawie który zrobi mi przegląd gwarancyjny silnika Capral abym nie musiał go odsyłać do Białegostoku?Może to być dowolny serwis silników zaburtowych nawet bez żadnej autoryzacji . Do czajnika jak i do Yamahy leje do mieszanki Castrola Outboard 2T. Do spodziny również Castrol. Dlaczego ? Pewnie przyzwyczajenie i odkąd pamiętam jak miałem Komarka , Mz i kolejne samochody ,które były i są w domu to zawsze był Castrol i tak już zostało Wyjątek to kosiarka do trawy i piła łańcuchowa. Edytowane 25 Stycznia 2020 przez M a r a s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Mimo że to chińczyk używam orginalnych produktów Yamaha,nie są aż tak droższe od innych więc padł wybór na te produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Czytam o tych silnikach i........ też mam czajnika o nazwie Zipp też protoplastą była Yamaha ale.............. mój zipp 13.5 km ma pojemność 323 ccm Strom 12 KM ma 212 ccm a Strom 18 KM 342 ccm. Czyli że zipp o zbliżonej mocy będzie się lepiej odpychał, ale gdzie tu jest myk ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 To są właśnie te oleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Czy ktoś wie ile ml oleju trzeba wlać do spodziny silnika Storm 7km oraz którą świecę irydową zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Jaka jest swieca oryginalna- podaj oznaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Jutro sprawdzę. Jeszcze wyczytałem, że da się trochę polepszyć osiągi montujac inną śrubę. Czy taka będzie ok? Yamaha 7 1/2 x 7 F4/F4B/F5A/F6C 4A/5C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzesiak cast Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Z tak malych silnikow to cudow nie wykrecisz. Nic to nie da ze zmienisz srube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 (edytowane) Panowie chyba bedę w tym tygodniu zamawiał. Ktos niedawno pytał nie dostał odpowiedzi. Z opisu wynika że to to samo który brać?http://bezwiosel.pl/sklep/30-silnik-zaburtowy-storm-15km-nowy.html Czyhttps://capral.pl/pl/p/Silnik-Zaburtowy-Spalinowy-Capral-13.6-KM-2-suw/983 Edytowane 2 Lutego 2020 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławomir Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Czytam o tych silnikach i........ też mam czajnika o nazwie Zipp też protoplastą była Yamaha ale.............. mój zipp 13.5 km ma pojemność 323 ccm Strom 12 KM ma 212 ccm a Strom 18 KM 342 ccm. Czyli że zipp o zbliżonej mocy będzie się lepiej odpychał, ale gdzie tu jest myk ?A jak się sprawuje ten Zipp ? jak z serwisem ? Miałem skuter marki Zipp i dopuki chodził na orginalnych częściach to było OK ale jak zaczoł się potolić to co jakiź czas u mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Panowie chyba bedę w tym tygodniu zamawiał. Ktos niedawno pytał nie dostał odpowiedzi. Z opisu wynika że to to samo który brać?http://bezwiosel.pl/sklep/30-silnik-zaburtowy-storm-15km-nowy.html Czyhttps://capral.pl/pl/p/Silnik-Zaburtowy-Spalinowy-Capral-13.6-KM-2-suw/983Ja pytałem, bez odpowiedzi. Przeważa tańszy bo nie widzę nic na korzyść droższego.Lepsze warunki serwisu mimo niższej ceny ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Powiem tak, nie polecam czegoś z czym nie miałem do czynienia. Mam Storma i jak na razie jest ok. u innych kolegów też jest ok ,bynajmniej nikomu się nie rozpadł. O Capralu nie wiemy nic i nikt jeszcze nic o nim nie napisał.Jak kupisz Caprala to też fajnie bo będziemy mieli porównanie dwóch może i takich samych motorków. A może po jakimś czasie okaże się który jest lepszy ? Czasami niezdecydowanym pomaga rzut monetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 (edytowane) Powiem wam jeszcze o sytuacjach dla mnie śmiesznych jakie mnie spotykają nad wodą.Ja przy moim silniku zamieniłem naklejki ze Storma na naklejki Yamaha (bez oznaczenia mocy silnika)jest ona napisana na stopie silnika wiec dla jakieś kontroli jest do wglądu,i powiem wam że już kilka osób mnie się pytało "Panie ile ta Yamaha ma koni"to za każdym razem śmiać mi się chce że ludzie myślą że to oryginał i nie mają pojęcia że to kopia ale kopia dość przyzwoicie zrobiona,oczywiście niektórym bardziej ciekawskim mówię co to za silnik i są naprawdę zaskoczeni że widzą kopię a nie oryginał.Najlepsze to sa te ogłoszenia pozniej na olx , Stormow oklejonych na Yamahe i oczywiście wszędzie w opisie ze to Yamaha. Z drugiej strony jak to jest ze to ma byc wierna kopia Yamahy skoro mieszanka paliwo olej jest 1-50 a nie 1-100 cos chyba sie nie powiodlo w kopiowaniu Edytowane 2 Lutego 2020 przez crizz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 A jak się sprawuje ten Zipp ? jak z serwisem ? Miałem skuter marki Zipp i dopuki chodził na orginalnych częściach to było OK ale jak zaczoł się potolić to co jakiź czas u mechanikaSześc lat obywa się bez serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Małkociniak Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Najlepsze to sa te ogłoszenia pozniej na olx , Stormow oklejonych na Yamahe i oczywiście wszędzie w opisie ze to Yamaha. Z drugiej strony jak to jest ze to ma byc wierna kopia Yamahy skoro mieszanka paliwo olej jest 1-50 a nie 1-100 cos chyba sie nie powiodlo w kopiowaniu Lepiej się asekurować niż mieć problemy z racji ch...go oleju i zalecić proporcje 1:50 zresztą to żaden argument, dobry silnik wkręca się na wysokie obroty wymaga dobrego smarowania i stąd ten stosunek mieszanki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Zadzwoniłem do obu i takCapral cena 3449zł odblokowanie gaźnika na 18KM 150zł wysyłka 140zł Nie wymagają przeglądów u nich. = 3739zł (rocznik 2019 wjeżdżają na dniach 2020r i cena w górę).Storm 4100 (nie mają blokady na 13,5) wysyłka 120. Wymagają corocznych przeglądów. Jak dziś klient zabierze moją Ymamaszkę zamawiam tylko nie wiem który. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Mi w Capral powiedzieli ze 13,5/18 to ta sama cena i żebym napisał że chcę odblokowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Kurde myślałem o zakupie toski a wy mi tu takie pomysły podrzucacie ????Jak tu żyć ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi