Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

STORM wiem że pytano wcześniej ale....też szukałem wiadomości i raczej znalazłem niewiele.Kupiliśmy w tym roku dwie sztuki/6 KM czterosuw i 7 KM dwusuw.Drobne usterki od początku użytkowania/można przeżyć.....Jakie? korek paliwa potrafi się urwać po kilkukrotnym użyciu, ten sam przecieka przy pełnym baku i przechyleniu silnika ,gąbka uszczelniająca przestrzeń pomiędzy bakiem a obudową rozpuszcza się pd wpływem benzyny,iglica się zawiesza tj. przy pochyleniu silnika "w spoczynek/port" paliwo potrafi wyciekać do komory silnika.To pierwsze spostrzeżenia ,ale wierzcie mi to tylko wstęp.Najlepsze przed Wami. 7KM  TO LIPA!!!!!! ten silniczek ma może 5 KM ale to maksimum.Od początku dymił z połączenia kolumny z silnikiem(ciekawostka,w Serwisie twierdzą że to NORMALNE)/sama mieszanka też dziwna jak na "Yamahę"Wiem co piszę /7KM  to oszustwo,  to słabiutka kopia czegoś zbliżonego do Yamy.Trzymajcie się od tego z daleka.Szóstkę pływa znajomy i raczej nie narzeka., ale to dopiero trzy miesiące.Sądząc  po moim "motorku raczej nic dobrego nie można się spodziewać.To nie jest tekst sponsorowany czy w jakikolwiek sposób  tendencyjny.Jestem uczestnikiem tego forum i czuję się w obowiązku przestrzec innych.Zrobicie jak chcecie.Po dwóch miesiącach użytkowania wspomnianego silnika /z widocznymi śladami użycia/odesłałem do gwaranta z żądaniem zwrotu pieniędzy .ZWROT OTRZYMAŁEM......wniosek?

• Like 2

• 0

Jeśli miałbym wnioskować z poprzedzającego tekstu, to wniosek jest prosty - zamiast 7HP w 2t należy kupić 6HP w 4t. Zresztą od zawsze preferowałem 4t :)

Storm jest marką handlową a czy owe silniki są od jednego producenta? Może być że jeden jest od dajmy na to whun-mun a drugi od miang-ciang.

Sukces Chin powoduje że brakuje tam wyszkolonych pracowników i są problemy na montażu a części są przyzwoite. Na filmach dla Europejczyków silniki montują super laski, a naprawdę to raczej kto podleci po przeszkoleniu. Przypuszczam że te usterki dałoby się łatwo usunąć, a z mocą to bardzo prawdopodobne że masz rację skoro oryginały miały 5 i 6HP.

Jeśli sprzedawca wywiązał się z gwarancji to znaczy że jest jest solidny.

• 0

Ten interwał 20h to chyba jakiś żart. Toż to gwint w aluminuum, zaraz będzie problem bo się będzie zrywał/wyrabiał. Z mocą w Stormie podejrzewam, że jest to moc na wale silnika. Obecnie wszyscy liczący się producenci do oceny mocy używają standardu ICOMIA 28/23, gdzie mierzy się moc na wałku śruby. Jest to jawnie wskazane w ich materiałach. Storm nic takiego nie deklaruje. Jeżeli Storm podaje moc na wale silnika, to może być tak, że z tych 7hp na śrubę przekazywane jest realnie około 20% mniej. Sumując - 7hp to może być realnie jakieś 5,5hp a 18hp to 15HP.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• 0

Tez myślę że to jakiś żart z ich strony. Przecież to zwykła przekładnia nie żaden Haldex LSD czy wiskoza. Powinno wystarczyć ze jest tłuste. :) Być może zastosowali podłe uszczelniacze i bardziej chodzi tu o wodę. Ruski na filmach często pokazują problem z oringiem na ciegnie biegów. Wystarczy dać podkładkę i problem znika. Tylko Czort wie co za produkcja. Ostatnio pokazywali problem zrywki w moim nie występuje taka (mówię o 13.5/15/18)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 0

Odrazu zaznacze że nie mam Storma.

Z informacji że po 20 godz. trzeba wymienić olej to w moim przypadku co wekend. Czyli od 1 maja do końca grudnia czyli 35 razy plus urlop z 5 razy.

I w ten sposób z taniego silnika zrobił się drogi i uciążliwy silnik.

Mam nadzieje że dystrybutor źle przetłómaczył z książki obsługi

• 0

Z tego co mi mówił to teraz będą między innymi silniki 13.5/15 tylko w kolorze czarnym i cena około 200zł wiecej (zależy od cła)kolor srebrny będzie dopiero w grudniu z innymi silnikami ale nie dopytywałem jakie będą teraz a jakie później,szkoda że na wszystko trzeba czekać tak długo.

• 0

Z tego co mi mówił to teraz będą między innymi silniki 13.5/15 tylko w kolorze czarnym i cena około 200zł wiecej (zależy od cła)kolor srebrny będzie dopiero w grudniu z innymi silnikami ale nie dopytywałem jakie będą teraz a jakie później,szkoda że na wszystko trzeba czekać tak długo.

A czym się różni czarny od srebrnego?

• 0

Techniczne 18km 2T: po zdjęciu sinika z kolumny (odkręcany gaźnik itd) po poskładaniu silnik prycha co kilkanaście sekund i przygasa - nie gaśnie.

Obroty mam nieco za wysokie, nie mogę ich zmniejszyć śrubami regulacyjnymi.

Jakieś pomysły?

Edytowane przez gucio2020

• 0

Odrazu zaznacze że nie mam Storma.

Z informacji że po 20 godz. trzeba wymienić olej to w moim przypadku co wekend. Czyli od 1 maja do końca grudnia czyli 35 razy plus urlop z 5 razy.

I w ten sposób z taniego silnika zrobił się drogi i uciążliwy silnik.

Mam nadzieje że dystrybutor źle przetłómaczył z książki obsługi

Dzisiaj przyjdzie do mnie silnik to dam znać co jest w książce serwisowej

• 0

Przyszedł - na kartonie przekreślone 18 koni i ręcznie wpisane 13,5...

Popołudniu karton będę otwierał to dam znać co z serwisem - teraz nie bardzo mam czas niestety

ce1a018a7c96285bff07bb9b5378fcc2.jpg

Jak. tam unboxing Storma z nowej dostawy ? Chyba kolego nie pływasz do tej godziny ???????????? czekamy na sporą foto relacje czy różni się od poprzedników . ????