wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Mi w Capral powiedzieli ze 13,5/18 to ta sama cena i żebym napisał że chcę odblokowany. Poza tym te 18 KM to chyba na wyrost przy tej pojemności, trzeba patrzeć na japończyki o tej pojemności jakiej są mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Będzie 15 mnie wystarczy. Ponton mam do 10KM Ale że ja nigdy nie pływam na manetce 100% to przy 3/4 akurat będzie w punkt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Panowie,co do przeglądów to nie ma co się za bardzo przejmować że są wymagane w Stormie,bo gwarancja jest na dwa lata i nie wydaje mnie się żeby silnik(dwusów)miałby się popsuć przez ten czas ,jak samemu by się o niego dbało.W moim przypadku po zakończonym sezonie wymieniłem olej w stopie wyczysciłem go całego i teraz czeka sobie spokojnie na otwarcie nowego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Sprawdzał ktos z jakimi predkosciami plywaja te silniki , moznaby było sprawdzić ile w rzeczywistości maja mocy , wiadomo jak to jest z chinskimi produktami ze lubia sobie sporo dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Łódka kolegi Solar 360 z Tośką 9,8 pływała 28 km/h, teraz ma Storma 18 i prędkość wzrosła do 36 km/h, chyba troche mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Łódka kolegi Solar 360 z Tośką 9,8 pływała 28 km/h, teraz ma Storma 18 i prędkość wzrosła do 36 km/h, chyba troche mało? Obydwa silniki to 2T czy 4T ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Łódka kolegi Solar 360 z Tośką 9,8 pływała 28 km/h, teraz ma Storma 18 i prędkość wzrosła do 36 km/h, chyba troche mało? No nie będzie tak że 18 kucy czyli bazowe 9.8 x 2 = bazowa prędkość x 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) @rapek W pewnym uproszczeniu możesz przyjąć, że podwojenie prędkości wymaga czterokrotnie większej mocy. Jest to zależność kwadratowa. W przypadku twojego kolegi, zmiana powinna pozwolić na około 35% przyrost, co daje 37,8km/h. Więc pi razy oko wyszło jak powinno. Różnica 1-2 km może wynikać z różnych czynników które powodują, że uproszczenia nie są takie proste . Edytowane 3 Lutego 2020 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Łódka kolegi Solar 360 z Tośką 9,8 pływała 28 km/h, teraz ma Storma 18 i prędkość wzrosła do 36 km/h, chyba troche mało?Ile waży ta łódka i jaka masz śrubę do tego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Panowie proszę was czytajcie wyżej co piszą inni użytkownicy silników Storm a mianowicie że Silnik Storm 18 to jest w 100% 15km a 18-tka jest tylko naklejką która mocy nic więcej nie da,a o osiągach sam chętnie poczytam jak u innych się przedstawiają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 A co moich osiągów to jak posiadałem yamahe 6km 2t to prędkość była między 25/26km w jedną osobę obecnie no moim Stormie 13,5 osiągnąłem max 39.4km oby dwa mierzone na pontonie Bark360. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Obydwa silniki to 4t. Wiem o tym że prędkość sie nie podwoji ale z moją Yamaszką 20 2t zasówa ze strach manete do końca odkręcać,więc myślałem ze z tym Stormem 18 4t będzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 To pewnie jest tak jak piszą że 18 to tylko naklejka a mocy ma 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Mam i ja. .https://youtu.be/TMnm5eZ5y9E.Odpalił za 3 pociagnieciem a później pali na 1 prace tłoka. Kultura pracy na jałowym lepsza nim mojej byłej Yamaszki 8. Ogólnie jakieś to wszystko takie plastikowe ale zobaczymy. Na wstępie zobaczyłem ze śruba nie dokrecona. Dokreciłem, okazuje się ze zawleczka nie łapie i trzeba będzie dać 1 podkładkę. Po za tym gumka nie była wsadzona ta przez którą idą linki od gazu. Drobnostki, może jak jutro promile puszcza to będą próby wodne. Ale wiadomo delikatnie docieranko. Dopiero po 20h wymiana oleju w spodzinie i sprawdzenie ile to pójdzie. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Łukasz jaką masz śrubę napędową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 9 1/4 × 9 Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Śruby nie wolno dokręcać na chama. Może występuje dystans na wałku przed śrubą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zyga102 Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Śruby nie wolno dokręcać na chama. Może występuje dystans na wałku przed śrubą... Kamilu, a jeśli nie dokręcimy na styk śruby na wale , to czy ona nie będzie schodzić lub niszczyć klinów od śruby.Może dziecinne pytanie , ale chcę skumać proces mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Srube dokreca sie do momentu zrownania naciec na nakretce zeby umiescic pin, wedlug mnie kolega nie nalozyl podkladki za propeller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Podkładki są, przed śruba jest taka gruba podwójna. Za śruba normalna taka jak widać na zdjęciu. Po wyjęciu silnika z kartonu zawleczka była w nacięciach ale śruba latała. Kupię w poniedziałek podkładkę z nierdzewki i dołożę. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Mam i ja. .https://youtu.be/TMnm5eZ5y9E.Odpalił za 3 pociagnieciem a później pali na 1 prace tłoka. Kultura pracy na jałowym lepsza nim mojej byłej Yamaszki 8. Ogólnie jakieś to wszystko takie plastikowe ale zobaczymy. Na wstępie zobaczyłem ze śruba nie dokrecona. Dokreciłem, okazuje się ze zawleczka nie łapie i trzeba będzie dać 1 podkładkę. Po za tym gumka nie była wsadzona ta przez którą idą linki od gazu. Drobnostki, może jak jutro promile puszcza to będą próby wodne. Ale wiadomo delikatnie docieranko. Dopiero po 20h wymiana oleju w spodzinie i sprawdzenie ile to pójdzie. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cześć,co do tych osiągów to sam jestem bardzo ciekay ile u siebie uzyskasz,wiec jak będziesz coś już wiedział to napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Kamilu, a jeśli nie dokręcimy na styk śruby na wale , to czy ona nie będzie schodzić lub niszczyć klinów od śruby.Może dziecinne pytanie , ale chcę skumać proces mocowania.Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem ani nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mentnooki Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Podają stopa s i 44cm a s to 381 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tłdk Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Podają stopa s i 44cm a s to 381 ?Podają długość stopy do osi śruby napędowej a nie płyty antykawitacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mentnooki Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 No nie wiem widziałem zdjęcie na olx i miarka przyłożona od płyty .? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi