wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Wystarczy nie wystarczy kwestia patrzenia mam 20 i 25 a mysle zeby zalozyc 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Nic dziwnego, to przecież silnik do wyścigów.Aż ciekaw jestem jak by było w cztery osoby. Ja miałem pięć osób na pokładzie, ale dwójkę dzieci więc wagowo podobnie jak cztery, Wychodził w ślizg, ale trochę to trwało. Na ponton te 13.5 HP to wystarcza w zupełności.Z żoną mam tylko ok. 1km/h mniej niż samemu, ale wydaje mi się, że lepiej waga rozłożona. Na pół manetki leci 32 km/h. Z drugim dorosłym ok. 100 kg wagi (ja ważę 95) na maksa leci 36 km/h. Poniżej wykres jak pływałem z żoną, na dole krzywa prędkości i prędkośc maksymalna Edytowane 5 Listopada 2020 przez marcin_ketrzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Z żoną mam tylko ok. 1km/h mniej niż samemu, ale wydaje mi się, że lepiej waga rozłożona. Na pół manetki leci 32 km/h. Z drugim dorosłym ok. 100 kg wagi (ja ważę 95) na maksa leci 36 km/h. Poniżej wykres jak pływałem z żoną, na dole krzywa prędkości i prędkośc maksymalna Twoja żona to jakaś złota kobieta, że wytrzymała 5 i pół godziny na pontonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Twoja żona to jakaś złota kobieta, że wytrzymała 5 i pół godziny na pontonie Nie pierwszy raz na ryby jak jest ciepło też czasem ze mną pojedzie, a jak przyjdzie pora do wracania to mówi "zostańmy jeszcze chwilkę" Edytowane 5 Listopada 2020 przez marcin_ketrzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Wystarczy nie wystarczy kwestia patrzenia mam 20 i 25 a mysle zeby zalozyc 50Dziś pływałem i ścigał się z gościem co miał 750KM minimum (na zdjeciu) Wyprzedzałem go jak chciałem z prawej z lewej na pół gazu... Masz barke potrzebujesz kucy. Ja mam 300cm na tablice 10KM. Założony 15 Storma robi z niego szatana. Dla mnie 40km/h na pontonie wystarcza. Czasami żałuję że jednak nie kupiłem 270. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Znalazłem winowajcę, wypadł zawór zwrotny, z dwóch stron 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 To chyba dobrze co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Tak po poprawnym złożeniu działa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Co chyba wszystkich użytkowników na razie cieszy to to , że wszystkie dotychczasowe awarie Stormów to pierdoły a nie jakieś poważne awarie . Co jak dla mnie potwierdza maksymę : rozsądna jakość za dobra cenę czy jakoś tak ???? Edytowane 5 Listopada 2020 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Tak po poprawnym złożeniu działa:)Tak wiem że to twój filmik , już przerzuciłem wszystkie filmy że stormami jakie są tylko w sieci ???? , czyli tak jak piszą w stormach jakieś pierdoły się sypną ale bez dramatu ????moim zdaniem do przeżycia. Ps pozazdrościć wody do pływania jest gdzie ???? Bo to są szatany Mój z zeszłego czwartku na wyboistej wodzie... .https://youtu.be/RamLfn7U4xMZgadza się , i to przez takie filmy na przyszły sezon u mnie w lódce wjedzie storm 13.5 ???? postanowione . Edytowane 5 Listopada 2020 przez woochu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Ps pozazdrościć wody do pływania jest gdzie ???? Jest gdzie pływać. Poza szlakiem też jest wiele jezior do pływania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Twoja żona to jakaś złota kobieta, że wytrzymała 5 i pół godziny na pontonie Złota kobieta to żona mojego kolegi. Siedzimy na rybach, dzwoni, kumpel mówi że zaraz się zbieramy (był już wieczór) a ona pyta dlaczego ¯\_(ツ)_/¯ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Czy posiada ktoś storma 15 czy 18 4T z alekteycznym rozruchem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Może inne zajęcie miała ^^ Ja nigdy nie mam problemu z rybami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kubanu Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Czy posiada ktoś storma 15 czy 18 4T z alekteycznym rozruchem? Pytałem się sprzedawcy,powiedział że rozruszniki są montowane tylko w 12km i 25km.Ale jak by ktoś chciał sobie zamontować do 15 2t czy 18 4t to musi sobie kupić na alliexpres a oni mogą to zamontować,tylko nie wiem czy to się opłaca bo dość sporo to kosztuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Hehe oni to mało wiedzą i nie za bardzo wiedzą o czym piszą i mówią - a wiedzą tyle ile jest napisane w instrukcji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stołczynianin Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Czy posiada ktoś storma 15 czy 18 4T z alekteycznym rozruchem? Pytałem się sprzedawcy,powiedział że rozruszniki są montowane tylko w 12km i 25km.Ale jak by ktoś chciał sobie zamontować do 15 2t czy 18 4t to musi sobie kupić na alliexpres a oni mogą to zamontować,tylko nie wiem czy to się opłaca bo dość sporo to kosztuje.Mam Yamahę 13.5 czyli 15 w 4t, która wydaje się być pierwowzorem dla chińskich 15 stek w tym Storma 18. Faktem jest że trzeba mocno szarpnąć, ale zazwyczaj trzy razy gdy zimny a raz gdy już chodził tego dnia. Ten silnik nie powinien mieć kłopotliwego rozruchu. Najbiedniejsza wersja czyli moja waży 45kg dzięki czemu daję radę go nosić. Gdyby miał rozrusznik to doszłoby kilka kg i doszedłby akumulator. Nie widzę sensu dociążania łodzi ślizgowej. Lekka łódka ma swój urok i mniej wypala benzyny. Jest szybsza od tej "doinwestowanej"Szkoda że nie ma tych Stormów w wersji z 13.5 na czapce by nie trzeba było patentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) Zerwać naklejki z czapki to żaden problem. Kupujesz 9,9- 10 - 13,5 do wyboru i koloru. Problemem może być naklejka na kolumnie ,która prawdę powie Storm 13,5 2t na czapie ma naklejkę na kolumnie też 13,5 a tak naprawdę ma 15 km. 18 km w tym silniku to ściema. Edytowane 7 Listopada 2020 przez M a r a s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Te z kolumny tez kupisz. Nie wypełnione lub z napisami jakimi chcesz. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Czy posiada ktoś storma 15 czy 18 4T z alekteycznym rozruchem? Pytałem się sprzedawcy,powiedział że rozruszniki są montowane tylko w 12km i 25km.Ale jak by ktoś chciał sobie zamontować do 15 2t czy 18 4t to musi sobie kupić na alliexpres a oni mogą to zamontować,tylko nie wiem czy to się opłaca bo dość sporo to kosztuje.Rozrusznik relay i przycisk kupisz za 60-70 max chinskie zamirnniki ale porzadne poprzedni sluzyl mi pare lat obecny w innym silniku juz tez paredziesiat h i chula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Te z kolumny tez kupisz. Nie wypełnione lub z napisami jakimi chcesz. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka A gdzie kupię? Szukałem takiej eleganckiej z napisem STORM nie znalazłem...Bo moja z 2T 18 gdzieś spadła, odpadła, jakoś słabo była przymocowana... :lol: Edytowane 9 Listopada 2020 przez gucio2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Jak się zniszczyła bądź odpadła oni dorobią każdy wzór.???? https://allegro.pl/oferta/wszystkie-motocykle-tabliczka-naklejka-znamionowa-8244063217?reco_id=23100b71-2264-11eb-8441-bc97e169f5e0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Dzięki Piotrowi czyli @womaly23 Storm 18 4t zyskał rozrusznik i ładowanie . . Teraz jest po prostu super :good: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Sero i ile cie ta impreza kosztowala jak mozna spytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Priv poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi