wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Po 1 nie powinien dać się odpalić na biegu, po 2 no nie powinno się odpalać na biegu, jed ak chwilę silnik powinien popracować na jalowym bez obciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Dziś rozpadł mi się łącznik cięgna biegów. Silnik pozostał na biegu "do przodu" tak go gasiłem i odpalałem. Część juz zamówiłem, ale jutro łowienie czy odpalanie z załączonym biegiem mu zaszkodzi w jakiś sposób?Rozpadł się bo jakoś specjalnie go potraktowałeś ? Czy z winy materiału ? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Antek0158 Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Odpalanie na biegu raczej silnikowi nie powinno zaszkodzić. Oby po odpaleniu chwilę wolniej, bez ostrego przyspieszania. Gorzej ze sternikiem. Trzeba odpalając pamiętać o małym gazie i zapiąć zrywkę na wypadek kąpieli. To, że odpala na biegu może być przyczyną uszkodzenia łącznika zmiany biegów. Ten element może współdziałać z innymi, które odpowiadają za zabezpieczenie odpalania na biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Rozpadł się bo jakoś specjalnie go potraktowałeś ? Czy z winy materiału ? Rozpadł się poprostu. Na stronie bezwioseł dostepny od ręki wiec pewnie standartowy defekt. Wymiana bedzie upierdliwa bo mechanizm znajduje się pod gaźnikiem. Dziś odpalałem na biegu, warunkiem dzwignia na neutralu, by blokade na starterze zwolnić. Chyba nie wpływa to negatywnie na silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Są w użyciu silniki bez biegów, jeśli nie jest to duży silnik który może szarpnąć, to tylko tyle że trudniej będzie odpalić.Niezależnie od posiadania biegów, lub nie, przed konkretnym odkręceniem manetki wpierw należy podgrzać silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Odpalanie na biegu jesli nawet sie da nie za korzystnie wplywa na lower unit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wpfoka Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Koledzy czy parskanie silnika przy ujmowaniu gazu i czasami przy przyśpieszaniu to wina brudnego gaźnika. Po wyczyszczeniu przelatał prawie 500km. Teraz zmieniłem olej na gulf i silnik czasami parsknie. Zastanawiam się czy to przypadek. Czy olej w silniku 2t może powodować takie objawy.Z góry dziekuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Koledzy czy parskanie silnika przy ujmowaniu gazu i czasami przy przyśpieszaniu to wina brudnego gaźnika. Po wyczyszczeniu przelatał prawie 500km. Teraz zmieniłem olej na gulf i silnik czasami parsknie. Zastanawiam się czy to przypadek. Czy olej w silniku 2t może powodować takie objawy.Z góry dziekuję za podpowiedzi Silnik Jak żona, czasem parska a ni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Regulacja przyspieszenia zapłonu na wolnych i wysokich lub Gaźnik za ubogo ustawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Jeśli ilość oleju jest prawidłowa, to marka ani gatunek nie powinien wpływać na zapotrzebowanie na tlen. Niewłaściwy olej może jednak zanieczyścić izolator świecy, wówczas gubienie zapłonów jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Dziś rozpadł mi się łącznik cięgna biegów. Silnik pozostał na biegu "do przodu" tak go gasiłem i odpalałem. Część juz zamówiłem, ale jutro łowienie czy odpalanie z załączonym biegiem mu zaszkodzi w jakiś sposób?No dobra część dotarła. Nie mam koncepcji jak się dobrać do tego mechanizmu. Zrzucenie gaźnika niewiele pomaga. Ktoś ma koncepcję lub to robił? 18km 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 No dobra część dotarła. Nie mam koncepcji jak się dobrać do tego mechanizmu. Zrzucenie gaźnika niewiele pomaga. Ktoś ma koncepcję lub to robił? 18km 2T1.Zadzwoń do chłopaków z bezwioseł na pewno pomogą 2.Z tego co się orientuje @Tresor ma identyczny i może pomoże ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 (edytowane) Właśnie pakuje mandzur na ryby i kuknełem z ciekawości. Wydaje mi się ze trzeba odrecic śrubki mocujące te plastiki na kwadratowej ośce i wysunąć całą lub kawałek przez otwory serwisowe (ten po prawej). Widać je na foto, zatyczki gumowe.Co do ułamania u mnie w bagażniku wygląda to tak. Pierwszym wystajacym punktem silnika jest właśnie wajcha biegów. Dużo nie trzeba aby dostała. Ja zabezpieczam silnik żeby się nie przesuwał a docelowo ma jeździć na pawęży.Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Września 2020 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Musisz zdjąć ten mechanizm że linki są założone. Tylko uważaj bo tam są 2 sprężyny i nie łatwo złożyć ten mechanizm.1dlugs śruba m6 i jedna mała m6. Wcalosci to wyjmij. Pozniej gaźnik zdejmij i szarpak tez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Trzeba rozbierać gaz i szarpankę jak ten plastik jest na osi od biegów? Jedyne połączenie to cięgno blokady odpalania na biegu. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Tak. To jest na osi biegów. Zdjecie gaźnika i mechanizmu ssania doprowadziło mnie do stanu ze zdjęcia. Już się witałem z gąską, jednak element na czerwono ani drgnie i nie moge wyprowadzić osi biegów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Jeżeli nie ma śrubek to grzej. Pewnie na jakiś klej wsadzone. Daj tylko znać jak poszło będzie dla potomnych. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Napisałem do dystrybutora Stormów. Ten element jest wklejony i serwis oddziela silnik od kolumny przy wymianie tego elementu.Szacunek dla dystrybutora za odpowiedz/podpowiedź (!) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 yamaha ma przykrecona na srubke m5. dziś zerkałemale na klej? dobrze ze nie przyspawali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szumi Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 To dobrze że na klej łatwo będzie każdemu odróżnić, lakiery i naklejki już tak dokładnie dobierają że z daleka ciężko wypatrzeć oryginał czy tania chińską podróbka. Do baka też można zajrzeć przy okazji czy skalary nie pływają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Na ruskim kanale jest dokładnie wyjaśnione jak odróżnić Kitajski silnik od orginałów. Bo z tego co pokazują u nich podróbki to standard. Najprościej po śrubach i oznaczeniu na głowicy i bloku silnika. Niem mam jak teraz znaleźć tego filmu, był w ciągu ostatniego miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) Łącznik wymieniony. Faktycznie trzeba wyjać silnik. 6 śrub od spodu, osprzęt i powinien wyjść a ten ani drgnie. Ostukanie śrub od dołu i wyszedł. Uszczelka się skleiła. Troche zabawy było ale zrobione. Jak wyjąć silnik podpatrzyłem tutaj: Edytowane 26 Września 2020 przez gucio2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Tohatsu/mercury ma na bloku 50 jak i 60 cyfre w malych motorach nie pamietam do jak duzych mocy napewno ponizej 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Coś długo importerowi idzie ściąganie dostawy. stormów ???? miały być w wrześniu mamy październik a tu nie widać nie słychać . raczej na sezon jesienny się nie wyrobią a szkoda ???? . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 20 października ma być dostawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi