wiktos Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Ciekawe jakie teraz będą max obroty. . Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaZ tego samego źródła co 11? :-P , Widzę że ciekawość zwyciężyła ????również czekam na wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Nie jacyś inni, tamci nie mieli 12.Trochę się bałem bo było tylko 4 komentarze z czego jeden o pomylonym adresie a druga Rusek twierdził że wygląda jak 11.Ale nie wygląda. Między 9 a 11 różnica niewielka jak by mocniejsze skręcenie łopatek. W 12 juz łopatki są wyraźnie inne. Jak będę montował zrobię foto wszystkich 3. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Nie jacyś inni, tamci nie mieli 12.Trochę się bałem bo było tylko 4 komentarze z czego jeden o pomylonym adresie a druga Rusek twierdził że wygląda jak 11.Ale nie wygląda. Między 9 a 11 różnica niewielka jak by mocniejsze skręcenie łopatek. W 12 juz łopatki są wyraźnie inne. Jak będę montował zrobię foto wszystkich 3. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu TapatalkaKiedy testy ? :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Kiedy kra puści. Na zachodzie PL to zapewnie będzie dość szybko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Dziś została wysłana do mnie nowa linia paliwowa. Sprawdzę dopiero na wiosnę, bo 15-20 cm lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Zrobiło się trochę cieplej :-)(powiedzmy) i nie wytrzymałem i rozebrałem spodzinę w swoim stormie. U mnie wyglądało to tak klin oryginalny Storma jest raczej z nierdzewki ( nie łapie go magnez ) ale profilaktycznie wleciał od Yamahy skoro miałem go na półce :-). Wleciała również podkładka po cięgno zmiany biegów zobaczymy czy da radę . Z informacji odnośnie części przymierzałem wirnik który kupiłem na aliexpress dokładnie ten 10,17 zł | Wirnik pompy wodnej 63V-44352-01-00 63V-44352-01 do silnika łodzi Yamaha 9.9HP 15HP 20HPhttps://a.aliexpress.com/_vbvGsb I pasuje idealnie :-) Zostało tylko czekać aż puści lód i testować :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 No tak ale zdaje się ty jeszcze nim nie pływałeś? Mojego klina też nie łapie, bardziej podejrzewam że jest to korozja elektrochemincza niż zwykła z tlenem. On nie jest rudy on jest dziwnie zjedzony i cały czarny. W takiej korozji zawsze zjada najmniejszy element... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 No tak ale zdaje się ty jeszcze nim nie pływałeś? Mojego klina też nie łapie, bardziej podejrzewam że jest to korozja elektrochemincza niż zwykła z tlenem. On nie jest rudy on jest dziwnie zjedzony i cały czarny. W takiej korozji zawsze zjada najmniejszy element...Wstępne docieranie było ale to tylko parę godzin wypływane , to śladu nie było ani rdzy jak i brudu . Możliwe z tym materiałem najważniejsze że już poprawione ????i wiem z czym to się je.pierwsze ściągnięcie stopy za mną ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 To go tylko zmoczyłeś Mój ma nalatane 46mth ale każda mth oznacza minimum 6~8h moczenia w Odrze + tam nie jest sucho więc był permanentnie mokry przez 11mc. Zawsze będziesz miał już spokojną głowę i nie myślał o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 To go tylko zmoczyłeś Mój ma nalatane 46mth ale każda mth oznacza minimum 6~8h moczenia w Odrze + tam nie jest sucho więc był permanentnie mokry przez 11mc. Zawsze będziesz miał już spokojną głowę i nie myślał o tym.Tak jak mówisz jeszcze w trakcie docierania ????????a klin wyciągnięty u mnie tak wyglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Ups. . ..Ale 2 sezony wytrzymał hihihi, Wszystko da się naprawić jak widać, bo z tego co mówią reszta igła bez śladów zużycia. Ale takie mocne utlenienie aluminium to chyba solniczka? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Ups. .https://youtu.be/h9hJOLqEDiY..Ale 2 sezony wytrzymał hihihi, Wszystko da się naprawić jak widać, bo z tego co mówią reszta igła bez śladów zużycia. Ale takie mocne utlenienie aluminium to chyba solniczka?Uprzedziłeś mnie właśnie skończyłem oglądać. Na pewno nasze stormy są lepsze ???????????? a z tego co widzę to bliżej sezonu coraz droższe już stówka więcej za 13.5 a co do filmu to kopyto wystawił pięknie ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin_ketrzyn Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Uprzedziłeś mnie właśnie skończyłem oglądać. Na pewno nasze stormy są lepsze ???????????? a z tego co widzę to bliżej sezonu coraz droższe już stówka więcej za 13.5 a co do filmu to kopyto wystawił pięknie ????Za rok sprzedam za tyle co kupiłem ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Uprzedziłeś mnie właśnie skończyłem oglądać. Na pewno nasze stormy są lepsze a z tego co widzę to bliżej sezonu coraz droższe już stówka więcej za 13.5 a co do filmu to kopyto wystawił pięknie Ktoś chciał podrobić Storma i się nie udało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zld1337 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Siemanko. Panowie ma ktoś z was filmik z uruchomienia Storm 13.5 2t? Kupiłem właśnie taki silnik i niestety nie nagrałem filmu a sam dźwięk podczas szarpania był co najmniej "dziwny" taki metaliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Sprawdź czy nic nie złapały magnesy na machawiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Tak jak pisałeś na grupie FB nagraj film będziemy diagnozować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sadek8 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Przede mną pierwsze odpalenie 13.5 2t, jak lód zejdzie postaram sie nagrać cos dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 ciekawe porównanie. król jest jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 ciekawe porównanie. król jest jeden Mamy tu wątek Storma o Stormie , więc zapytam co chcesz porównać i w jakim celu wstawiłeś ten film? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 (edytowane) Król/królowa... Nie każdy mierzy tak wysoko. Niektórym wystarczy wydupczyć pokojówkę. Żeby nie odchodzić od tematu, fotka z sobotnich prac przy Stormie. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Marca 2021 przez Tresor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Król/królowa... Nie każdy mierzy tak wysoko. Niektórym wystarczy wydupczyć pokojówkę. Żeby nie odchodzić od tematu, fotka z sobotnich prac przy Stormie. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaJuz chyba niedługo testy na wodzie ???? Wczoraj wleciał taki filmik u ruskich https://youtu.be/ugsdYVlVF0M Ustawianie zapłonu wcześniej pokazywali to z lampą stroboskopową jestem ciekaw czy dobrze ustawione są zapłonu w naszych stormach???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Opony zmienione na letnie, Storm przegoniony. Zmiana jest minimalna pomiędzy 11 a 12. Nadal obroty dochodzą do 5500.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 woochu Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Opony zmienione na letnie, Storm przegoniony. Zmiana jest minimalna pomiędzy 11 a 12. Nadal obroty dochodzą do 5500.. Same przyjemności ???????? U mnie troszkę gorzej , w fabryce Storma nalali do spodziny cappuccino ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Uuuu u mnie aż tak biało nie było. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiktos
Cześć, szukam opinii na temat tych silników, od niedawna mamy w Polsce przedstawiciela tej firmy który oferuje silniki w bardzo przystępnych cenach. Jednak opinii totalnie zero, niby kopie Yamahy, jak reszta Parsunów, Caprali itp
Top użytkownicy dla tego pytania
248
111
100
86
Popularne dni
9 Lip
32
4 Kwi
29
13 Maj
28
7 Sty
26
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 248 odpowiedzi
MarasR 111 odpowiedzi
sero1975 100 odpowiedzi
darek63 86 odpowiedzi
Popularne dni
9 Lip 2021
32 odpowiedzi
4 Kwi 2020
29 odpowiedzi
13 Maj 2021
28 odpowiedzi
7 Sty 2021
26 odpowiedzi
Popularne posty
Tresor
Jak umiałem tak zrobiłem .
Tresor
Ja jestem 50x w roku. Co daje ok 60mth oraz ok 50x6-8h moczenia silnika w słonej Odrze. Co właśnie robię? Moczę Storma w wodzie jeszcze ze 2 razy w tym roku pojadę. Pozdro z wody. Mam klienta który j
psulek
Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch, nie ma zenacznia kojnoleść ltier przy zpiasie dengao sołwa. Newajżanszjie jest to, żbey prieszwa i otatsnia lteria byla
Opublikowane grafiki
2181 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi