wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Może kolega ciężki, akumulatory itp i się zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 compi Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Może kolega ciężki, akumulatory itp i się zbieraMoże ciężki. 6koni po odblokowaniu ile daje procentow w yamaszce? Tutaj na 3 metrowej gumie 6 koni daje coś w okolicach 20km/h. https://youtu.be/PLlY2jiZE7o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 To ten sam silnik co 8hp 197 pojemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 compi Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 To ten sam silnik co 8hp 197 pojemnościI pewnie dwa cylindry, a nie jeden. Mój to ta sama seria co 4 i 5 kucy. Tamte dadzą się podkręcić do 6. Takie to porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Panowie czy są tutaj użytkownicy f25? Chciałbym zaczerpnąć opinii:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Czy zauważyliście że z oferty sklepu zniknęły Stormy 2T? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 wyprzedały się i do nowej dostawy nie ma ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 W 4T wyprzedanych jest napisane Oczekiwanie na dostawę. A w zakładce 2T pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Tak w temacie Storma to opowiem sytuację z ostatniego weekendu.Łódka texas 380 a silnik Storm 18 HP, ziomek używał wcześniej Tośki 9,8 KM i rozwijał prędkość 18-20 km/h w 2 osoby , na Stormie 18 KM rozpędza się do około 26 km/h. Czy to aby nie za mała różnica ? Ta 18tka jest na tym samym bloku co 25 KM.... Ja pływając przy dużo cięższej łódce na 20 HP i o wiele szerszej jednostce rozwijałem prędkości we 2 osoby około 35 km/h przy pełnym szpeju , więc skąd ta różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Ta 18-tka to kopia Yamahy f15 z roku około 2006. Więc nie może mieć bloku z 25-tki. Pojemność silnika podawana na stronie przez sprzedawcę jest z kosmosu. Użyj np. kalkulatora do obliczania pojemności silnika i podstaw dane z jego strony ( średnicę i skok tłoka ). Wychodzi co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Tak w temacie Storma to opowiem sytuację z ostatniego weekendu.Łódka texas 380 a silnik Storm 18 HP, ziomek używał wcześniej Tośki 9,8 KM i rozwijał prędkość 18-20 km/h w 2 osoby , na Stormie 18 KM rozpędza się do około 26 km/h. Czy to aby nie za mała różnica ? Ta 18tka jest na tym samym bloku co 25 KM.... Ja pływając przy dużo cięższej łódce na 20 HP i o wiele szerszej jednostce rozwijałem prędkości we 2 osoby około 35 km/h przy pełnym szpeju , więc skąd ta różnica ?Marcin - wszyscy wiemy, że Tohatsu są lepsze od chińczyków ale trudno mi uwierzyć że w tym wypadku nie było czegoś jeszcze ... Ja na mojej łódce na pożyczonym Tohatsu 9,8 osiągnąłem 17km/h a na Stormie 13,5 - 32km/h Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Marcin - wszyscy wiemy, że Tohatsu są lepsze od chińczyków ale trudno mi uwierzyć że w tym wypadku nie było czegoś jeszcze ... Ja na mojej łódce na pożyczonym Tohatsu 9,8 osiągnąłem 17km/h a na Stormie 13,5 - 32km/h Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTo nie mój wymysł tylko stwierdzenie gościa nad wodą. Czy Stormy mogą być w jakiś sposób dodatkowo blokowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Ja na 18-stce Maweric 370 ze szpejem bez wiatru 35km/h. Rekreacyjnie z żoną i dwójką dużych dzieci czyli jakieś 370 kg jakieś 31km/h. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Ja na 18 2T w pojedynke ze szpejem max 30km/h. W dwie osoby ze szpejem 27. Pod warunkiem ze druga osoba siedzi na środkowej lawce inaczej nie ma ślizgu. Łajba 410. Zatem blizej temu silnikowi do 15km niż do 25. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 wyprzedały się i do nowej dostawy nie ma ichPotwierdzam . Gadałem z gościem z bezwioseł i magazyny puste. Następna dostawa pod koniec września . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rapek Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Tak w temacie Storma to opowiem sytuację z ostatniego weekendu.Łódka texas 380 a silnik Storm 18 HP, ziomek używał wcześniej Tośki 9,8 KM i rozwijał prędkość 18-20 km/h w 2 osoby , na Stormie 18 KM rozpędza się do około 26 km/h. Czy to aby nie za mała różnica ? Ta 18tka jest na tym samym bloku co 25 KM.... Ja pływając przy dużo cięższej łódce na 20 HP i o wiele szerszej jednostce rozwijałem prędkości we 2 osoby około 35 km/h przy pełnym szpeju , więc skąd ta różnica ?A tak ku ścisłości to był Texas 360,reszta się zgadza ,bo chyba chodzi tu o rozmowę przy slipie na Oderce ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Czy zauważyliście że z oferty sklepu zniknęły Stormy 2T? Bo to są bardzo dobre silniki Mój 13,5 (15) 2T nalatał na urlopie 380 kilometrów. Żadnych tłustych plam i pali od strzała . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Stormy idą jak ciepłe bułki )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Pojawiły się w sprzedaży 13,5KM w 2T trochę droższe ale dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DariuszSz Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Cześć Panowie, Kupiłem silnik storm 13,5 km 2T.Potrzebuje 2 porady:1) jak dobrze dotrzeć silnik tj. jakie czynności wykonać przed finalnym użytkowaniem silnika w pełni możliwości. 2) chcę zamontować licznik motogodzin i licznik obrotów, pytanie jak skonfigurować ilość iskier świecy na ilość obrotów. DariuSz. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 1) 20h pyrkania potem ogień.. i wymiana oleju2) ilość iskier na ilość obrotów wtf ? kup sobie taki licznik zwykły, przywiązujesz kabelkiem w pobliżu swiec, wyprowadzasz na zew i po temacie i ci liczy motogodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DariuszSz Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 1) 20h pyrkania potem ogień.. i wymiana oleju2) ilość iskier na ilość obrotów wtf ? kup sobie taki licznik zwykły, przywiązujesz kabelkiem w pobliżu swiec, wyprowadzasz na zew i po temacie i ci liczy motogodzinyMam taki zwykły licznik.Z opcją konfiguracji. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 horac Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 No to zrob jak mowie, ten kabelek sie oplatuje gdzieś w pobliżu swiec za jakis przewód i liczy sobie drgania ;] czyli czas pracy silnika - koniec filozofii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek1989 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Te liczniki faktycznie liczą mth? Czy działają tak że 1h na maksymalnych obrotach to 1mth i 1h na wolych obrotach to 1mth? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 One liczą po prostu czas pracy, 0,1 to 6 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi