Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Storm

wiktos

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
  • 0

No to uszczelka pod głowicą albo pęknięty blok.

Dokładnie tak. Dodam tylko, że pierwszy raz taki numer widzę.., chociaż nie.. tak wyglądał olej z silnika, który zanurkował 

Zalewanie dolnego cylindra w dwusuwach to był standard, ale w 4T taki numer??

Bardzo jestem ciekaw jak się sprawa zakończy i jaka jest przyczyna?

@tomibdg koniecznie zdawaj nam relację.

• 0

Poprostu chińczyk - loteria jakościowa

Oczywiście w nowych Japońcach nie zdążają się błędy montażowe...

Jak by miał 20 letnią Y i taką awarię, mógł by do Was wysłać na naprawę a tak bezczelnie wyśle na gwarancję i po za wysyłką nic go nie interesuje, ma działać i niech się tym martwi importer. :) :)

Edytowane przez Tresor
  • Like 1

• 0

Oczywiście w nowych Japońcach nie zdążają się błędy montażowe...

Jak by miał 20 letnią Y i taką awarię, mógł by do Was wysłać na naprawę a tak bezczelnie wyśle na gwarancję i po za wysyłką nic go nie interesuje, ma działać i niech się tym martwi importer. :) :)

Oczywiście że się zdarzają w nowych ale na bank są duuuuużo rzadsze i brak typowych uciążliwych usterek.

• 0

No jak będą czekać na dostawy części to może być problem na 1 czerwca. Terminy dostaw to jakiś dramat.

Myślę że najpierw to diagnostyka ale gdybym był szczęśliwym posiadaczem owego silnika to nie wyobrażam sobie aby po 10h pływania remontowali go, raczej oczekiwał bym wymiany na nowy, który z odrobiną szczęścia byłby pozbawiony wad fabrycznych.

Edytowane przez womaly23

• 0

Wiedziałem ,że zaraz będzie jazda .... 

A na ostudzenie emocji to kilka przykładów z motoryzacji ,samochody pachniały nowością 

MB C 118 paliły się bo byle jaka izolacja przewodu zasilającego była przy samej nagrzewnicy ...

BMW kolektory ssące się topiły od temperatury...

vw T-roc nie całe 3 tyś przebiegu zatarta panewka ..

można całą stronę zapisać ..

Nowe na gwarancji nie Chińskie samochody. 

Porozmawiać to można jak najbardziej ale poczekajmy do tego jak się zachowa importer/sprzedawca do tego silnika.

• 0

M a r a s bardzo się wczuwasz w tego producenta, obserwuję dłuższy czas ten wątek i ogólnie nikt tu nie uznaje wyższości jednego nad drugim ale za to Ty wciąż bronisz tego producenta jednocześnie kupując części zamienne z Yamaha - ja tu czegoś nie rozumiem :)

Sam dłuższy czas zastanawiałem się nad zakupem storma z przeznaczeniem do zadań specjalnych tj zestaw desantowy używany kilkanaście razy do roku czyli ponton, ale z drugiej strony jak by mi się to zepsuło na Wiśle to średnio zadowolony bym był. Ogólnie po waszych uwagach widzę że ten silnik można uznać na udaną kopie Yamaha z występującymi wadami fabrycznymi mniej lub bardziej dokuczającymi w użytkowaniu codziennym. Osobiście chyba się pokuszę jednak o zakup tego storma 2T o mocy 13.5 - 18km( do tej pory w sumie to nie wiem ile on ma mocy) z jednej prostej przyczyny - cena, tylko się zastanawiam czy stać mnie kupować tanie rzeczy :)

Edytowane przez womaly23
  • Like 1