wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gar4field Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 silnik 2T jednocylindrowy - 1 impuls na obrótsilnik 2T dwucylindrowy - 2 impulsy na obrótsilnik 4T jednocylindrowy - 1 impuls co 2 obrotysilnik 4T dwucylindrowy - 1 impuls na obrótitd... Łatwo to zapamiętać, jak się pamięta hasło, że: "życie jest za krótkie na to, żeby na jeden zapłon iskry czekać dwa obroty wału" tyczące się oczywiście silników 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Teoretycznie 3.Jeżeli to zwykły chiński obrotomierz nie zawsze co w instrukcji zgadza się ze wskazaniami. Wiec wtedy jak kolega wyżej. Na wodzie lub w beczce, na wolnych w okolicy 1000 na maxa powyżej 5000 jak pokazuje inaczej kombinuj. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Panowie, potrzebuję pomocy a mianowicie muszę ustawić obrotomierz pod silnik 4suwowy 2 cylindrowy i man 3opcje do wyboru1 - 2 impulsy na obrót2 - 1 impuls na obrót3 - impuls co drugi obrót wałuCo mam wybrać?W moim Capralu 9.8 miałem ustawiony 1 impuls na obrót wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Dzięki wielkie za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Btw czesci od yamahy do storma nie pasuja. 2 razy wymienialem pompe wody bo padala, dopoki nie trafilem porzadnej miekkiej gumy i skonczyl sie problem. Np gumowy wirnik ma inny profil (wysokosc/grubosc lopatek) niz yamaha. Jak na prawie 2 lata uzytkowania jak wspomnialem pompa wody 2x wymieniana bo za sztywna chinska guma byla, i rozrusznik caly Po za tym ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Czy może ktoś wrzucić zalecenia serwisowe dla silnikow 4T 18 i 25KM? Co ile wymieniać olej i inne rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 A mój Strom 2T 18km zaczął gubić chłodzenie. Przy raptownym ujęciu manetki przestaje lecieć woda. Ponowny rozruch, lub wrzucenie na luz powoduje powrót chłodzenia. Mam nadzieje, że dociągnę do końca sezonu i jakiś serwis trzeba ogarnąć... Coś z dolnośląskiego polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 A mój Strom 2T 18km zaczął gubić chłodzenie. Przy raptownym ujęciu manetki przestaje lecieć woda. Ponowny rozruch, lub wrzucenie na luz powoduje powrót chłodzenia. Mam nadzieje, że dociągnę do końca sezonu i jakiś serwis trzeba ogarnąć... Coś z dolnośląskiego polecacie?sprawdzales czy cos ci sie nie zatkalo w tym plastiku z otworem wylotowym przy wezu, bo zachowanie co najmniej dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Zerknij na ten film. Jak nie znasz tego pięknego słowiańskiego języka to Napisy (rosyjskie wygenerowane automatycznie) potem Przetłumacz Automatycznie na polski. Idzie zrozumieć 95% opisują większość uterek chłodzenia w chinolach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Bardzo fajny kanal sprytne chlopaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 herbata666 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Czy może ktoś wrzucić zalecenia serwisowe dla silnikow 4T 18 i 25KM? Co ile wymieniać olej i inne rzeczy?Proszę bardzo, zdjęcia z instrukcji od f25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Dziękuję, chciałem właśnie to zweryfikować bo sprzedawca powiedział mi przez telefon że kolejne wymiany oleju co 20mth i pomimo mojego dopytywania upierał się przy swoim, a wydawało mi się to dziwne aby w dotartym silniku wymieniać olej co 20mth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 (edytowane) sprawdzales czy cos ci sie nie zatkalo w tym plastiku z otworem wylotowym przy wezu, bo zachowanie co najmniej dziwneSprawdzałem wszystko jest drożne.Jak przepalałem sprzęta po zimie w beczce to nie było chłodzenia dopóty nie podałem wody w otwór na połączeniu spodziny z kolumną. I teraz mam taką teorię, że jak odejmujesz rapotownie manetki za pawęża tworzy się podiśnienie które zabiera stamtąd wode - stąd brak chłodzenia. Pomijając moją teorie, to nie jest normalne zachowanie. Edytowane 3 Lipca 2020 przez gucio2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Rozumiem. Ze ta teoria tyczy się silników storm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Jego sztuki. U mnie siura wesoło w każdych okolicznościach.Zdejmij spodzinę i zweryfikuj to 5 śrub i 15min roboty. Jeśli nie będzie widać oczywistych uszkodzeń to wał w wiatrke spodzinę do wody i jazda. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Dziś kolejny etap gubienia chłodzenia. Kiedy łódka wchodzi w ślizg zanika chłodzenie. Wtedy stop lub luz i chłodzenie wraca. W miejacu na luzie przy wysokich obrotach chłodzenie okej - nie zanika. O co kaman... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Chinski klin wirnika pompy zardzewial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Zerknij do tej spodziny to parę minut roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gar4field Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Przeciętny wirnik pompy wody wygląda tak:https://lh3.googleusercontent.com/proxy/2ykuHqnmFchrrfzZGs-afkjREM-3j-kBKrlf-TUQg3k0w63_3gDeRZq33AtCPLH9e61ADfWqRk3jYWJsAJjl4UBNJML0HZE1cxP2fa8BxezP4WmDtg Stawiam na to, że piasta oddzieliła się od gumy.Przy wolnych obrotach to wszystko działa, bo trzyma się na wcisk. Przy większym obciążeniu "czarne" zaczyna się obracać po "białym" Po odkręceniu spodziny, na pierwszy rzut oka może nie będzie nic widać. Ciężko wrózyć z fusów, ale....Prawdopodobną przyczyną jest odwrotne wstawienie impellera w obudowę pompki. Poniżej jest widok wirnika widzianego od dołu (licząc pozycję w której silnik pracuje) Nie wiem dlaczego ale niektórym "serwisantom" wydaje się że te łopatki mają się układać w tym widoku do ruchu zgodnego z ruchem wskazówek zegara, czyli odwrotnie jak tutaj.Jak się ten wirnik odwrotnie zamontuje, łopatki wyginają się jakby "pod włos" Gdyby ściął się klin, chłodzenia nie byłoby przy wolnych obrotach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Garfield cokolwiek by nie bylo zdjac spod to 20 min roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Spodzina zdjęta, pompa wyczyszczona. Choć nie było nagarów itp. Wg mnie wszystko jest okej w środku, tuleja nie jest odddzielona od wirnika. Jutro test na wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Dziś kolejny etap gubienia chłodzenia. Kiedy łódka wchodzi w ślizg zanika chłodzenie. Wtedy stop lub luz i chłodzenie wraca. W miejacu na luzie przy wysokich obrotach chłodzenie okej - nie zanika. O co kaman...A spróbuj opuścić niżej spodzie , może jest za wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Silnik pracuje na tej paweży od początku i zawsze było okej. Po zimowej przerwie zaczął fiksować. Zobaczymy czy moje czyszczenie coś pomoże. Jeśli nie alternatywnie zamówiłem zestaw naprawczy i wymienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Bardzo fajny kanal sprytne chlopakiTu kolejny nowy film https://www.youtube.com/watch?v=KFYa_v6HPaI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Panowie jak sprawują się wam stormy? Planuje zakupić 20/25 waham się między markową używka albo nowym właśnie stormem.co myślicie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi