wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Załączam zdjęcia z instrukcji Porównałem instrukcje kupionego dziś Storma do tego który kupiłem rok temu i w załączonych zdjęciach instrukcji (w stosunku do tej z zeszłego roku) brakuje nazw kolumn. Pierwsza to „po pierwszych 20 godzinach” a kolejna to „co 100 godzin lub co rok”Tak, więc wymiana oleju w spodzinie po pierwszych 20h a potem co 100h Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Porównałem instrukcje kupionego dziś Storma do tego który kupiłem rok temu i w załączonych zdjęciach instrukcji (w stosunku do tej z zeszłego roku) brakuje nazw kolumn. Pierwsza to „po pierwszych 20 godzinach” a kolejna to „co 100 godzin lub co rok”Tak, więc wymiana oleju w spodzinie po pierwszych 20h a potem co 100h Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTo ta zmiana o której mówiłem. Obecnie wg instrukcji trzeba zrobić wymianę oleju w spodzinie co 20 motogodzin. Dla mnie bez znaczenia bo ja nie łowię w trolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 20mth to jakieś max 2 miesiące normalnego- oszczednego łowienia weekendowego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 W tym sezonie wypływanie 10 godzin zajęło mi 2,5 miesiąca a w tym kilka razy zrobiłem sobie wycieczkę krajoznawcza. W każdym razie kolega Łukasz pływa zgodnie ze starą instrukcja i też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Każdy pływa inaczej - u mnie średnio silnik pracuje ok 2 mth na każdych rybach. 2.5 miesiąca to jakieś 10 week czyli 20 dni z których 18 jestem na wodzie xxxx nawet niech będzie 1.5 h i wg instrukcji czeka mnie wymiana, czyli jakieś 3 do 4 razy w roku - co jest nie tak z tym silnikiem to nie wiem ale jedyne co mi przychodzi do głowy to made in china Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Nie realne, by wymiana musiała następować co 20mh... Podejrzewam, że błąd w tłumaczeniu instrukcji. To tak, jakby w samochodzie z salonu wymieniac co 2000km płyny????♂️ Kto by to zaakceptował i kupił, dziadek dojeżdżający do kościoła????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Jeśli to prawda z tą wymianą oleju co 20 mtg to moim zdaniem o takim silniku nie można poważnie myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Olać instrukcję. W samochodach w instrukcji jest wymiana oleju co 30000 lub całkowity jej brak w przypadku automatów co w obydwu przypadkach jest zbrodnią. Tu widać diler po pewnie paru przypadkach wody w spodzinie przesadził. Wszystko z głową, jeżeli pływa się normalnie nic się nie dzieje zaglądamy tam raz w roku. Jeżeli czochramy po piachu, coś się wydarzyło kamień, drzewo, żyłka/plecionka itp. trzeba sprawdzić od razu po incydencie. Dotyczy się to każdej marki czy to chinola czy najprawdziwszego made in Japan.Nie przejmować się pływać, myśleć o rybach a nie silniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Olać instrukcję. W samochodach w instrukcji jest wymiana oleju co 30000 lub całkowity jej brak w przypadku automatów co w obydwu przypadkach jest zbrodnią. Tu widać diler po pewnie paru przypadkach wody w spodzinie przesadził. Wszystko z głową, jeżeli pływa się normalnie nic się nie dzieje zaglądamy tam raz w roku. Jeżeli czochramy po piachu, coś się wydarzyło kamień, drzewo, żyłka/plecionka itp. trzeba sprawdzić od razu po incydencie. Dotyczy się to każdej marki czy to chinola czy najprawdziwszego made in Japan.Nie przejmować się pływać, myśleć o rybach a nie silniku.O właśnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Olać instrukcję. W samochodach w instrukcji jest wymiana oleju co 30000 lub całkowity jej brak w przypadku automatów co w obydwu przypadkach jest zbrodnią. Tu widać diler po pewnie paru przypadkach wody w spodzinie przesadził. Wszystko z głową, jeżeli pływa się normalnie nic się nie dzieje zaglądamy tam raz w roku. Jeżeli czochramy po piachu, coś się wydarzyło kamień, drzewo, żyłka/plecionka itp. trzeba sprawdzić od razu po incydencie. Dotyczy się to każdej marki czy to chinola czy najprawdziwszego made in Japan.Nie przejmować się pływać, myśleć o rybach a nie silniku.w automatach trzeba wymieniać olej co 50 tyś ,to w manualu olej jest niewymienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Wiem i wymieniam ale instrukcje na EU (po za Hondą które posiadam 2) nie przewidują takiej wymiany. Te same auto na innym kontynencie już jak najbardziej każe wymieniać.Ale to nie wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Wyczytałem że w skrzyni ręcznej auta, olej wymienić po 200tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Dwa pytania.1 czy 4T nie ma odprężania? Na ruskim kanale był ostatnio silnik 15 Hidea (ruski brand kitajskich silników) ma odprężnik na wałku rozrządu. Więc nie powinno iść tak ciężko. (EDIT a może to był 25...)2 Łatwo przelać paliwo gruszką? Zaglądnij do pływaka, w mojej Y jak i S jak zamknie iglica to możesz skakać po gruszce szybciej pęknie niz puści. A u mnie właśnie mogę pompować i pompować. Wydaje mi się, że po postoju paliwo ścieka do zbiornika, bo nie mogę od razu odpalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Ad2) membrany mogą puszczać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Ad2) membrany mogą puszczaćObejrzę linię paliwową,a później zajrzę tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 4t ma odprężenie na wale . Jednakże odpalenie 18stki z ręki może spowodować odciski na dłoni i traumę dlatego decyduje się na dołożenie rozrusznika ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 A u mnie właśnie mogę pompować i pompować. Wydaje mi się, że po postoju paliwo ścieka do zbiornika, bo nie mogę od razu odpalićZaczął bym od wymiany gruszki. W gruszce jest zawór zwrotny, zapobiegający cofaniu paliwa. Jak miałem uszkodzony, to było jak u Ciebie - mogłem dymać gruszką w nieskończoność, a linii nie nabiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Panowie ustalmy jedna rzecz - grucha pompujemy w nieskończoność i paliwo gdzieś wycieka czy nie? Jeśli nie to tak jak psulek napisał - grucha do wymiany, jeśli wycieka to punkty powyżej do sprawdzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Jeśli mogę zasugerować, w moim Capralu miałem podobny problem. Dodatkowo w trakcie pracy silnika na wyższych obrotach gruszka miękła i silnik poszarpywał. Po kilku pompnięciach zaczynał pracować normalnie. Przyczyną był smok w zbiorniku paliwa, poniżej daję zdjęcie gdzie była nieszczelność. Niestety chińczyk tak spasował elementy że gruszka zaciągała powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Ładnie poginający storm-iak 13.5 :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Bo to są szatany Mój z zeszłego czwartku na wyboistej wodzie... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 https://youtu.be/DYydjl-zOTQ Ładnie poginający storm-iak 13.5 :-)To mój właśnie po tym jak go ledwo odpaliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Właśnie u mnie jest tak, że mogę pompować i w tym odstojniku paliwo ciągle skacze,a nigdzie w okolicach gaźnika nie wycieka. Dopiero jak tak ostro pompowałem to odpalił. Więc to może być gruszka. Chłopaki z bezwiosel chcą, żeby wysłać silnik, ale gruszka chyba tańsza od wysyłki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Ja bym podniósł bańkę, tak by gruszka była niżej od bańki, wówczas ściekające paliwo będzie zalewać gruszkę i zaworki w niej. Zalane benzyną łatwiej uszczelnią się i szybciej zaczną podawać na silnik. Jak będzie wyraźnie twardziej to będzie znaczyło że już napompowane.Jeśli to pomoże to będzie wiadomo że to słaba gruszka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Ładnie poginający storm-iak 13.5 :-)Nic dziwnego, to przecież silnik do wyścigów.Aż ciekaw jestem jak by było w cztery osoby. Ja miałem pięć osób na pokładzie, ale dwójkę dzieci więc wagowo podobnie jak cztery, Wychodził w ślizg, ale trochę to trwało. Na ponton te 13.5 HP to wystarcza w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi