wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jerz Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 STORM wiem że pytano wcześniej ale....też szukałem wiadomości i raczej znalazłem niewiele.Kupiliśmy w tym roku dwie sztuki/6 KM czterosuw i 7 KM dwusuw.Drobne usterki od początku użytkowania/można przeżyć.....Jakie? korek paliwa potrafi się urwać po kilkukrotnym użyciu, ten sam przecieka przy pełnym baku i przechyleniu silnika ,gąbka uszczelniająca przestrzeń pomiędzy bakiem a obudową rozpuszcza się pd wpływem benzyny,iglica się zawiesza tj. przy pochyleniu silnika "w spoczynek/port" paliwo potrafi wyciekać do komory silnika.To pierwsze spostrzeżenia ,ale wierzcie mi to tylko wstęp.Najlepsze przed Wami. 7KM TO LIPA!!!!!! ten silniczek ma może 5 KM ale to maksimum.Od początku dymił z połączenia kolumny z silnikiem(ciekawostka,w Serwisie twierdzą że to NORMALNE)/sama mieszanka też dziwna jak na "Yamahę"Wiem co piszę /7KM to oszustwo, to słabiutka kopia czegoś zbliżonego do Yamy.Trzymajcie się od tego z daleka.Szóstkę pływa znajomy i raczej nie narzeka., ale to dopiero trzy miesiące.Sądząc po moim "motorku raczej nic dobrego nie można się spodziewać.To nie jest tekst sponsorowany czy w jakikolwiek sposób tendencyjny.Jestem uczestnikiem tego forum i czuję się w obowiązku przestrzec innych.Zrobicie jak chcecie.Po dwóch miesiącach użytkowania wspomnianego silnika /z widocznymi śladami użycia/odesłałem do gwaranta z żądaniem zwrotu pieniędzy .ZWROT OTRZYMAŁEM......wniosek? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Jeśli miałbym wnioskować z poprzedzającego tekstu, to wniosek jest prosty - zamiast 7HP w 2t należy kupić 6HP w 4t. Zresztą od zawsze preferowałem 4t Storm jest marką handlową a czy owe silniki są od jednego producenta? Może być że jeden jest od dajmy na to whun-mun a drugi od miang-ciang.Sukces Chin powoduje że brakuje tam wyszkolonych pracowników i są problemy na montażu a części są przyzwoite. Na filmach dla Europejczyków silniki montują super laski, a naprawdę to raczej kto podleci po przeszkoleniu. Przypuszczam że te usterki dałoby się łatwo usunąć, a z mocą to bardzo prawdopodobne że masz rację skoro oryginały miały 5 i 6HP.Jeśli sprzedawca wywiązał się z gwarancji to znaczy że jest jest solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Tak w nawiązaniu do super lasek składających silniki???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Jak u nas za PRLu, a jak czasem przy którymś kanale nie położyła silikonu to dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Ten interwał 20h to chyba jakiś żart. Toż to gwint w aluminuum, zaraz będzie problem bo się będzie zrywał/wyrabiał. Z mocą w Stormie podejrzewam, że jest to moc na wale silnika. Obecnie wszyscy liczący się producenci do oceny mocy używają standardu ICOMIA 28/23, gdzie mierzy się moc na wałku śruby. Jest to jawnie wskazane w ich materiałach. Storm nic takiego nie deklaruje. Jeżeli Storm podaje moc na wale silnika, to może być tak, że z tych 7hp na śrubę przekazywane jest realnie około 20% mniej. Sumując - 7hp to może być realnie jakieś 5,5hp a 18hp to 15HP. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Tez myślę że to jakiś żart z ich strony. Przecież to zwykła przekładnia nie żaden Haldex LSD czy wiskoza. Powinno wystarczyć ze jest tłuste. Być może zastosowali podłe uszczelniacze i bardziej chodzi tu o wodę. Ruski na filmach często pokazują problem z oringiem na ciegnie biegów. Wystarczy dać podkładkę i problem znika. Tylko Czort wie co za produkcja. Ostatnio pokazywali problem zrywki w moim nie występuje taka (mówię o 13.5/15/18) Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Oczywiście, że 7km to 5km, o spalinach z kolumny też było pisane na forum. Wiem, bo go miałem teraz cieszę się z 13,5 km 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Odrazu zaznacze że nie mam Storma.Z informacji że po 20 godz. trzeba wymienić olej to w moim przypadku co wekend. Czyli od 1 maja do końca grudnia czyli 35 razy plus urlop z 5 razy.I w ten sposób z taniego silnika zrobił się drogi i uciążliwy silnik.Mam nadzieje że dystrybutor źle przetłómaczył z książki obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Zobaczymy co przyjdzie - jak z cena nie poszaleją tk zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Z tego co mi mówił to teraz będą między innymi silniki 13.5/15 tylko w kolorze czarnym i cena około 200zł wiecej (zależy od cła)kolor srebrny będzie dopiero w grudniu z innymi silnikami ale nie dopytywałem jakie będą teraz a jakie później,szkoda że na wszystko trzeba czekać tak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Witam wszystkich,została założona grupa na fb przez mojego znajomego odnośnie silników Storm. Jak macie chęć to wbijajcie ???????? https://www.facebook.com/groups/4990596957647713/?ref=share Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Ciekawe czy srebrny i czarny są z tej samej fabryki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawello Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Nowa dostawa już dostępna, można zamawiać ale wybór skromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Z tego co mi mówił to teraz będą między innymi silniki 13.5/15 tylko w kolorze czarnym i cena około 200zł wiecej (zależy od cła)kolor srebrny będzie dopiero w grudniu z innymi silnikami ale nie dopytywałem jakie będą teraz a jakie później,szkoda że na wszystko trzeba czekać tak długo.A czym się różni czarny od srebrnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Nie mam pojęcia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) Mi z śledztwa wyszło, że czarny to model t18 a srebrny t15, ale u źródła nie pytałem, a czytając opisy ze strony nie ma najmniejszej różnicy pomiędzy nimi Edytowane 27 Października 2020 przez algeroth82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 A czym się różni czarny od srebrnego?kolorem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Techniczne 18km 2T: po zdjęciu sinika z kolumny (odkręcany gaźnik itd) po poskładaniu silnik prycha co kilkanaście sekund i przygasa - nie gaśnie.Obroty mam nieco za wysokie, nie mogę ich zmniejszyć śrubami regulacyjnymi.Jakieś pomysły? Edytowane 28 Października 2020 przez gucio2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Odrazu zaznacze że nie mam Storma.Z informacji że po 20 godz. trzeba wymienić olej to w moim przypadku co wekend. Czyli od 1 maja do końca grudnia czyli 35 razy plus urlop z 5 razy.I w ten sposób z taniego silnika zrobił się drogi i uciążliwy silnik.Mam nadzieje że dystrybutor źle przetłómaczył z książki obsługiDzisiaj przyjdzie do mnie silnik to dam znać co jest w książce serwisowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Pisz.Bo jeśli co 20 godzin to będzie to silnik dla ludzi którzy będą powiedzmy tydzień w roku na rybach i to bez trolingu.Napisz jeszcze czy wymiana oleju musi być przeprowadzona przez serwis żeby nie stracić gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Przyszedł - na kartonie przekreślone 18 koni i ręcznie wpisane 13,5... Popołudniu karton będę otwierał to dam znać co z serwisem - teraz nie bardzo mam czas niestety Edytowane 28 Października 2020 przez algeroth82 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Załączam zdjęcia z instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Edit źle zobaczyłem Edytowane 28 Października 2020 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Przyszedł - na kartonie przekreślone 18 koni i ręcznie wpisane 13,5... Popołudniu karton będę otwierał to dam znać co z serwisem - teraz nie bardzo mam czas niestety Jak. tam unboxing Storma z nowej dostawy ? Chyba kolego nie pływasz do tej godziny ???????????? czekamy na sporą foto relacje czy różni się od poprzedników . ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Nawet nie odpalałem a tak poważnie różni się instrukcja serwisowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi