Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Powiem wam jeszcze o sytuacjach dla mnie śmiesznych jakie mnie spotykają nad wodą.Ja przy moim silniku zamieniłem naklejki ze Storma na naklejki Yamaha (bez oznaczenia mocy silnika)jest ona napisana na stopie silnika wiec dla jakieś kontroli jest do wglądu,i powiem wam że już kilka osób mnie się pytało "Panie ile ta Yamaha ma koni"to za każdym razem śmiać mi się chce że ludzie myślą że to oryginał i nie mają pojęcia że to kopia ale kopia dość przyzwoicie zrobiona,oczywiście niektórym bardziej ciekawskim mówię co to za silnik i są naprawdę zaskoczeni że widzą kopię a nie oryginał.

• 0

Jaki olej stosujecie do swoich chińczyków 2T i dlaczego?

Czy jest serwis w Warszawie który zrobi mi przegląd gwarancyjny silnika Capral abym nie musiał go odsyłać do Białegostoku?

Może to być dowolny serwis silników zaburtowych nawet bez żadnej autoryzacji .

• 0

Jaki olej stosujecie do swoich chińczyków 2T i dlaczego?

Czy jest serwis w Warszawie który zrobi mi przegląd gwarancyjny silnika Capral abym nie musiał go odsyłać do Białegostoku?

Może to być dowolny serwis silników zaburtowych nawet bez żadnej autoryzacji .

Do czajnika jak i do Yamahy leje do mieszanki Castrola Outboard 2T. Do spodziny również Castrol. 

Dlaczego ?  Pewnie przyzwyczajenie i odkąd pamiętam jak miałem Komarka , Mz i kolejne samochody ,które były i są w domu to zawsze był Castrol i tak już zostało :)

Wyjątek to kosiarka do trawy i piła łańcuchowa.

1600331_101066.jpg

Edytowane przez M a r a s
  • Like 1

• 0

Czytam o tych silnikach i........ też mam czajnika o nazwie Zipp też protoplastą była Yamaha ale.............. mój zipp 13.5 km ma pojemność 323 ccm Strom 12 KM ma 212  ccm a Strom 18 KM  342 ccm. Czyli że zipp o zbliżonej mocy będzie się lepiej odpychał, ale gdzie tu jest myk ?

• Like 1

• 0

Panowie chyba bedę w tym tygodniu zamawiał. Ktos niedawno pytał nie dostał odpowiedzi.

Z opisu wynika że to to samo który brać?

http://bezwiosel.pl/sklep/30-silnik-zaburtowy-storm-15km-nowy.html

Czy

https://capral.pl/pl/p/Silnik-Zaburtowy-Spalinowy-Capral-13.6-KM-2-suw/983

Edytowane przez Tresor

• 0

Czytam o tych silnikach i........ też mam czajnika o nazwie Zipp też protoplastą była Yamaha ale.............. mój zipp 13.5 km ma pojemność 323 ccm Strom 12 KM ma 212  ccm a Strom 18 KM  342 ccm. Czyli że zipp o zbliżonej mocy będzie się lepiej odpychał, ale gdzie tu jest myk ?

A jak się sprawuje ten Zipp ? jak z serwisem ?  Miałem skuter marki Zipp i dopuki chodził na orginalnych częściach to było OK ale jak zaczoł się potolić to co jakiź czas u mechanika

• 0

Panowie chyba bedę w tym tygodniu zamawiał. Ktos niedawno pytał nie dostał odpowiedzi.

Z opisu wynika że to to samo który brać?

http://bezwiosel.pl/sklep/30-silnik-zaburtowy-storm-15km-nowy.html

Czy

https://capral.pl/pl/p/Silnik-Zaburtowy-Spalinowy-Capral-13.6-KM-2-suw/983

Ja pytałem, bez odpowiedzi.

Przeważa tańszy bo nie widzę nic na korzyść droższego.

Lepsze warunki serwisu mimo niższej ceny ma.

• 0

Powiem tak, nie polecam czegoś z czym nie miałem do czynienia. Mam Storma i jak na razie jest ok. u innych kolegów też jest ok ,bynajmniej nikomu się nie rozpadł. O Capralu nie wiemy nic i nikt jeszcze nic o nim nie napisał.

Jak kupisz Caprala to też fajnie bo będziemy mieli porównanie dwóch może i takich samych motorków. A może po jakimś czasie  okaże się który jest lepszy ? 

Czasami niezdecydowanym pomaga rzut monetą.

• 0

Powiem wam jeszcze o sytuacjach dla mnie śmiesznych jakie mnie spotykają nad wodą.Ja przy moim silniku zamieniłem naklejki ze Storma na naklejki Yamaha (bez oznaczenia mocy silnika)jest ona napisana na stopie silnika wiec dla jakieś kontroli jest do wglądu,i powiem wam że już kilka osób mnie się pytało "Panie ile ta Yamaha ma koni"to za każdym razem śmiać mi się chce że ludzie myślą że to oryginał i nie mają pojęcia że to kopia ale kopia dość przyzwoicie zrobiona,oczywiście niektórym bardziej ciekawskim mówię co to za silnik i są naprawdę zaskoczeni że widzą kopię a nie oryginał.

Najlepsze to sa te ogłoszenia pozniej na olx , Stormow oklejonych na Yamahe i oczywiście wszędzie w opisie ze to Yamaha. :D

Z drugiej strony jak to jest ze to ma byc wierna kopia Yamahy skoro mieszanka paliwo olej jest 1-50 a nie 1-100 cos chyba sie nie powiodlo w kopiowaniu ;)

Edytowane przez crizz100

• 0

Najlepsze to sa te ogłoszenia pozniej na olx , Stormow oklejonych na Yamahe i oczywiście wszędzie w opisie ze to Yamaha. :D

Z drugiej strony jak to jest ze to ma byc wierna kopia Yamahy skoro mieszanka paliwo olej jest 1-50 a nie 1-100 cos chyba sie nie powiodlo w kopiowaniu ;)

Lepiej się asekurować niż mieć problemy z racji ch...go oleju i zalecić proporcje 1:50  zresztą to żaden argument, dobry silnik wkręca się na wysokie obroty wymaga dobrego smarowania i stąd ten stosunek mieszanki  :P

• Like 1

• 0

Zadzwoniłem do obu i tak

Capral cena 3449zł odblokowanie gaźnika na 18KM 150zł wysyłka 140zł Nie wymagają przeglądów u nich. = 3739zł (rocznik 2019 wjeżdżają na dniach 2020r i cena w górę).

Storm 4100 (nie mają blokady na 13,5) wysyłka 120. Wymagają corocznych przeglądów.

Jak dziś klient zabierze moją Ymamaszkę zamawiam tylko nie wiem który.