Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pierwsza z brzegu.

https://sklep-marinelab.pl/pl/p/91-30500Q5-GUN-GREASE-5-SMAROWNICA/2124

Poszukaj wyżej ktoś podawał link gdzie była kilkanaście zł tańsza.

Końcówka jest wykrecana i pasują do niej wszystkie końcówki od większych smarownic. Ja podłączyłem do niej wąż ze złączką, końcówkę z czubkiem (nim smarowałem trym bo tam tylko dziurka brak kalamitek).

Dokładnie z tego sklepu zamawiałem smar i smarownicę , zaznaczę że nie jest to oryginalny produkt quicksilver tylko zamiennik ;-).

Myślałem też o dużej smarownicy , ale taka mała tubka quicksilvera w zupełności wystarcza do obsługi jednego silnika zaburtowego, i łatwiej jest np nasmarować cięgna itp. . .

Nie ukrywam że podpatrzyłem właśnie w filmie u Łukasza że świetnie to się sprawdza przy kalamitce na kolumnie i zrobiłem dokładnie tak jak on nie okręcając tylko przyciskając smarownicę idzie to sprawnie i szybko ????

• Like 1

• 0

Zamiennik? Moja była w opakowaniu Quicksilvera takim samym jak pompka do spodziny.

Tak niestety zamiennik , po otrzymaniu paczki przejrzałem link do produktu na ich stronie i w sumie nie pisze że to org quicksilver , a jedyny na allegro chyba coś koło 150 zł

e272aca5879e22e6med.jpg

41f86480f2c71901med.jpg

A mam do ciebie pytanie pasujący wirnik jest o numerach taki jak ja zamówiłem ? Czy coś jeszcze innego ? ( Ja mam 63V-44352-01)

• 0

Nie było żadnego nr. Kupiłem poprostu taki jaki pasował mi rozmiarem. Bez wioseł nie podaje nr katalogowych. Zamówiłem u nich bo chodziło o czas ale widzę ze juz nie mają chyba kupiłem ostatni klin w Raksie i ostatni wirnik. :)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 0

Nie było żadnego nr. Kupiłem poprostu taki jaki pasował mi rozmiarem. Bez wioseł nie podaje nr katalogowych. Zamówiłem u nich bo chodziło o czas ale widzę ze juz nie mają chyba kupiłem ostatni klin w Raksie i ostatni wirnik. :)

Klin to ja kupiłem ostatni [emoji14]

Natomiast ja zamówiłem. Dwa wirnik z ali. Cena z wysyłką 30 parę złotych za 2 sztuki - zobaczymy co przyjdzie

10,24 zł | Wirnik pompy wodnej 63V-44352-01-00 63V-44352-01 do silnika łodzi Yamaha 9.9HP 15HP 20HP

https://a.aliexpress.com/_BStsXl

• Like 2

• 0

Maras dokładnie a działa i to fajnie :-)

Tresor też zauważyłem że nie podają cwaniaczki :-), a klin ostatni kupiłeś bo kontaktowałem się z nimi i mają mieć go za 2tyg a potrzebuje od nich parę rzeczy jeszcze to wstrzymam się i zamówię wszystko razem :-)

Algeroth82 mam taki sam wirnik :-) wykonanie wydaje się być ok tylko czy pasuje , jak będę wymieniał klin to zobaczę i zrobię fotki .

• 0

Klin to ja kupiłem ostatni [emoji14]

Natomiast ja zamówiłem. Dwa wirnik z ali. Cena z wysyłką 30 parę złotych za 2 sztuki - zobaczymy co przyjdzie

10,24 zł | Wirnik pompy wodnej 63V-44352-01-00 63V-44352-01 do silnika łodzi Yamaha 9.9HP 15HP 20HP

https://a.aliexpress.com/_BStsXl

Tekst mi zniknął ????. Widzę że to te same co ja kupiłem, jeżeli tak to nie ma się co martwić. Jakość jest OK

post-69772-0-94638900-1610813108_thumb.jpg

Edytowane przez GrzesM
  • Like 1

• 0

Dziś przyszła do mnie śruba 11J

Przypomnę link

https://a.aliexpress.com/_BP7hGP

Przesyłka szła ponad miesiąc , przyszła w nienagannym stanie zapakowana w gruby karton i folie , od stormowej różni się grubością łopatek i na "oko" większych różnic nie ma zobaczymy na wodzie :-)oto ona :

a0ae29f34cce7223med.jpg

1ab0092732fd8864med.jpg

549663734bfafa32med.jpg

• 0

Dziś przyszła do mnie śruba 11J

Przypomnę link

https://a.aliexpress.com/_BP7hGP

Przesyłka szła ponad miesiąc , przyszła w nienagannym stanie zapakowana w gruby karton i folie , od stormowej różni się grubością łopatek i na "oko" większych różnic nie ma zobaczymy na wodzie :-)oto ona :

a0ae29f34cce7223med.jpg

1ab0092732fd8864med.jpg

549663734bfafa32med.jpg

Też kilka dni temu odebrałem 2 szt. i też szły ponad miesiąc . Zaskoczyła mnie jakość wykonania . Jest bdb ;)

• 0

• 0

Pewnie przez tyle lat funkcjonowania sklepu nie sprzedali tyle klinów w tak krótkim czasie mój cały zestaw już w garażu klin + nierdzewna podkładka czeka na ciut cieplejsze dni na montaż.

Też czekam aż w garażu cieplej będzie .... Podkładkę dawaliście ,,na oko,, czy jakiś konkretny wymiar ?

• 0

Musze napisać do raksa.pl o jakiś rabat. A może mają talony na roksa.pl .... hihi.

Podkładka zwykła żadna pogrubiana poszerzana. Zwykła 6mm nierdzewna.

Edytowane przez Tresor
  • Like 2

• 0

Musze napisać do raksa.pl o jakiś rabat. A może mają talony na roksa.pl .... hihi.

Podkładka zwykła żadna pogrubiana poszerzana. Zwykła 6mm nierdzewna.

Też taka kupiłem ????:-)rabat śmiało powinieneś dostać , i jak byśmy się kiedyś spotkali to odemnie dobre piwko ????bo jak by nie patrzeć przetarłeś pierwszy szlak ????????