wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Przez kalamitke idzie lekko co widać na filmie. Nawet nie zakładałem złączki do kalamitek. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 https://archiwum.allegro.pl/oferta/smarownica-pionowa-reczna-120g-towotnica-i7184434570.htmlMam używam , polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Pierwsza z brzegu. https://sklep-marinelab.pl/pl/p/91-30500Q5-GUN-GREASE-5-SMAROWNICA/2124Poszukaj wyżej ktoś podawał link gdzie była kilkanaście zł tańsza. Końcówka jest wykrecana i pasują do niej wszystkie końcówki od większych smarownic. Ja podłączyłem do niej wąż ze złączką, końcówkę z czubkiem (nim smarowałem trym bo tam tylko dziurka brak kalamitek).Dokładnie z tego sklepu zamawiałem smar i smarownicę , zaznaczę że nie jest to oryginalny produkt quicksilver tylko zamiennik ;-). Myślałem też o dużej smarownicy , ale taka mała tubka quicksilvera w zupełności wystarcza do obsługi jednego silnika zaburtowego, i łatwiej jest np nasmarować cięgna itp. . . Nie ukrywam że podpatrzyłem właśnie w filmie u Łukasza że świetnie to się sprawdza przy kalamitce na kolumnie i zrobiłem dokładnie tak jak on nie okręcając tylko przyciskając smarownicę idzie to sprawnie i szybko ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zamiennik? Moja była w opakowaniu Quicksilvera takim samym jak pompka do spodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zamiennik? Moja była w opakowaniu Quicksilvera takim samym jak pompka do spodziny.Tak niestety zamiennik , po otrzymaniu paczki przejrzałem link do produktu na ich stronie i w sumie nie pisze że to org quicksilver , a jedyny na allegro chyba coś koło 150 zł A mam do ciebie pytanie pasujący wirnik jest o numerach taki jak ja zamówiłem ? Czy coś jeszcze innego ? ( Ja mam 63V-44352-01) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Może się okazać ,że smarownica jest od tego samego producenta a tylko opakowaniem i napisem się różni. Ważne aby działała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Nie było żadnego nr. Kupiłem poprostu taki jaki pasował mi rozmiarem. Bez wioseł nie podaje nr katalogowych. Zamówiłem u nich bo chodziło o czas ale widzę ze juz nie mają chyba kupiłem ostatni klin w Raksie i ostatni wirnik. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Algeroth82 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Nie było żadnego nr. Kupiłem poprostu taki jaki pasował mi rozmiarem. Bez wioseł nie podaje nr katalogowych. Zamówiłem u nich bo chodziło o czas ale widzę ze juz nie mają chyba kupiłem ostatni klin w Raksie i ostatni wirnik. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaKlin to ja kupiłem ostatni [emoji14] Natomiast ja zamówiłem. Dwa wirnik z ali. Cena z wysyłką 30 parę złotych za 2 sztuki - zobaczymy co przyjdzie 10,24 zł | Wirnik pompy wodnej 63V-44352-01-00 63V-44352-01 do silnika łodzi Yamaha 9.9HP 15HP 20HPhttps://a.aliexpress.com/_BStsXl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Maras dokładnie a działa i to fajnie :-) Tresor też zauważyłem że nie podają cwaniaczki :-), a klin ostatni kupiłeś bo kontaktowałem się z nimi i mają mieć go za 2tyg a potrzebuje od nich parę rzeczy jeszcze to wstrzymam się i zamówię wszystko razem :-) Algeroth82 mam taki sam wirnik :-) wykonanie wydaje się być ok tylko czy pasuje , jak będę wymieniał klin to zobaczę i zrobię fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 16 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Klin to ja kupiłem ostatni [emoji14] Natomiast ja zamówiłem. Dwa wirnik z ali. Cena z wysyłką 30 parę złotych za 2 sztuki - zobaczymy co przyjdzie 10,24 zł | Wirnik pompy wodnej 63V-44352-01-00 63V-44352-01 do silnika łodzi Yamaha 9.9HP 15HP 20HPhttps://a.aliexpress.com/_BStsXlTekst mi zniknął ????. Widzę że to te same co ja kupiłem, jeżeli tak to nie ma się co martwić. Jakość jest OK Edytowane 16 Stycznia 2021 przez GrzesM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Dziś przyszła do mnie śruba 11J Przypomnę link https://a.aliexpress.com/_BP7hGP Przesyłka szła ponad miesiąc , przyszła w nienagannym stanie zapakowana w gruby karton i folie , od stormowej różni się grubością łopatek i na "oko" większych różnic nie ma zobaczymy na wodzie :-)oto ona : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Obroty spadną. Będzie dobrze. Mi po głowie chodzi 12.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Też tak myślę :-), na twoim miejscu bym pokombinował 12 jak by nie pasowała to raczej z sprzedażą nie będzie problemu:-P do mojej łódki 12 już była by raczej za dużym skokiem dlatego zdecydowałem się na 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Dziś przyszła do mnie śruba 11J Przypomnę link https://a.aliexpress.com/_BP7hGP Przesyłka szła ponad miesiąc , przyszła w nienagannym stanie zapakowana w gruby karton i folie , od stormowej różni się grubością łopatek i na "oko" większych różnic nie ma zobaczymy na wodzie :-)oto ona : Też kilka dni temu odebrałem 2 szt. i też szły ponad miesiąc . Zaskoczyła mnie jakość wykonania . Jest bdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Jeżeli ktoś tu z forum używa storma 6km 4t, to proszę o opinię z perspektywy czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Na Raksie pojawiły się kliny oryginalne Yamahy takie jak Łukasz montował do Storma :-)ja już zamówiłem wymienię przed sezonem wraz z podkładka???? żeby mieć tak zwany pakiet startowy Storma z głowy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Na Raksie pojawiły się kliny oryginalne Yamahy takie jak Łukasz montował do Storma :-)ja już zamówiłem wymienię przed sezonem wraz z podkładka żeby mieć tak zwany pakiet startowy Storma z głowy :-)masz jeszcze linka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 https://allegro.pl/oferta/klin-wirnika-do-silnikow-yamaha-6-8hp-664-44338-00-10192745064?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Lub https://raksa.com.pl/klin-wirnika-do-silnikow-yamaha-6-8hp-664-44338-00-85111.html Została 1 sztuka :‑X???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/klin-wirnika-do-silnikow-yamaha-6-8hp-664-44338-00-10192745064?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Lub https://raksa.com.pl/klin-wirnika-do-silnikow-yamaha-6-8hp-664-44338-00-85111.html Została 1 sztuka :‑XJuż na allegro nie została bowiem ją kupiłem Edytowane 3 Lutego 2021 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Już na allegro nie została bowiem ją kupiłem Pewnie przez tyle lat funkcjonowania sklepu nie sprzedali tyle klinów w tak krótkim czasie ???????? mój cały zestaw już w garażu klin + nierdzewna podkładka czeka na ciut cieplejsze dni na montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Pewnie przez tyle lat funkcjonowania sklepu nie sprzedali tyle klinów w tak krótkim czasie mój cały zestaw już w garażu klin + nierdzewna podkładka czeka na ciut cieplejsze dni na montaż.Też czekam aż w garażu cieplej będzie .... Podkładkę dawaliście ,,na oko,, czy jakiś konkretny wymiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 (edytowane) Musze napisać do raksa.pl o jakiś rabat. A może mają talony na roksa.pl .... hihi. Podkładka zwykła żadna pogrubiana poszerzana. Zwykła 6mm nierdzewna. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Lutego 2021 przez Tresor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Musze napisać do raksa.pl o jakiś rabat. A może mają talony na roksa.pl .... hihi. Podkładka zwykła żadna pogrubiana poszerzana. Zwykła 6mm nierdzewna. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaTeż taka kupiłem ????:-)rabat śmiało powinieneś dostać , i jak byśmy się kiedyś spotkali to odemnie dobre piwko ????bo jak by nie patrzeć przetarłeś pierwszy szlak ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) Ciekawe jakie teraz będą max obroty. . Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Lutego 2021 przez Tresor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Umieram z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi