Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie jacyś inni, tamci nie mieli 12.

Trochę się bałem bo było tylko 4 komentarze z czego jeden o pomylonym adresie a druga Rusek twierdził że wygląda jak 11.

Ale nie wygląda. Między 9 a 11 różnica niewielka jak by mocniejsze skręcenie łopatek. W 12 juz łopatki są wyraźnie inne. Jak będę montował zrobię foto wszystkich 3.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 0

Nie jacyś inni, tamci nie mieli 12.

Trochę się bałem bo było tylko 4 komentarze z czego jeden o pomylonym adresie a druga Rusek twierdził że wygląda jak 11.

Ale nie wygląda. Między 9 a 11 różnica niewielka jak by mocniejsze skręcenie łopatek. W 12 juz łopatki są wyraźnie inne. Jak będę montował zrobię foto wszystkich 3.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Kiedy testy ?  :D :D :D :D

• 0

Zrobiło się trochę cieplej :-)(powiedzmy) i nie wytrzymałem i rozebrałem spodzinę w swoim stormie. U mnie wyglądało to tak klin oryginalny Storma jest raczej z nierdzewki ( nie łapie go magnez ) ale profilaktycznie wleciał od Yamahy skoro miałem go na półce :-). Wleciała również podkładka po cięgno zmiany biegów zobaczymy czy da radę .

Z informacji odnośnie części przymierzałem wirnik który kupiłem na aliexpress dokładnie ten

10,17 zł | Wirnik pompy wodnej 63V-44352-01-00 63V-44352-01 do silnika łodzi Yamaha 9.9HP 15HP 20HP

https://a.aliexpress.com/_vbvGsb

I pasuje idealnie :-)

Zostało tylko czekać aż puści lód i testować :-)

• 0

No tak ale zdaje się ty jeszcze nim nie pływałeś? Mojego klina też nie łapie, bardziej podejrzewam że jest to korozja elektrochemincza niż zwykła z tlenem. On nie jest rudy on jest dziwnie zjedzony i cały czarny. W takiej korozji zawsze zjada najmniejszy element...

• 0

No tak ale zdaje się ty jeszcze nim nie pływałeś? Mojego klina też nie łapie, bardziej podejrzewam że jest to korozja elektrochemincza niż zwykła z tlenem. On nie jest rudy on jest dziwnie zjedzony i cały czarny. W takiej korozji zawsze zjada najmniejszy element...

Wstępne docieranie było ale to tylko parę godzin wypływane , to śladu nie było ani rdzy jak i brudu . Możliwe z tym materiałem najważniejsze że już poprawione ????i wiem z czym to się je.pierwsze ściągnięcie stopy za mną ????????

• Like 1

• 0

To go tylko zmoczyłeś :) Mój ma nalatane 46mth ale każda mth oznacza minimum 6~8h moczenia w Odrze :) + tam nie jest sucho więc był permanentnie mokry przez 11mc. :) Zawsze będziesz miał już spokojną głowę i nie myślał o tym.

Tak jak mówisz jeszcze w trakcie docierania ????????a klin wyciągnięty u mnie tak wyglądał

e5bb589c2b3ab13cgen.jpg

• Like 1

• 0

Ups. :)

.

https://youtu.be/h9hJOLqEDiY

.

.

Ale 2 sezony wytrzymał hihihi, Wszystko da się naprawić jak widać, bo z tego co mówią reszta igła bez śladów zużycia. Ale takie mocne utlenienie aluminium to chyba solniczka?

Uprzedziłeś mnie właśnie skończyłem oglądać. Na pewno nasze stormy są lepsze ???????????? a z tego co widzę to bliżej sezonu coraz droższe już stówka więcej za 13.5 a co do filmu to kopyto wystawił pięknie ????

• Like 2

• 0

Król/królowa... Nie każdy mierzy tak wysoko. Niektórym wystarczy wydupczyć pokojówkę. :)

Żeby nie odchodzić od tematu, fotka z sobotnich prac przy Stormie.7f4c6ada9c8325067d2237ce14155d85.jpg

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Tresor
  • Like 2

• 0

Król/królowa... Nie każdy mierzy tak wysoko. Niektórym wystarczy wydupczyć pokojówkę. :)

Żeby nie odchodzić od tematu, fotka z sobotnich prac przy Stormie.7f4c6ada9c8325067d2237ce14155d85.jpg

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

Juz chyba niedługo testy na wodzie ????

Wczoraj wleciał taki filmik u ruskich

https://youtu.be/ugsdYVlVF0M

Ustawianie zapłonu wcześniej pokazywali to z lampą stroboskopową jestem ciekaw czy dobrze ustawione są zapłonu w naszych stormach????????