Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Myśle , ze niech @womaly23 napisze ile będzie sobie życzył i czy będzie chciał jeszcze to robić . Ja umówiłem się z góry na odpowiednia stawkę ale miało być plug and play a okazało się ze jest potrzebna spora rzeźba żeby to wszystko spasować . Dlatego wypowiedz w kwestii finansów pozostawię w gestii pioniera tego rozwiązania ;) :)

• 0

Oby służył ;)

Dziękuję i nawzajem ????a kolego bo tu chyba z tej samej dostawy zamawialeś jaka śruba ci się trafiła ?

Dziś trochę popływałem i nie miałem żadnych problemów z odpaleniem, wiec na pewno gruszka była problemem[/quote

To super że udało się rozwiązać samemu problem ???? , a powiedz mi wyżej koledzy zalecali płukankę zbiornika przed użyciem " trafiają się opiłki plastiku " robiłeś to ? Coś się trafiło ?

• 0

Przy tym silniku na 1/3 manetki leci w ślizgu, więc nie wiem w czym problem :D

No tak tak, wychylenie manetki wydaję się byc w jednej trzeciej a obroty nasz w 2/3 i to jeszcze na samym początku docierania. Dla mnie to coś jak nagroda Darwina sie należy, ale co kto tam lubi...

• 0

No tak tak, wychylenie manetki wydaję się byc w jednej trzeciej a obroty nasz w 2/3 i to jeszcze na samym początku docierania. Dla mnie to coś jak nagroda Darwina sie należy, ale co kto tam lubi...

I tu kolega niestety ma rację, wychylenie manetki nie ma nic wspólnego z obrotami (znaczy się ma ale nie 1:1) kolegi storm 13,5 przy 2/3 manetki miał już Maks obroty

• 0

I tu kolega niestety ma rację, wychylenie manetki nie ma nic wspólnego z obrotami (znaczy się ma ale nie 1:1) kolegi storm 13,5 przy 2/3 manetki miał już Maks obroty

95,57 zł 27%OFF | 9 1/4X11 dla Yamaha 8 zębów kręgosłupa Aluminium śmigła śmigła 15Hp śmigła 9.9 km śmigła

https://a.aliexpress.com/_BP0Jgy

Z tego linka ? Bo widziałem że kolega tresor od tego sprzedawcy zamawiał ????liczę po cichu że będę miał 11 przy silniku ale różnie to bywa do mojej alfy390 raczej 11 by grała

• 0

95,57 zł 27%OFF | 9 1/4X11 dla Yamaha 8 zębów kręgosłupa Aluminium śmigła śmigła 15Hp śmigła 9.9 km śmigła

https://a.aliexpress.com/_BP0Jgy

Z tego linka ? Bo widziałem że kolega tresor od tego sprzedawcy zamawiał [emoji850]liczę po cichu że będę miał 11 przy silniku ale różnie to bywa do mojej alfy390 raczej 11 by grała

Tak tam gdzie kolega Łukasz kupował. Ja zamawiając prosiłem aby poszukali z 11 obiecali ze wyślą z największą jaka mają i przyszło z 9...
  • Like 1

• 0

Tak tam gdzie kolega Łukasz kupował. Ja zamawiając prosiłem aby poszukali z 11 obiecali ze wyślą z największą jaka mają i przyszło z 9...

Wydaje mi się że oni mają zapakowane silniki na paletach w magazynie i żeby sprawdzić jaki silnik ma dana śrubę musieli by rozpakować go a jak by nie trafili w odpowiednią to spakować ponownie , i szczerze wątpię w ich tak duże zaangażowanie ????????. Jak ktoś tu pisał że był osobiście kupić silnik i nie było możliwości porównania / zobaczenia innego silnika tylko ten który konkretnie chciał kupić. A nawet jak się trafi 9 i będę musiał zainwestować 100pln w 11 to zawsze jest to duży plus jak coś się stanie z śruba (a dużo nie trzeba ostatnio kolega w yamaszce nawet nie wie kiedy stracił pół łopatki) w takim wypadku ściągam z półki zapasowa a spokojnie zamawiam na Ali druga ????

• 0

Wydaje mi się że oni mają zapakowane silniki na paletach w magazynie i żeby sprawdzić jaki silnik ma dana śrubę musieli by rozpakować go a jak by nie trafili w odpowiednią to spakować ponownie , i szczerze wątpię w ich tak duże zaangażowanie [emoji16][emoji16]. Jak ktoś tu pisał że był osobiście kupić silnik i nie było możliwości porównania / zobaczenia innego silnika tylko ten który konkretnie chciał kupić. A nawet jak się trafi 9 i będę musiał zainwestować 100pln w 11 to zawsze jest to duży plus jak coś się stanie z śruba (a dużo nie trzeba ostatnio kolega w yamaszce nawet nie wie kiedy stracił pół łopatki) w takim wypadku ściągam z półki zapasowa a spokojnie zamawiam na Ali druga [emoji16]

Podobno mieli silniki na sklepie i z tych mieli wybierać. 100 PLN za srube to nie majątek, wymiana zajmuje 5 min. Jak będziesz zamawiał sobie srube zamów również zawleczki z nierdzewki. W zestawie masz 1 która zużyjesz przy wymianie na 11

• 0

Dziękuję i nawzajem ????a kolego bo tu chyba z tej samej dostawy zamawialeś jaka śruba ci się trafiła ?

Dziś trochę popływałem i nie miałem żadnych problemów z odpaleniem, wiec na pewno gruszka była problemem[/quote

To super że udało się rozwiązać samemu problem ???? , a powiedz mi wyżej koledzy zalecali płukankę zbiornika przed użyciem " trafiają się opiłki plastiku " robiłeś to ? Coś się trafiło ?

Tak miałem opiłki plastiku w zbiorniku

• 0

Mnie nie przekonało wymieniłem zbiornik na Yamaha 12litrów. 

W zimę wleci jeszcze linia paliwowa Yamahy.

A na alli za cenę 200-250 (czyli cena śruby alu w PL) macie śrubę z nierdzewki. Żebym widział zanim zamówiłem miał bym lusterko napędowe... :)

• Like 1

• 0

Szczerze wolę przepłukać zbiornik , i pozbyć sie na ile tylko będzie możliwe opiłek żeby puzniej nie dawać postów " jak wyczyścić gaźnik w stormie" ????????

Tresor

Mam nadzieję że spalanie pozwoli mi na zakup 12l zbiornika bo idealnie zmieści mi się w bakistę , niestety 24 jest za duży . A śruba z nierdzewki hm m m wydaje mi się że wyrazie w lepiej kupić śrubę alu wyrazie jakiegoś uderzenia niż przekładnie ????bo śruba z nierdzewki może zrobić łup i po trybach . . . Ale kto wie . . .

Mam pytanie do ciebie używasz oleju quicksilvera to jest syntetyk ? Ja. A pierwszy rozruch kupiłem motula synth 2t

Edytowane przez woochu

• 0

Widziałem 2 spodziny rozwalone i jeden wygięty wałek, wszystko na alu. Kamienie na Odrze nie wybaczają, nie ważne jaka śruba. 

A nierdzewka cieńsza = mniejsze opory, nie wyciera się farba i kozacko wygląda... :)

Używam tego oleju https://raksa.com.pl/olej-quicksilver-tcw-3-2t-duplikat-1.html jaki to dokładnie jest nie wiem nie wnikam. Wcześniej używałem premium plus, ale kupiłem tu na forum bańkę dużo taniej. 

Ten jest niebieski a Premium plus zielony hihih Nie znam sie za dobrze na oliwie.

• 0

A na alli za cenę 200-250 (czyli cena śruby alu w PL) macie śrubę z nierdzewki. Żebym widział zanim zamówiłem miał bym lusterko napędowe... :).

Ale śruba stalowa jest dużo cięższa .

Jak coś to kupuj dwa skoki nizej niż masz obecnie. Di siebie kupiłem ten sam skok i lipa.

• 0

266ff41a3c24e2aemed.jpg

Mam i ja ????

Ogólnie wrażenia bardzo dobre ???? bez odpalania ????

Śruba rozmiar 9 ????także standard .

Muszę sie uśmiechnąć do tresora i tu pytanie skąd masz kolego ten wypływ wody? Chętnie kupie bo ten od Storma to jakieś nieporozumienie luźny kawałek plastiku ????

I drugie to sprawdzałeś olej w spodzinie przed pierwszym użyciem ?

Sprawdzałem śrubki zaciski itp wszystko wygląda ok

Wykręciłem świece i sa. Okopcone czyli jakieś docieranie było . . .

Wypłukałem zbiornik przed użyciem i było parę dużych wiórków myślę że nie szkodliwych bo raczej. Nie było by szans aby przeleciały przez sitko . . .

I przerobiłem cała instrukcje i nie ma słowa o docieraniu a tym bardziej o mieszance 1:30 .

Ale przezorny zawsze ubezpieczony i raczej. Pierwsze 10h zrobię 1:30 ????

• Like 2

• 0

266ff41a3c24e2aemed.jpg

Mam i ja [emoji16]

Ogólnie wrażenia bardzo dobre [emoji106] bez odpalania [emoji850]

Śruba rozmiar 9 [emoji12]także standard .

Muszę sie uśmiechnąć do tresora i tu pytanie skąd masz kolego ten wypływ wody? Chętnie kupie bo ten od Storma to jakieś nieporozumienie luźny kawałek plastiku [emoji848]

I drugie to sprawdzałeś olej w spodzinie przed pierwszym użyciem ?

Sprawdzałem śrubki zaciski itp wszystko wygląda ok

Wykręciłem świece i sa. Okopcone czyli jakieś docieranie było . . .

Wypłukałem zbiornik przed użyciem i było parę dużych wiórków myślę że nie szkodliwych bo raczej. Nie było by szans aby przeleciały przez sitko . . .

I przerobiłem cała instrukcje i nie ma słowa o docieraniu a tym bardziej o mieszance 1:30 .

Ale przezorny zawsze ubezpieczony i raczej. Pierwsze 10h zrobię 1:30 [emoji106]

I tu mnie kolego zaskoczyłeś - bo świecie przekonany byłem że jest 1:30 ale w opisie na stronie rzeczywiście tego nie ma. Instrukcji pod ręką nie mam, ale jutro do nich zadzwonię

• 0