Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nic dziwnego, to przecież silnik do wyścigów.

Aż ciekaw jestem jak by było w cztery osoby. Ja miałem pięć osób na pokładzie, ale dwójkę dzieci więc wagowo podobnie jak cztery, Wychodził w ślizg, ale trochę to trwało. Na ponton te 13.5 HP to wystarcza w zupełności.

Z żoną mam tylko ok. 1km/h mniej niż samemu, ale wydaje mi się, że lepiej waga rozłożona. Na pół manetki leci 32 km/h. Z drugim dorosłym ok. 100 kg wagi (ja ważę 95) na maksa leci 36 km/h. Poniżej wykres jak pływałem z żoną, na dole krzywa prędkości i prędkośc maksymalna

post-65626-0-59651300-1604552932_thumb.jpg

Edytowane przez marcin_ketrzyn

• 0

Z żoną mam tylko ok. 1km/h mniej niż samemu, ale wydaje mi się, że lepiej waga rozłożona. Na pół manetki leci 32 km/h. Z drugim dorosłym ok. 100 kg wagi (ja ważę 95) na maksa leci 36 km/h. Poniżej wykres jak pływałem z żoną, na dole krzywa prędkości i prędkośc maksymalna

Twoja żona to jakaś złota kobieta, że wytrzymała 5 i pół godziny na pontonie  :D  :D

• 0

Twoja żona to jakaś złota kobieta, że wytrzymała 5 i pół godziny na pontonie :D :D

Nie pierwszy raz ;) na ryby jak jest ciepło też czasem ze mną pojedzie, a jak przyjdzie pora do wracania to mówi "zostańmy jeszcze chwilkę" ;)

post-65626-0-46253800-1604578576_thumb.jpg

post-65626-0-35505100-1604578609_thumb.jpg

Edytowane przez marcin_ketrzyn

• 0

Wystarczy nie wystarczy kwestia patrzenia mam 20 i 25 a mysle zeby zalozyc 50

Dziś pływałem i ścigał się z gościem co miał 750KM minimum (na zdjeciu) Wyprzedzałem go jak chciałem z prawej z lewej na pół gazu... :)

Masz barke potrzebujesz kucy. Ja mam 300cm na tablice 10KM. Założony 15 Storma robi z niego szatana. :) Dla mnie 40km/h na pontonie wystarcza. Czasami żałuję że jednak nie kupiłem 270.fe4bc6813c44cd88b74cd7441ba69601.jpg

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 0

Co chyba wszystkich użytkowników na razie cieszy to to , że wszystkie dotychczasowe awarie Stormów to pierdoły a nie jakieś poważne awarie . Co jak dla mnie potwierdza maksymę : rozsądna jakość za dobra cenę czy jakoś tak ????

Edytowane przez sero1975

• 0

Tak po poprawnym złożeniu działa:)

Tak wiem że to twój filmik , już przerzuciłem wszystkie filmy że stormami jakie są tylko w sieci ???? , czyli tak jak piszą w stormach jakieś pierdoły się sypną ale bez dramatu ????moim zdaniem do przeżycia. Ps pozazdrościć wody do pływania jest gdzie ????

Bo to są szatany :) Mój z zeszłego czwartku na wyboistej wodzie... :)

.

https://youtu.be/RamLfn7U4xM

Zgadza się , i to przez takie filmy na przyszły sezon u mnie w lódce wjedzie storm 13.5 ???? postanowione . Edytowane przez woochu
  • Like 2

• 0

Twoja żona to jakaś złota kobieta, że wytrzymała 5 i pół godziny na pontonie  :D  :D

Złota kobieta to żona mojego kolegi. Siedzimy na rybach, dzwoni, kumpel mówi że zaraz się zbieramy (był już wieczór) a ona pyta dlaczego ¯\_(ツ)_/¯

• Like 1

• 0

Czy posiada ktoś storma 15 czy 18 4T z alekteycznym rozruchem?

Pytałem się sprzedawcy,powiedział że rozruszniki są montowane tylko w 12km i 25km.Ale jak by ktoś chciał sobie zamontować do 15 2t czy 18 4t to musi sobie kupić na alliexpres a oni mogą to zamontować,tylko nie wiem czy to się opłaca bo dość sporo to kosztuje.

• Like 1

• 0

Pytałem się sprzedawcy,powiedział że rozruszniki są montowane tylko w 12km i 25km.Ale jak by ktoś chciał sobie zamontować do 15 2t czy 18 4t to musi sobie kupić na alliexpres a oni mogą to zamontować,tylko nie wiem czy to się opłaca bo dość sporo to kosztuje.

Mam Yamahę 13.5 czyli 15 w 4t, która wydaje się być pierwowzorem dla chińskich 15 stek w tym Storma 18. Faktem jest że trzeba mocno szarpnąć, ale zazwyczaj trzy razy gdy zimny a raz gdy już chodził tego dnia. Ten silnik nie powinien mieć kłopotliwego rozruchu. Najbiedniejsza wersja czyli moja waży 45kg dzięki czemu daję radę go nosić. Gdyby miał rozrusznik to doszłoby kilka kg i doszedłby akumulator. Nie widzę sensu dociążania łodzi ślizgowej. Lekka łódka ma swój urok i mniej wypala benzyny. Jest szybsza od tej "doinwestowanej"

Szkoda że nie ma tych Stormów w wersji z 13.5 na czapce by nie trzeba było patentu.

• 0

Zerwać naklejki z czapki to żaden problem. Kupujesz 9,9- 10 - 13,5 do wyboru i koloru. Problemem może być naklejka na kolumnie ,która prawdę powie :)

Storm 13,5 2t na czapie ma naklejkę na kolumnie też 13,5  a tak naprawdę ma 15 km. 18 km w tym silniku to ściema.  

Edytowane przez M a r a s
  • Like 1

• 0

Rozrusznik relay i przycisk kupisz za 60-70 max chinskie zamirnniki ale porzadne poprzedni sluzyl mi pare lat obecny w innym silniku juz tez paredziesiat h i chula

• 0

Te z kolumny tez kupisz. Nie wypełnione lub z napisami jakimi chcesz.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

A gdzie kupię? Szukałem takiej eleganckiej z napisem STORM ;) nie znalazłem...

Bo moja z 2T 18 gdzieś spadła, odpadła, jakoś słabo była przymocowana... :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez gucio2020

• 0