Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie,co do przeglądów to nie ma co się za bardzo przejmować że są wymagane w Stormie,bo gwarancja jest na dwa lata i nie wydaje mnie się żeby silnik(dwusów)miałby się popsuć przez ten czas ,jak samemu by się o niego dbało.W moim przypadku po zakończonym sezonie wymieniłem olej w stopie wyczysciłem go całego i teraz czeka sobie spokojnie na otwarcie nowego sezonu.

• 0

@rapek W pewnym uproszczeniu możesz przyjąć, że podwojenie prędkości wymaga czterokrotnie większej mocy. Jest to zależność kwadratowa. W przypadku twojego kolegi, zmiana powinna pozwolić na około 35% przyrost, co daje 37,8km/h. Więc pi razy oko wyszło jak powinno. Różnica 1-2 km może wynikać z różnych czynników które powodują, że uproszczenia nie są takie proste :).

Edytowane przez psulek
  • Like 1

• 0

Mam i ja.

.

https://youtu.be/TMnm5eZ5y9E

.

Odpalił za 3 pociagnieciem a później pali na 1 prace tłoka. Kultura pracy na jałowym lepsza nim mojej byłej Yamaszki 8. Ogólnie jakieś to wszystko takie plastikowe ale zobaczymy. Na wstępie zobaczyłem ze śruba nie dokrecona. Dokreciłem, okazuje się ze zawleczka nie łapie i trzeba będzie dać 1 podkładkę. Po za tym gumka nie była wsadzona ta przez którą idą linki od gazu. Drobnostki, może jak jutro promile puszcza to będą próby wodne. Ale wiadomo delikatnie docieranko. Dopiero po 20h wymiana oleju w spodzinie i sprawdzenie ile to pójdzie. 99c27336a4df99653c449f404f95f4be.jpg

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• Like 5

• 0

Podkładki są, przed śruba jest taka gruba podwójna. Za śruba normalna taka jak widać na zdjęciu. Po wyjęciu silnika z kartonu zawleczka była w nacięciach ale śruba latała. Kupię w poniedziałek podkładkę z nierdzewki i dołożę.

• 0

Mam i ja.

.

https://youtu.be/TMnm5eZ5y9E

.

Odpalił za 3 pociagnieciem a później pali na 1 prace tłoka. Kultura pracy na jałowym lepsza nim mojej byłej Yamaszki 8. Ogólnie jakieś to wszystko takie plastikowe ale zobaczymy. Na wstępie zobaczyłem ze śruba nie dokrecona. Dokreciłem, okazuje się ze zawleczka nie łapie i trzeba będzie dać 1 podkładkę. Po za tym gumka nie była wsadzona ta przez którą idą linki od gazu. Drobnostki, może jak jutro promile puszcza to będą próby wodne. Ale wiadomo delikatnie docieranko. Dopiero po 20h wymiana oleju w spodzinie i sprawdzenie ile to pójdzie. 99c27336a4df99653c449f404f95f4be.jpg

Cześć,co do tych osiągów to sam jestem bardzo ciekay ile u siebie uzyskasz,wiec jak będziesz coś już wiedział to napisz.