wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Panowie jeśli ktoś się zastanawia na zakupem silnika Storm to chyba najlepiej zrobić to jak najszybciej, ponieważ prawdopodobnie od kwietnia wraz z nową dostawą,która ponoć jest planowana przez sklep,będą nowe wyższe ceny za silniki z powodu ograniczenia dostaw z chin przez cały panujący ten wirus.Wiec żeby zaoszczędzić parę złoty warto zrobić zakup jak najszybciej,wiem takie informacje ponieważ znajomy kupował niedawno silnik i tak mu powiedzieli w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Jak za mocno poszaleją, to najwyżej Capral rozwinie skrzydła. Jedna wiara. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 W życiu, czytaj w handlu bywa tak ,że konkurencja też śledzi ceny swojej konkurencji i też im marże rosną. Jak wirus ma utrudnić import Stormowi to w taki sam sposób utrudni import Caprala -IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Podejrzewam że nie tylko silniki mogą podrożeć ale większość rzeczy produkowane w Chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Bo podrozeja napewno w Europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Jak dzwoniłem do Caprala mówili że mają ostatnie sztuki nowa dostawa ok 450zł mają podrożeć. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 wszytsko drożeje i to nie przez wirusa tylko , dolar wysoko stoi ,średnia w górę,prąd itd. Taniej nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Jak zdrożeje to nikt go nie kupi bo będzie za mała różnica w stosunku do markowych silników, a wiadomo że ludzie kupują storma tylko przez cenę. Kubanu podaj odrazu adres swojego sklepu żeby ludzie mogli łatwiej trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Jak zdrożeje to nikt go nie kupi bo będzie za mała różnica w stosunku do markowych silników, a wiadomo że ludzie kupują storma tylko przez cenę. Kubanu podaj odrazu adres swojego sklepu żeby ludzie mogli łatwiej trafić Nie tylko przez cenę.Waga i te 13,5 KM (brak patentu) są istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Nie tylko przez cenę.Waga i te 13,5 KM (brak patentu) są istotne.Niestety jestem tylko użytkownikiem tego silnika (zwykłym Kowalskim) i staram się pomóc innym jak każdy na tym forum ,i jak się czegoś dowiem to przekazuję tu na forum by pomóc innym,a skoro w Capralu mają podnieść ceny,to tak jak wcześniej pisałem Storm też może to zrobić,tylko ciekawe jak bardzo?Może warto do sklepu zadzwonić i się dopytać wtedy będzie więcej wiadomo na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Nie tylko przez cenę.Waga i te 13,5 KM (brak patentu) są istotne.Ile wazy taki storm? Yamaha 15 2t wazy 36kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 38kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Ile wazy taki storm? Yamaha 15 2t wazy 36kgA Suzuki 2T 15 KM tylko 33 kg ale co z tego skoro nie kupię nowego na fakturę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 To, że ceny rosną jest zasługa zadowolenia klientów. Na towar, który szybko schodzi podbija się cenę ponieważ i tak zejdzie a jak nie zejdzie to robi się promocje starej ceny i schodzi od razu. Zobaczcie ceny parsuna kiedyś i teraz. Towar okazał się chodliwy więc cena skoczyła bez pomocy wirusa. Pod koniec zeszłego roku dzwoniłem do przedstawiciela storma ale nie byłem zdecydowany, pomyślałem przed sezonem kupię. Teraz jak chciałem kupić to nigdzie nie ma, we Wrocławiu mówili że wszystkie 13.5 km występuje tylko z długa stopa a 7km z krótka stopa nie ma na stanie. Dlatego wybrałem caprala. Jak capral zacznie im schodzić z magazynu z racji braku storma to i capral podrożeje. Wydaje mi się że w tym momencie capral jest świetna okazja (o ile będzie tak niezawodny jak 13.5km storma). Za capralem przemawia fakt, że są na polskim rynku od 5 lat i mało jest opinii negatywnych, ja nie odnalazłem. Zadko kto decyduje się na pisanie pochlebnych opinii na temat sprzętu, który po prostu działa, podejrzewam, że gdyby był awaryjny to fala gorzkich żalów wylewana by była w necie. Myślałem o tahatsu 9.8km ale zamierzam pływać (jak dobrze pójdzie) raz w tygodniu, głównie sam na krótkich odcinkach, więc ciężko mi było uzasadnić taki wybór silnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Negra, pełna zgoda, produkt się wypromował, teraz sprzedawca będzie chciał zmonetyzować sukces. Chociaż inna sprawa, że rosną i koszty. Dolar podrożał od zeszłego roku kilka %, wzrost płacy minimalnej od tego roku, więc koszty rosną, ale jak widać i skala. Wirus to tylko zasłona, bo medialny po prostu. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Pytanko mam. Jako ze nie miałem nowego silnika nie wiem jak to powinno wyglądać. Chodzi mi jaki opór powinien stawiać trym w silniku 15KM. Na pawęży silnik podnoszę, na wózku też, z oporem ale idzie. Najgorzej jak zapomnę podnieść trym na max przed włożeniem do bagażnika i trzeba zrobić to na "sucho" przed założeniem na pawęż. Jest to bardzo trudne, prawie niemożliwe. Czy tak ma być? Może za mocno spasowane? Jest jakaś regulacja? W Y 8KM latało mi to praktycznie pod swoim ciężarem ale tu jest inna konstrukcja z zapadkami. A może się wyrobi po kilkunastu razach (kalamitki nie widzę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 W capralu też ciężko, mi się nie udało. Przed włożeniem do bagażnika, ustawiam wcześniej na stojaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Ostatnio mialem okazję dotknąć ponownie storma, posłuchać go w pracy na lodzi - dla mnie silnik z żyletek, praca dość słaba w porównaniu do topowych marek, silnik wpada w jakies dziwne drgania przenaszac je na łódkę a ta jakby wpadała w rezonans - silnik nowy itd niestety nie dla mnie, nie jest w stanie mnie przekonać ta cena i cokolwiek innego ja poprostu bym go nie kupił, nie przemawia do mnie w żaden sposób ten silnik.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Ostatnio mialem okazję dotknąć ponownie storma, posłuchać go w pracy na lodzi - dla mnie silnik z żyletek, praca dość słaba w porównaniu do topowych marek, silnik wpada w jakies dziwne drgania przenaszac je na łódkę a ta jakby wpadała w rezonans - silnik nowy itd niestety nie dla mnie, nie jest w stanie mnie przekonać ta cena i cokolwiek innego ja poprostu bym go nie kupił, nie przemawia do mnie w żaden sposób ten silnik....Dobrze ,że mamy dzisiaj 1-04. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Każdy ma inne odczucia. Ja tam na razie widzę lepszą kulturę pracy niż poprzednia Yamaha 8KM która miałem ok 1.5r. Jeżeli okaże się badziewiem poprostu wywale go i tyle. To tylko kawał żelastwa. Oglądnełem wszystkie filmy na wiadomym ruskim kanale o kitajskich silnikach. Z tego co widać na nich mają silniki i nowe i po np 7 latach używania. Te ze słodkiej wody i serwisowane nic się nie dzieje poważnego. Czasem coś z chłodzeniem, czasem inna pierdoła. Ale nie powiesz ze w markowych nic kompletnie się nie dzieje...Wiadomo jak ktoś wydał na Yamahe 10000 nie może pochwalić silnika za 4000... Na chwilę obecną jestem zadowolony co będzie dalej na pewno dam znać. Jak będą problemy to bapiszę ze jednak nie warto nie będę sie upierał. To taki mój experyment. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Kolega pracował w wytwórni telewizorów kineskopowych w Polsce, sprzedawanych następnie w sieciach hipermarketów.Od markowych produktów różniły się głównie obudową. Kineskopy były te same co w markowych a płyty elektroniki produkowano w Chinach. Na początku występowały kłopoty z tymi płytami, gdyż montażyści nie mieli pojęcia o tym co robią. Polacy zorganizowali Im komórkę kontroli jakości, dzięki czemu podniesiono jakość i w końcu robiono te telewizory w jakości takiej samej jak markowe.Skok technologiczny jaki dokonał się w Chinach spowodował że jakość produktów staje się wciąż lepsza, jeszcze tylko doszkolą pracowników i będziemy zaszokowani. Chińczycy sprowadzają z Europy w tym z Polski inżynierów którzy uczą i doszkalają pracowników. Ze Szczecina polecieli stoczniowcy i dostali super warunki których nie mają rodzimi inżynierowie. Nie doceniamy potęgi Chin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Tak zgadza się.chiny mają potęgę dzięki taniej sile roboczej.zaoszczedzili na tym i poszli w rozwój.ale jakość w porównaniu do USA,Niemiec to różnica 1 wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Tak zgadza się.chiny mają potęgę dzięki taniej sile roboczej.zaoszczedzili na tym i poszli w rozwój.ale jakość w porównaniu do USA,Niemiec to różnica 1 wieku. Wielu producentów powiedzmy np. samochodów ma poważne braki z niektórymi częściami do samochodów ,które to sprowadzają z ...... chin Słowa ,że to różnica jednego wieku jakoś mi tu nie pasuje.Tyle tego się w tej chwili produkuje w chinach ,że mała bania i wystarczy ,że chińczyk pokaże środkowy palec i niemal cały świat stanie z produkcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Nie bronie kitajcow ale robia rzeczy nie gorsze jak szfaby czy moje rodzime hamburgery kwestia ceny jest kasa jest jakosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Tak zgadza się.chiny mają potęgę dzięki taniej sile roboczej.zaoszczedzili na tym i poszli w rozwój.ale jakość w porównaniu do USA,Niemiec to różnica 1 wieku.Mieli tanią siłę roboczą, teraz rosną ich pensje i jednocześnie wykształcenie.Jeśli oglądasz telewizję to podaję przykład miasta Wuhan, czy odbiega w czymś od wielkich miast europejskich?Na podstawie ogólnie dostępnych informacji należy zadać pytanie ile procent "japońskiego" produktu jest wytwarzana w Japonii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi